Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

хејтер

Активен Член
2,064
0
36
Па очигледно имало недостатоци. Спрејот можеби полесно можел да се злоупотреби. Не ми пречи, баш вака можеби ќе биде покул доказ дека гласале.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Јас само за претседателски ќе гласам, за парламентарни немам намера да излезам, а и да излезам не заокружувам ништо, празно би го ставил. Искрено се надевам на загуба на Ѓорѓе Иванов (не ради партиски колку што објективно за личноста), но штета што народот е толку прост и лесен за стрижење па се лажат на ефтини работи.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,456
3,201
113
Мене ми е криво што народот гласа за партија во сите случаи а не за личност. Додуша ни другиот не е нешто поарен. Со овие барем одиме на сигурно. И двете партии се проверени а исходот го знаеме.

Some Special

Добро-Познат Член
15,549
22,280
113
Мастилото се брише без проблем, и со вода, и со марамици, и со жолта ракија! :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
19,662
6,874
113
хејтер напиша:
Па очигледно имало недостатоци. Спрејот можеби полесно можел да се злоупотреби. Не ми пречи, баш вака можеби ќе биде покул доказ дека гласале.
Да и после гласање одиш низ град и сите знаат дека си гласал па ќе те прашуваат за кого каде гласаше и др :406389:

Јас се мислев нешто да им нацртам на листот ,ама си реков ај да бидам културен и да си гласам човечки нормално :)

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Излезноста до 13:40 е 25%. Потребен е цензус од 40% што очигледно ќе се помине.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Burrows напиша:
Излезноста до 13:40 е 25%. Потребен е цензус од 40% што очигледно ќе се помине.
Мислам дека во првиот круг треба 50% а во вториот 40%. Не ме држи за збор, но мислам дека е вака.
Доколку има излезност од 50% + 1 глас за некој кандидат, нема да има потреба од втор круг, што е многу тешко.

Beauty

Администратор
51,678
64,980
113
Секако дека ќе се помине. Во првиов круг мислам дека Иванов ќе има околу 40 посто, Пендаровски до 30 посто.

Чекај нели за да нема втор круг треба еден од кандидатите да има 51 отсто?

M@RKO

Добро-Познат Член
19,662
6,874
113
Ajде доста за гласањево доволно беше.

Малку да избегаме од политикава
Интересно видео за еволуцијата на женската фризура :)

Девојкава во видеово заличува малце на Хурем султанката :D

Beauty

Администратор
51,678
64,980
113
Марко, на изборен ден ти постираш фризури на Хурем султан? :haha: :haha: :haha:

Some Special

Добро-Познат Член
15,549
22,280
113
На следните избори гласачите ќе се обележуваат со тетоважа :haha: :haha: :haha:

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Beauty напиша:
Секако дека ќе се помине. Во првиов круг мислам дека Иванов ќе има околу 40 посто, Пендаровски до 30 посто.

Чекај нели за да нема втор круг треба еден од кандидатите да има 51 отсто?
За да успеат изборите, треба да има 40% излезност од вкупниот број гласачи.

Ако 51% од вкупно излезените гласачи се определиле за еден кандидат, тогаш нема потреба од втор круг (иако за ова не сум скроз сигурен).

Јас типувам 50.000 разлика во корист на Иванов во првиот круг, со можност за пресврт во вториот круг.

Phillip

Добро-Познат Член
2,091
354
83
Јас на нет прочитав теорија дека Дпмне ќе го пушти Пендаровски да победи а на парламентарните со фалсификат да победат тие и демек се' било регуларно. :D

Beauty

Администратор
51,678
64,980
113
Веројатно ни изгледа Пендаровски за фаворит затоа што најголем дел од младите се за него, но рајата го има Иванов, факт.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Западна Македонија ептен руши просек. Остатокот од Македонија се движи околу 50% во главно.

Phillip

Добро-Познат Член
2,091
354
83
Многу луѓе дури после 17 часот излегуваат. Еве моите сега излегоа.