Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,749
6,113
113
Стварно се крш политичкиве песни .

Денес си викам ај да видам за избориве баш што има на јутјуб (иако не ме интересира многу многу политика ) да знам за кого да се одлучам да гласам. Прво што ми засмета е овој Пендароски некако ептен на скопски жаргон зборува и нешто се чепати.

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Јас стварно не можам да поверувам ова што го читам. Дали треба да се троши пари на пеачи, графики за избори, заради тоа ли (не)гласаме? Да се коментираа нивните настапи, говори, политики и слично ќе разберев, ама вакви муабети да ми опростите за мене се смешни.

Што се однесува за тоа како говорел Пендаровски, јас од неговите интервјуа и настапи забележав добро формулирани и јасни аргументи како што доликуваат на еден кандидат за таква функција. Слично и за овој Поповски. Ама Иванов кој што со секоја можна изјава или настап ја брука државата внатре и надвор од границите, понекогаш се прашувам дали тој намерно така настапува бидејќи такви говори не доликуваат ниту за еден професор на политички науки, а камо ли за најважната функција на една држава.

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Нели гледаш дека народот не се разбира од политика, а без причина сака и мрази политичари?
Од една страна се овие што безусловно и без причина ги подржуваат Грујо и Иванов и мислат дека којзнае каков успех постигнале во животот со тоа што се за ВМРО, а од друга страна се овие кои пак без причина ги мразат Иванов и Груевски, а немаат појма која е и која би била политиката на СДСМ. Трагикомично.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
DarkAngel напиша:
Јас стварно не можам да поверувам ова што го читам. Дали треба да се троши пари на пеачи, графики за избори, заради тоа ли (не)гласаме? Да се коментираа нивните настапи, говори, политики и слично ќе разберев, ама вакви муабети да ми опростите за мене се смешни.
Потсвесно, кај секој човек кампањата има делување.

Има разлика меѓу ваква квалитетна предизборна песна, која симболизира желба за победа и поттикнува промени:
http://www.youtube.com/watch?v=aPrFh_KFo8o

И ваква песна која не побудува ништо кај граѓаните и е буквално како излезена од Златно Славејче:
http://www.youtube.com/watch?v=-nyBPJiewiM

----------

Од друга страна, интересна им е тактиката за Стево Пендаровски. Фрчоски на пример, иако исто беше квалитетен делуваше премногу арогантно и дигнато за народот. Сега со Стево одат на картата да го прикажат како семеен и интелектуален човек.

Гледам се дига премногу еуфорија за него. Ако на претходните избори во изминативе години луѓето плукаа по владеачката партија, ама не ја ни поддржуваа опозицијата, во овој период гледам Стево добива ептен масовна поддршка. Мислам дека трката за претседател ќе биде најнеизвесна во споредба со сите изборни циклуси во претходниве години.

alek

Активен Член
785
249
43
Beauty напиша:
Нели гледаш дека народот не се разбира од политика, а без причина сака и мрази политичари?
Од една страна се овие што безусловно и без причина ги подржуваат Грујо и Иванов и мислат дека којзнае каков успех постигнале во животот со тоа што се за ВМРО, а од друга страна се овие кои пак без причина ги мразат Иванов и Груевски, а немаат појма која е и која би била политиката на СДСМ. Трагикомично.
ех дани сите да размислуваат као тебе и мене (го делам истото мислење со тебе) светот би бил совршено место за живеење. :ehh:

Gledy

Активен Член
655
160
43
Burrows напиша:
хејтер напиша:
Каде ја слушна?
Инаку навистина кампањата не им е осмислена како победничка. Непотребно позитивна, а имаат толку да критикуваат.

Кој е овој воопшто?
Типчето се вика Бране Ѓоргиев беше дел од групата/бендот O6 (O BOYS), заедно со Бошко, Тони, Едис и Димитар Стојменовски што ја претставуваше Македонија на детската евровизија во 2007 година заедно со Росица.

Инаку зошто да се трошат толку пари без разлика дали е ВМРО или СДСМ за некоја си песна што сигурно нема да ја управи државата..

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Ај да го прашам премиерот шо праи коа нема динар, баш да видам. :haha:

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Уште една песна направиле од ВМРО, овојпат за парламентарните избори, истите пејачи.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Многу им е лоша.

Интересна работа што ја забележав, од 2005-та па навака, на ВМРО-ДПМНЕ сите песни им се правени буквално под ист шаблон.
Само оваа мене ми се издвојува од сите нивни:
http://www.youtube.com/watch?v=UZf3j93Zats

M@RKO

Добро-Познат Член
18,749
6,113
113
ВМРО - ДПМНЕ се рекламира на јутјуб ,а СДСМ и Пендаровски се рекламираат на фејсбук

Мене малку ме нервира ова од ВМРО - ДПМНЕ рекламирањево . Си идам јас на јутјуб да слушам музика и во самото видео реклама нивна :off:

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
За оваа кампања и двете партии максимално ги исцицаа социјалните мрежи. Инаку на Фејсбук Иванов има 90,000 фанови, а Стево има нешто околу 64,000, но неговата фан страница побрзо расте од онаа на Иванов. Пред кампањата, Стево имаше 0, а Иванов околу 40,000.

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Дали овој народ знае зошто би гласал за Иванов или зошто за Пендаровски?

:neznam:

Some Special

Добро-Познат Член
15,184
21,630
113
Што фалеше порано кога беше со невидлив спреј па сега им текна ова?