Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Според последната анкета на Рејтинг која секогаш ги погодувала резултатите, Пендаровски имаше околу 2% предност, но статистичката грешка е во рамките на 2.5-3%, така да денес кој и да има предност нема да има повеќе од 10 000 гласа предност. Во вториот круг поизвесно е Пендаровски да победи, така што би ги придобил и албанските гласачи.

Што се однесува до цензусот само во вториот круг е над 40% (порано беше 50%), за првиот нема правило. За да има победник во првиот круг еден од кандидатите мора да освои повеќе од 50% гласови. Тоа досега му успеало единствено на Глигоров.

За парламентарните избори, Рејтинг сеуште не излезе со прогноза. Според мене ако Стево издвои предност во првиот круг, тоа значително ги зголемува шансите на СДСМ на парламентарните, а ако Иванов добие вечерва повеќе гласови, извесно е дека ВМРО ќе ги добие парламентарните.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Битола засега рекордер во излезност, град во кој поддршката за опозицијата константно расте од избори во избори. Не знам дали тоа може да се земе како предзнак, ама е интересен факт.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Нема да го заборавам моментот кога на изборите во 2011-та, во 18:59, Латас одбројуваше на саат во живо во Дневник на Сител за да дојде 19:00 и да заврши изборниот молк, за одма да може да почне да плука по СДСМ. :off:

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Секако, ова мене ми се веќе втори избори каде што имам гласачко право. :)

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Неофиијално во Куманово води Стево. (IMO очекувано за Куманово)

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Први два (официјални) резултати што leak-наа:

с. Мачево (Беровско)

Пендаровски ... 62 гласа
Иванов ........... 51 глас

И.М. 2608

Пендаровски ... 204
Иванов ........... 120
Поповски ......... 45

Од форумот Воденица.

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Да, гласав и јас.

Кога ќе има некакви неофицијални резултати од поголемите општини? Овие отворени студија врска немаат, не знам зошто замараат со гости и експерти.

Taki252

Активен Член
2,629
0
36
Гласав и искрено многу повеќе очекував од општините каде мнозинство од населението се Албанци. За да има промени не треба да се седе дома туку да се излезе да се гласа. Стево е единствен кандидат кој заслужува да биде претседател останатите се нула во споредба со него.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,749
6,113
113
Phillip напиша:
Многу луѓе дури после 17 часот излегуваат. Еве моите сега излегоа.
Најдобро е одсабајле па после цел ден раат си .

Не знам зошто не им текне да напраат компјутерски гласањата . Идеш на на изборното место , наместо на листе на компјутер или таблет тач да гласаш :D .

Така би било полесно за да се избројат гласовите. Компјутерски ќе се брое и излезеноста и се . Малце да се модернизира :D

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Според ВМРО-ДПМНЕ, засега:

Ѓорге Иванов 144.900
Стево Пендаровски 96.900

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Сигурно е помала разликата, но како и да е, неочекувано за мене, не знам за вас.

Phillip

Добро-Познат Член
2,090
354
83
Со секој апдејт на ДИК се намалува разликата, или мене така ми се чини?
Грешка, 19к е разликата, ама се намалува. :uzivkanje:

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Ај да прашам пак, ако Иванов има 51 посто од гласовиве, нема да има втор круг?

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Според новите податоци од ВМРО-ДПМНЕ, Иванов пробил 300.000, а Стево Пендаровски 200.000. Не знам на колкава процентажа е ова.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Најинтересната дебата оди на Сител. Нано Ружин опасно им контра на Латас и Цаци. :)