Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Дали ќе се случи крајот на светот во 2012 допрва ќе дознаваме, но за животот на првиот претседател на независна Република Македонија знаеме дека му дојде крајот на почетокот на 2012.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/pochina-kiro-gligorov

Киро Глигоров, роден Киро Панчев

1917 - 2012

Лесна му земја
Нека почива во мир

R.I.P.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Еден пријател на мајка ми и татко ми кој живее во Белград со сопругата и децата, нема ама баш никакви причини за славење, бидејќи минатата недела го погреба 20 годишниот син, ги имаше двајца сина близнаци, вториот нека му е жив и здрав, а овој што го погреба минатава недела, навистина не го разбирам тоа, ја исекол раката од стакло на лифт, на најлошото можно место, кај мускулот на лактот, целата крв му истекла, како е тоа можно целата крв да му истече, а да не го спасат, навистина не разбирам, во војна луѓето крварат со саати додека да умрат, а кога дошла Брза помош за да го спасува момчето, констатирале дека е во кома, 2 недели подоцна починал, го погребаа минатава недела.

Јас само се надевам и ви посакувам на сите оваа 2012 година само добри вести да примате и да имате причини само за радување и за славење. :semolam:

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Абе кој знае што значи на англиски: Hangup . Ако воопшто постои овој збор. Поздрав

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Па зависи во кои околности се изговара.

Вообичаено hangup значи спуштање слушалка при телефонски повик, односно завршување на повикот, а во други околности може да значи и бесење, ако се изговара hang up. :haha:

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Не мене ми пишуваше: Server Hangup. Али нема везе, фала ви на помошта, проблемот е решен.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Server Hangup би значело дека серверот е зафатен или дека не праќа сигнал.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Рана зора додека се руди, коледарска песна Вас нека Ве буди.
Среќа и радост Господ нека дари, полна софра, а и многу пари.
Нека ве служи здравје, бадникова вечер да Ви е наздравје.
Берикет и к’смет во куќи да ви царува, со здравје и љубов Господ да Ве дарува!

Бевте на коледарски оган? Кај мене традиционално се пали кај соседи на улица така бев на кратко таму ама во главно стојат и остануваат машки/мажи така да само колку за традиција поминав 15-20 мин

Крис

Администратор
4,813
11
38
Бев во маало, премногу луѓе од кои повеќето не ги ни познавам, но убаво си поминав, жива музика, ора и слично...