Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
ЕМА, секако, и разочарувачки.

Ремек дела како Колдплеј, Red Hot Chilli Peppers беа подценети. Ужас.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
И јас се согласувам. Сега видов листа на победници и единствено со категорија или две се совпадна моето мислење.

Па кога видов Бибер дека освоил неколку награди :off:

Phillip

Добро-Познат Член
2,090
354
83
Lady Gaga: Najbolji ženski izvođač; Najbolja pesma - "Born This Way"; Najbolji spot – "Born This Way"; Najveći fanovi

Justin Bieber: Najbolji pop izvođač; Najbolji muški izvođač

30 Seconds to Mars: Najbolji alternativni izvođač; Najbolji World Stage nastup

Bruno Mars: Najbolji novi izvođač; Najbolji MTV Push

Queen: Globalna ikona

Eminem: Najbolji hip-hop izvođač

Katy Perry: Najbolji izvođač uživo

Linkin Park: Najbolji rock izvođač

BIGBANG: Best Worldwide Act

Rebellious angel

Член
691
1
16
MTV наградите (и филмски и музички) се најпредвидливи, затоа што се знае кој има најмногу фанови, односно фанови кои најмногу гласаат. :) Мене единствено ме изненади победата на Katy Perry за Best Live Act.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
МTV европскиве музички награди не беа нешто посебно како порано кога беа и добиваа награди добри пеачи, сега се награди добиваат нова генерација пеачи а старите се забораваат и ради реда се спомнуваат

еве еден дел од шоуто кога гол излегува David Monhan Ирскиот глумец
http://www.youtube.com/watch?v=u5nCsme7lIQ

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&egId=20&eventId=82559

Почина светската боксерска легенда Џо Фрејзер

Легендарниот американски боксер Џо Ферејзер, поранешен олимписки шампион и светски првак во тешка категорија, почина вчера на 68 – годишна возраст по долга борба со рак на црниот дроб.

Џо Фрејзер
1944 - 2011

Можеби единствениот вистински боксер во втората половина на 20-от век, единствениот човек кој боксуваше бидејќи ја сакаше својата професија и бидејќи уживаше во истата, а не бидејќи бркаше богатство и слава.

Лесна му земја.
Нека почива во мир.

:smrk: R.I.P. :smrk:

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Ѓоко Танески: In Macedonia I am living... покрај езеро како се викат ?

Оваа барем целата реченица ја кажала на англиски јазик, но факт е тоа дека не испобрукала, факт од кој нема бегање.

Можеби имаме нешто заедничко со Кинезите, освен нивните производи кои ги купуваме и користиме, можеби имаме нешто заедничко и со речникот:

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Баш не е блам девојката,што има лошо да се трудиш да збориш англиски? Лани или коа и да беше Ѓоко се заебаваше со тие што беа и после демек каков народ сме биле сме збореле лошо ау,девојкава баш нормално збореше англиски ко секој странец. Граматички точно кажа,едноставни зборови,сите да ја разберат. Баш вас да ве видам како зборите англиски,па да видиме кој на кого треба да се смее...

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Срам е тој мистерoт лани што се избламира, оваа и не е баш некаков срам, освен што не ја кажа убаво реченицата: Don't dream about your life, life your dreams.

Не е пресуден англискиот за успех, девојката од Венецуела и без познавање на англискиот ја доби титулата.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Девојката барем се потрудила да зборува нешто на Англиски,ајде сите вас кој се смеете да ве видам излезете зборувајте на Англиски и тоа пред камера

Крис

Администратор
4,813
11
38
Ana-Marija напиша:
Баш не е блам девојката,што има лошо да се трудиш да збориш англиски? Лани или коа и да беше Ѓоко се заебаваше со тие што беа и после демек каков народ сме биле сме збореле лошо ау,девојкава баш нормално збореше англиски ко секој странец. Граматички точно кажа,едноставни зборови,сите да ја разберат. Баш вас да ве видам како зборите англиски,па да видиме кој на кого треба да се смее...
Сакаш да се пробаме?

Текстот не е насочен само кон нејзиниот англиски јазик, се дискутира и за начинот на кој таа се претставува, за речениците кои ги употребува, ама кој да разбере...

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Се согласувам.

Едно е како ние, кои не сме платени со народни пари за да ја претставуваме нашата држава, говориме одреден странски јазик, а сосема друго е како некој кој е платен со народни пари за да ја претставува нашата држава, говори одреден странски јазик.

Крис

Администратор
4,813
11
38
Точно, јас дали знам или не знам никој ку* не треба да го боли, не сум јавна личност и не ја претставувам нашата земја, за разлика од типката што доби таква должност.

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Епа некој со асална поддршка позади него,ке има преведувач на англиски и ке може слободно да се изразува,а вака ке ја „бламира“ државата со својот труд за некој да ја разбере. И нејзе не и била дадена должност да збори на англиски,туку да ја претстави државата на изборот за убавина,не за зборење ;)