Ana-Marija
Нов Член
- 378
- 0
- 0
Затоа на запад многу повише се обрнува внимание на практичната настава,и се што се учи е прикажано со примери. Исто така многу голем дел се посветува на мулимедијално учење,со филмови,интернет,игри (во матемаика) и сл.
И што е најпатетично е што 60% од нив имаат недостаток од глувче/тастатура па ние учениците после мора да одговараме со додавање на одредена сума на пари за да се купат нови елементи. И навистина не знам каква намена имат, онака ги користиме само за интернет на одмори, некои игри, и кога имаме некој досаден час. Ужасно е тоа што не можеме да ги искористиме за време на наставата, да се олесни часот, туку само така за ѓабе плаќаме за недостатоци кога повторно ќе има некои хулигани за да ги уништат и украдат за дома.Dexter26 напиша:Веќе четврта или петта година по ред, не помнам точно, основните и средните училишта се опремени со 100.000 компјутери кои само дремат, зафаќаат простор без потреба и собираат прашина, само затоа што професорите сеуште не се подготвени за работа со тие компјутери.
Кој би верувал дека имало и полош јавен автобуски превоз од скопскиотСекој од нас мисли дека некогаш во живот се возел со најполниот автобус на свет. Секој од нас има право да греши и секој треба да им се извини на луѓево внатре.
Повели ,уживај си во сериитеbakigvg напиша:Дајте страна за ONLINE гледање серии, благодарам однапред.
Dexter26 напиша:
Не сум видел во животот поискрени солзи радосници.
Освен ако е глума, бидејќи ако е, дефинитивно заслужува оскар.
Кај мене дојдоа уште првиот ден, не оваа туку минатата сабота беше. Не ни бев станат кога правеа попис, а и не знам што е толку од важност ова, и што толку се крева фама, не сум во тек?Dexter26 напиша:А кога сме кај попишувањето, дали некој од вас досега е попишан и доколку бил, дали имало некакви инциденти и/или нерегуларности ?
Па, пописот на населението се спроведува еднаш на секои 10 години и има огромна важност за економијата, бидејќи со вкупниот број на жители се пресметува Бруто Домашниот Производ, односно БДП, а според БДП пресметките се прават статистики околу тоа колкави се наталитетот и морталитетот, односно колку се родени, а колку починати во конкретниот регион, се прават статистики околу вработеноста и невработеноста, социјалните и економските стандарди и уште многу други важни фактори.Bobi напиша:а и не знам што е толку од важност ова, и што толку се крева фама, не сум во тек?![]()