^
Во право си, еве, сега среде криза, становите во Грција се ептен евтини, дури поевтини и од становите во Скопје и во Охрид.
Ако навистина северна Грција, односно Егејска Македонија, е дел од природните граници на Македонија, треба најкомотно да го македонизираме тој дел, а баш сега кога становите се евтини среде криза, имаме одлична шанса за тоа.
Но за жал, како што слушам, исклучиво македонските богаташи инвестирале во недвижнини во Грција годинава, а нив и не можеме баш да ги ставиме во групата патриоти, бидејќи имаат пари и можеби инвестираат чисто само за да заработат уште повеќе пари, а не за да ја македонизираат Егејска Македонија.
А од друга страна, македонците од средната класа, поконкретно тие кои што ти ги спомна на кои што албумите им се полни со слики од одморите во Грција, не се баш заинтересирани за да учествуваат во тој процес на македонизација на Егејска Македонија, што повеќе од доволно говори за тоа колкави патриоти се.
Јас никогаш не сум бил во Грција, а и не планирам, не поради грците, туку поради нивните власти, кои се про-фашистички ориентирани, не ги признаваат грчките малцинства, меѓу кои спаѓа и македонското малцинство во Грција, и бидејќи го толерираат понижувањето на македонските возачи во Грција, но кога би одел, би одел за да им ги наполнам џебовите исклучиво на македонците во Грција со пари од одмор и шопинг, а не за да им ги наполнам џебовите на грците во Грција.
Не се сметам себеси за патриот, бидејќи мојата дефиниција за патриот е:
" Патриот е човек кој создава нешто што ќе биде од огромна корист за неговата држава и за неговата нација, нешто што ќе остане во наследство и за наредните генерации кои исто така ќе имаат корист од тоа и ќе го помнат по тоа ";
а јас не сум таков човек, но верувам дека повеќе патриотски постапувам со тоа што не им ги полнам џебовите на грците, отколку со тоа да се удирам во гради и да пејам патриотски песни на цел глас, но сепак во лето да им ги полнам џебовите на грците.