Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
И се` поради куче.. Срамота за таков угледен човек (по професија)!

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Знае ли некој до кога е рокот за пријава на персонален данок за УЈП?

Нели до лани беше до 15 март, а за годинава нешто слушнав до 7 февруари, ама не знам дали е тоа истото или тоа е за компаниите само.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Дали знаете некоја online страница за гледање теленовели? :)

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Секако дека не можат да се објават на Интернет порталот на ТВ Пакет сите повици за помош за лицата на кои очајнички им е потребна истата, бидејќи во таков случај веб сајтот би се оддалечил од својата основна област која ја покрива - телевизијата, но сепак мислам дека може да се дозволи ваков исклучок и истата оваа статија да се копира и да се објави и на Интернет порталот на ТВ Пакет.

http://www.slobodenpecat.mk/naslovna/na-gesoski-mu-e-potrebna-pomos/

На поранешниот кошаркар Гешоски му е потребна помош

March 31, 2017

Пишува Срѓан Ивановиќ

Откако се исцрпени сите опции за негово лекување во Македонија, тој од многубројни медицински установи од странство е советуван да се подложи на третман со матични клетки.

Добив гаранција од руските лекари дека најмалку 80 отсто од загубената функција на телото ќе ми биде вратена. Единствено во болницата во Москва овој третман трае 12 дена, што и цената на лекувањето ја прави поевтина. За разлика од болниците во Кина или во Швајцарија, во Русија сите трошоци ќе изнесуваат не повеќе од 17 илјади евра.

Фото Борче Поповски

Вака ја опиша својата тешка битка што во моментов ја води Поранешниот кошаркар Стеван Гешоски, кој пред две години доживеа мозочен удар, има отежнат говор, парализирана десна страна како и силни болки во екстремитетите на десната страна и на вратот. Откако се исцрпени сите опции за негово лекување во Македонија, тој од многубројни медицински установи од странство е советуван да се подложи на третман со матични клетки.

Тој апелира до бизнис заедницата да му помогнат во овој момент, како и до секој добронамерен човек. Во меѓувреме беше прифатена и иницијативата од судиската комисија, за донирање на целокупните приходи на официјалните лица од претстојното 4. коло во кошаркарската Суперлига, а помош ветија и од Здружението на тренерите.

Без нималку двоумење и без размислување Здружението на кошаркарски тренери одлучи да донира средства за новата битка на Гешоски. Тој е моја генерација, се познаваме одамна. Ние сме им помагале на многу луѓе со донирање средства така што и овој пат тоа нема да биде исклучок – истакна Драган Василов – Цевка, претседател на здружението.
Повозрасните љубители на кошарката го паметат Гешоски како еден од најдобрите тогашни македонски играчи, во некогашната југословенска лига.

Кариерата тој ја започна на 19 години, кога легендарниот тренер Лазар Лечиќ го уфрли во првиот тим на Работнички, кога овој тим значеше многу во тогашното првенство.
Гешоски одамна е надвор од кошарката, последен пат го видовме на функцијата директор на македонската репрезентација за време на европското првенство во 1999 година. Но, неговите некогашни соиграчи и соработници не го заборавија, па сега кога му се потребни дополнителни средства за неговото лекување во Москва, Русија, од Македонската кошаркарска федерација пратија апел за прибирање на средства за неговото лекување.

Им благодарам на моите колеги и пријатели од Кошаркарската федерација, кои несебично се вклучија во прибирањето средства за моето лекување – изјави Гешовски за „Слободен печат“.

Гешовски е еден од ретките кошаркари од Македонија, кој бил член на сениорскиот состав на реномираната селекција на Југославија, со која има освоено сребрен медал од медитеранските игри во Сплит 1979 година, кога во финалето „сините“ беа совладани од Грција, а тогаш светот прв пат на дело ги виде славните кошаркари Никос Галис и Панајотис Јанакис. Тој има сребро и од универзитетските игри во Мексико, а неговата клупска кариера ја одбележа тоа што беше капитен на нашите најтрофејни клубови Работнички и МЗТ Скопје. Со Работнички стаса и до полуфиналето на Купот на победниците на куповите, како и до две купфиналиња во Купот на поранешна Југославија.

Сметка за уплата (НЛБ Банка): 210501570305113
Матичен број: 2212956450033
Адреса на живеење: Ул. Мексичка бр. 3, Скопје

Beauty

Администратор
49,885
61,905
113
Објавено.
Тоа што порталот се занимава најмногу со тв, не значи дека нема место за хуманитарни повици, спорт, културни настани.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Еве повод за да им пружам среден прст на телевизија 24, Телма и Алфа, и не, не ми е првоаприлска шега. МРТВа воопшто не ја ни спомнувам бидејќи воопшто не ја ни сметам за постоечка национална телевизија.

Ги следам Around Gaia преку Фејсбук од 2014 година, поточно од кога продолжија од Аргентина со нивното патување низ светот.

После 4 години патување низ светот и безбројни патешествија, до толку не можеа приватните национални телевизии како 24, Телма и Алфа да им посветат цела ЕДНА вест во нивните вести ?

Мора до бескрај да се плукаат политички отрови, додека млади луѓе како Ивана Чолаковска и нејзиниот сопруг Мануел Торес ги исполнуваат своите животни сништа ?

Секоја им чест за предизвикот кој го прифатиле и од кој не се откажале изминативе 4 години, и само среќа и успеси да ги следат во иднина.

Од сите телевизии и статии на кои наидов, најдобро ми делува оваа на ТВ Нова, па еве еден палец нагоре за нив, и не, ниту ова не ми е првоаприлска шега.

http://tvnova.mk/vesti/makedonija/chetiri-godini-so-motor-niz-svetot/

Четири години со мотор низ светот

1 април 2017, 18:36

По четири години патување во пет континенти со еден мотор, брачниот пар Ивана Чолаковска од Македонија и Мануел Торес од Шпанија пристигнаа во Македонија. Тие патот околу светот го започнаа во Шпанија. Во изминатиот период пропатуваа во 55 земји и поминаа 147.397 километри.

„Ја извозивме Европа, Азија, централна Азија, југоисточна Азија, Австралија. Од Австралија моторот го префрливме со брод до Јужна Америка и Америка ја извозивме од најјужната точка од Ушуаја до Аљаска. Кога ја извозивме цела Америка се префрливме во Африка што беше наш последен континент од ова наше патување и пред една недела стигнавме во Атина кадешто го пречекавме моторот и еве денеска после четири години се враќаме дома“, вели Чолаковска.

На идеја за пат околу светот со мотор Ивана и Мануел дошле на идеја при патување во Индија кадешто сретнале бројни туристи кои патуваат и на други начини. Во период од четири години вели Ивана поминавме многу убави моменти но имаше и незгодни ситуации. Не бев дома кога ми се родија внуките и тоа беше еден од моментите кога ми беше тешко.

„Имавме една мала несреќа, ми се скрши ногата, требаше да се оперирам, тоа беше еден тежок момент за мене кадешто не знаев дали треба да останам и да ризикувам и да се оперирам во изолирано место во Јужна Америка или треба да се вратам дома па да закрепнам, посочи Чолаковска.

Сепак убавите моменти се помногубројни, вели Ивана. Таа рече дека секоја земја каде што пропатуваа е убава на свој начин, и секаде биле добро прифатени и добредојдени. За Мануел еден од најтешките моменти била незгодата во Чиле а покрај многуте убави моменти беше и дочекот во Македонија.

„Се уште не сме завршиле, ова е само пауза. Завршивме една етапа од нашите животи, Имаме уште многу проекти на ум, ќе се видиме со семејствата и продолжуваме понатаму и повторно ќе патуваме“, вели Торес.

Членовите на мото клубови од земјава организираа дочек на двајцата авантуристи и ги придружуваа до Скопје. Ивана и Мануел по тринеделната пауза во Скопје го продолжуваат својот пат до Шпанија.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Ајде уште еден палец нагоре за ТВ Нова за нивното интервју со Ивана Чолаковска Торес за нејзиниот проект Around Gaia со нејзиниот сопруг Мануел Торес - нивното патување околу светот со мотор.

Додека во меѓувреме останатите телевизии претежно се занимаваат со политика и останати глупости со кои заслужуваат по уште еден среден прст за нивната незаинтересираност за вистинските авантуристи на денешницата.

http://tvnova.mk/vesti/kultura/vpechatoci-od-patuvanjeto-okolu-svetot-ivana-cholakovska-gostinka-vo-tv-nova/

Пат околу светот за четири години, на мотор – интервју со Ивана Чолаковска Торес

10 април 2017

По четиригодишно патување околу светот со мотор, Ивана Чолаковска Торес и нејзиниот сопруг Ману Торес се вратија во Македонија.

Ивана вели дека од 17 април 2013 досега е побогата за многу искуства и пријатели.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Секоја чест за авантуристиве. Не е лесно со мотор да извозиш по светов и тоа на вакви дестинации. Интересно е што целта им била да не преспиваат во хотели, апартмани, станови.. туку да се снаоѓаат за спиење па така стекнувале искуства, се запознавале со разно разни луѓе и нивниот начин на живот.

Вакви и слични авантуристи ги има доста по светов. Мене од секогаш ме воодушевувале.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Христос воскресе ! За многу години нека ви е празникот на сите на форумов.

Beauty

Администратор
49,885
61,905
113
Честит празник до сите. За многу години да го славиме во мир и љубов.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Христос воскресе, Честит празник до сите.

Малку со закаснување секоја година ама тоа е н сум дома во државава тој ден веќе не знам наназад која година.

alek

Активен Член
785
249
43
Значи каков непрофеонаклизам кај овие од телеграф(порталот) веќе подолго време гледам сликат некој си анонимни девојки, жени со наслов каква убавина или какви облини, свсни ли се тије декака човек кој не се бави со јавна професија не смеат да го сликат и да пишат за неко што ќе им падне на памет, секако ако претходно побарале дозвола од тој/таа што го сликале во ред е ама сигурно не ја прашуваат секоја личност.
Знам дека ова не содветна тема за моето мислење ама незнам дали има некоа тема за портали ако има нека го преместе некој од уравата мислењето.

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Може ли некој да ми пушти торент од Зоне 2, барав ама не можев да најдам, имало на некој српски тракер.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Јас го симна од http://www.yuwabits.net али за да се регистрираш мора некој да ти прати покана а мене ми е одземено изгледа правото за да делам покани.
Еве ти линк до торент фајлот
http://s000.tinyupload.com/index.php?fi ... 9943475430
Откако ќе го симнеш торент фајлов во секој случај остави го на seed барем еден ден или два да не би добил некој бан таму па да не можам ни јас а ни јас тебе вака да ти праќам да си симнуваш торенти.

Еве ти и линк кој не е торент па ти симни кое ти одговара.
【DOWNLOAD】
▔▔▔▔▔▔▔
https://go4up.com/dl/8e56c24a2b594b

【RAR PASSWORD】
▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Hw4l4n4P0W3r3NjU

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
„Утрински весник“ и „Вест“ излегоа за последен пат
http://prizma.mk/utrinski-vesnik-vest-i ... leden-pat/

Иако не читав редовно сепак ќе ми останат како весници во долго сеќавање. Се надевам дека нема за брзо да згаснат и Дневник и Теа Модерна. Со овие весници и списание покрај многуте информации добивавме и подароци како што се двд филмови, музички цд-а, книги, календари.