Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Одамна не сум гледал на stream2watch и сега пробав, но не ми отвора. Некоја алтернатива? Конкретно ми треба за ABC.

Gledy

Активен Член
655
160
43
SomebodyUnique напиша:
najubav напиша:
Јас сум еден од членовите што поставува на тој сајт. Кажи што треба?
Ја користам странава понекогаш за од на ТВ да гледам и не ми отвараше некои серии ама сега отвара. Ќе ви сугерирав за да поставувате видеа да се гледаат само преку еден плеер.
Вака сега, на тој сајт и јас бев админ и не може да се ставаат видеа само на едно место затоа што на сајтот имаш секакви филмови, серии кои не можат на иста страна да се уплоадираат ... почнавме од јутјуб каде сега не може никаква серија да се уплоадира, од јутјуб преминавме на ВКОНТАКТЕ руската но и таму не блокираа (видеата не ги бришаат но на СО ПРЕВОД не можеа да се гледаат), со помош на еден плагин успеавме да пуштаме на сајтот да се гледаат видеата од ВК но и тоа за кратко затоа што плагинот повеќе не постои, од ВК преминавме на друга руска која сеуште работи за некои видеа но и таму не е сигурно... и замислете на сајтот има илјадници видеа кои требаше едно по едно да се менуваат кодовите а ние бевме 3/4 кои сепак имавме и ние други обврски ... сега незнам моментално колку поставуваат на сајтот ама гледам ставаат и на страни како OPENLOAD, STREAMIN, кои се за неколку дена и треба се менување...

M@RKO напиша:
Исто така треба да се направи на тој сај мал апдејт на дизајнот и на повеќето функции. Да секоја серија, емисија, анимирани серии и филмови обавезно да имаат кратка содржина детали од која година е, кој се актерите, синхронизаторите, каде е емитувана серијата, анимираната серија и најважното форматот и квалитетот на видеото какво е снимено, колку е големината во МБ/ ГБ и во времетраење дека не секој има добар интернет па битно ќе му е колку ќе потроши гледајќи го видеото. Долоку имате живци за тоа, во секое видео би било добро да го ставате логото во некоја анимирана форма залепено на самото видео за да некој и да посака да го симне видеото па да го прикачи некаде на друг сајт за видео или торент сајт остане рекламата залепена на самото видео да сепак некако примами луѓе да дојдат на soprevod.com сајтот. Исто така треба да се ограничи бројот на видеа за гледање без регистрација а ако се регистрира некој да му се отовор целосната листа на видео материјал па можеби така ќе имате увид кој и колку го посетува и ги гледа видеата. Вака како што е сега за што служи таа регистрација на сајтов ?
Друже ако сакаш може да стават некое батонче за кога ќе кликнеш дома пица да ти носат.... ај те молам не заебавај сите тие детали терај си ги на Wikipedia или IMDb ... СО ПРЕВОД требаше да биде страна само за турски серии ама благодарение на мене почнавме и други серии, филмови, анимирани, концерти да уплоадираме така да биди благодарен и тоа што го има...пс јас лого на видеата не ставав ама знам дека другите ставаа така да уживи ;)

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Има ли некој од членовите што се на форумов да е дел од тракермк?
Имам проблеми со најавувањето и не знам како да ги решам.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
aleksCASKA напиша:
Има ли некој од членовите што се на форумов да е дел од тракермк?
Имам проблеми со најавувањето и не знам како да ги решам.
Јас сум член а мислам дека има и уште некој од форумов.

Туку гледам дека го затвориле слободното регистрирање на членови.

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Јас бев член одамна. Ама нешто сум блокиран.
Login Заклучено! (максималниот дозволен број на обиди Login се искористени)
Системот претпостави дека се обидувате да го излажете. Вашата IP адреса е банирана!

Што да направам?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Баниран си и не знам дали можеш да направиш нов кориснички налог бидејќи ти пишува Вашата IP адреса е банирана а плус и заклучено е регистрирањето на нов кориснички налог.

Најдобро е да прашаш некој ако знаеш што е таму администратор/модератор да ти го реши проблемот ако може.

Beauty

Администратор
49,886
61,906
113
Луѓе, како со избориве? Јас толку тахикардии и неизвесност кај народов немам видено никогаш досега.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Ептен тесно. Сепак, победи оној кој што заслужи, оној што знае како да ја води земјата. Сега малку треба да се свестат пошто очигледно нешто не му штима ко што треба со оглед на малата разлика. Се ближат локални така да треба да работат со полна пареа.

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Ова излезе поинтересно од Трамп и Клинтон. :406389: Најсмешно е што и двете партии слават, а не знаат кој победил. :haha:
Засега мислам дека СДСМ има еден пратеник повеќе, на ДИК бавно им оди прогласувањето.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Знае некој кој го работи оној сајт ntv.mk ? Знам дека едно време тука на форумов имаше тема за тој сајт.

Сакам да ги пофалам изгледа одлично и визуелно а и самата замисла на сајтот. Денес постои на јутјуб пренос во живо т.е лајв стримување а постојат и доста бесплатни програми со кој може да се вршат тие стримувања. Ова би било одличен потег да се направи 24 часовна интернет телевизија со оглед на тоа дека интернетот во денешно време е доста популарна опција за гледање телевизија.

Transporter

Активен Член
521
222
43
M@RKO напиша:
Знае некој кој го работи оној сајт ntv.mk ? Знам дека едно време тука на форумов имаше тема за тој сајт.

Сакам да ги пофалам изгледа одлично и визуелно а и самата замисла на сајтот. Денес постои на јутјуб пренос во живо т.е лајв стримување а постојат и доста бесплатни програми со кој може да се вршат тие стримувања. Ова би било одличен потег да се направи 24 часовна интернет телевизија со оглед на тоа дека интернетот во денешно време е доста популарна опција за гледање телевизија.
Ја го работам, уште го барам вистинскиот концепт кој ќе привлече доволно внимание и публика. Стриминг 24 часовен не е во план и не е исплатливо, но во план е креирање на видео-он деманд сервис и лајв стриминг на специјални настани (како што имаше преноси од пресовите на партиите и ДИК за време на избориве). Фала ти на пофалбите, секој треба да сфати дека визуелниот изглед не зависи од финансиите туку од желбата и заложбите околу тоа прашање, вистински пример е и НТВ.мк, а имај во предвид дека уште не е комплетиран дизајнот. Следи ја нтв.мк на http://facebook.com/ntvmk. :)

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Ја следам на фејсбук и таму ми излегува често и затоа и прашав чив е тој сајт. Aко мислиш на видео-он деманд сервис тоа би дошло исто како makedonija24.mk сајтот. Кога има избори можеш преку бесплатната програма OBS кој јутјуб ја препорачува за користење и правење стрим на јутјуб да правиш вечерни емисии со зборување, да уклучиш face камера да пушташ видеа од твојот компјутер, слики и се друго останато. Можеби нема да има интерес за избори но може и за Оскар, за Евровизија да се прават емисии, конференции и друго.

GGTV. MK не знам дали ги знаете кај што е и Гораст глумецот еден од водителите и они прават стрим на емисија за игри и имаат доста гледаност од луѓе гејмери. Јас мислам дека одличен е потегот со оглед на тоа што сме 21 век и младите се повеќе на интернет а стримингот се повеќе се развива и е позастапен на социјалните мрежи и видео сервисите.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Дали дома накитивте елка, украсивте новогодишно ?

Јас оваа година решив елката кој ја имам да му ја дадам на брат ми со се лампионите за да си ја кити дома кај него. Откако се преселив пред 10 години и повеќе во друга зграда и стан елката кој ја користев за да ја ставам во трпезарија ми фаќа многу место и ја китев на балкон. Некому тоа можеби е чудно како тоа на балкон ми стои елката, а и мене ми беше чудно но за жал немав каде. Оваа година мене и мајка ми не мрзеше да ја китиме на ладново на балконот па како што пишав погоре му ја дадов на брат ми.

Да не го тупам многу покрај ова сакам и да ве прашам дали некако чуствувате оваа година пред новогодишна и празнична еуфорија ? Јас со политичкиве случувања, народот не трошат пари па неможеш да видиш некоја треска за купувањ многу во продавниците па и со немањево снег некако не чуствувам некоја еуфорија.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Откако ќе ја погледнам празичната програма на хрватските телевизии за Божиќ (кај нив нели е сега на 25 декември) почнува да ме фаќа новогодишна еуфорија.А,еве сега на Св.Никола украсивме елка,така да спремен сум за Нова Година,што се однесува до мене нека дојде уште сега :)

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Има ли некој да ми даде URL ликови за стимување на Македонски канали, (конкретно МРТВ и Телма, а може и за останати ТВ) за на VLC?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Среќна нова на сите. Среќа. здравје, љубов и насмевки кај сите а другото ќе си дојде само по себе.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Среќна нова и од мене.Многу здравје,среќа,успеси и исполнети желби !