Марко, каналот е релативно нов и иако се нуди кај мене, немам многу информации.M@RKO напиша:Не е нити телевизија со национална фрекфенција, кабелска нити сателитска зтоа тука ќе прашам
Кој го работи ова чудо ?
http://mkpredavatel.com/prvatv-mkd/
Гледам даваат филм со македонски превод.
Види, тебе стримови ти хакираат, мене facebook профили, знаеш како е, убаво си рече, осхудација е, скапо е свој профил / стрим да се направи.Transporter напиша:Некој шо сака НТВ.мк да биде хаха Доста јалов обид очигледно
Веќе ми пишаа како емитувам на фејсбук и мкпредавател, па дури има предлог за соработка, ама кој е точно не знам, додуша користиме ист стрим хаха Осхудација
Па ни мене сајтот мој не ми е работна позиција, па еве веќе шест и пол години го одржувам, а го почнав од хоби ...M@RKO напиша:Добра идеа е ова со интернет телевизијава ама колку ќе опстои е знак прашалник затоа што кој и да го работи или работат ако не им е главната работна позиција ова за плата во животот туку им е нешто како хоби занимација во слободно време нема да опстои.
Друго е сајт, друго е телевизија. Телевизија си бара секојдневно да се посветиш на тоа. Сај одвреме навреме или еднаш месечно ако не ти е за вести ќе го средуваш.Стефан напиша:Па ни мене сајтот мој не ми е работна позиција, па еве веќе шест и пол години го одржувам, а го почнав од хоби ...
Нека трае и со среќа нека му е / им е.
Еве веќе којзнае колку време има и други две интернет телевизии (Х1 и Бокс) па си тераат, овој Прва туку што почна...
Се сложувам овде во целост.M@RKO напиша:Друго е сајт, друго е телевизија. Телевизија си бара секојдневно да се посветиш на тоа. Сај одвреме навреме или еднаш месечно ако не ти е за вести ќе го средуваш.
Плус реткост е да работиш нешто и да ти успее кога си сам посветен на тоа, си бара тим поготово за работање со медиуми било да е телевизија, списание, портал, весник па макар и е сето тоа на интернет од хоби почнато со мала гледаност/читаност/посетеност.
Реков, не коментирам дали превзема или не, но сепак со среќа не му е или нека им е.M@RKO напиша:Ај што го зел името од српската Прва телевизија туку и шпици направил некоја своја со сличен слоган и го залепил истиот женски глас од српската Прва на кој се слуша МОЈА ПРВА а он во слоганот плус додал МОЈА ЕДИНСТВЕНА.
Барем ако нешто прави нека го направи свое а не да краде работи од друга телевизија.
Плус за се тоа што емитува треба да плати а не верувам дека има пари за сета таа програма од филмив и серии макар и била од 43-та. Да има пари тоа не би го направил ефтино со лоша слика, со стрим на кој пишува друго име.