Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Libertas и не е некој сајт на кој може да му се верува на информациите, така да не ми се верува да е точно ова за Елена.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Носталгискиве бранови си доаѓаат онака од никаде во ниедно време и едноставно не им можам ништо за да ги спречам.

Е за нешто вакво ми недостига тогашната А1 Телевизија од 1990-те години и раните 2000-ти години, а не за турските идиотизми кои ги емитуваше во последните години од своето постоење.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
За серијава имаме коментирано на форумов. Мислам дека серијава одеше и на МРТ 2 со албански превод.

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Се подготвува Star Trek серија за следната година

The Next Chapter of the Legendary “Star Trek” TV Franchise Will Premiere on the CBS Television Network, Then Move to CBS All Access Digital Subscription Service

CBS Television Studios announced today it will launch a totally new “Star Trek” television series in January 2017. The new series will blast off with a special preview broadcast on the CBS Television Network. The premiere episode and all subsequent first-run episodes will then be available exclusively in the United States on CBS All Access, the Network’s digital subscription video on demand and live streaming service.

The next chapter of the “Star Trek” franchise will also be distributed concurrently for television and multiple platforms around the world by CBS Studios International.

The new program will be the first original series developed specifically for U.S. audiences for CBS All Access, a cross-platform streaming service that brings viewers thousands of episodes from CBS’s current and past seasons on demand, plus the ability to stream their local CBS Television station live for $5.99 per month. CBS All Access already offers every episode of all previous “Star Trek” television series.

The brand-new “Star Trek” will introduce new characters seeking imaginative new worlds and new civilizations, while exploring the dramatic contemporary themes that have been a signature of the franchise since its inception in 1966.

Alex Kurtzman will serve as executive producer for the new “Star Trek” TV series. Kurtzman co-wrote and produced the blockbuster films “Star Trek” (2009) with Roberto Orci, and “Star Trek Into Darkness” (2013) with Orci and Damon Lindelof. Both films were produced and directed by J.J. Abrams.

alek

Активен Член
785
249
43
Луѓе во поскоро време гледав еден филм ама не го фатив од почеток а и крајот не му го догледав смо средината :((
од тоа што го видво филмот беше за сериски жена убиец која уште на 19 години имала убиено 4-ца има дете со бившиот и дечко а нејзиниот дечко има некоа фирма заедно со негов пријател е сега бизнис партнерот на таткото на нејзиното дете и дава голема сума на пари за да го убие таа го сторува тоаа и после настана некој дефект на мах тв и не го догледав :) патем се бави и со проституција, е сега да не знае некој за кој филм станува збор ако знае некој нека пише ве молам .

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Во Велес, денеска завршило снимањето на првата епизода од „Вистинска љубов“. Режисер е Јани Бојаџи, сигурно нешто за Канал 5 документарно снимаат

TVman

Добро-Познат Член
16,699
13,080
113
Да не се работи за некоја тв серија штом пишува епизода?А,и актерскава екипа е на Канал 5,па ништо чудно.

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Знае ли некој каде можам да најдам некаков правилник или каде во кој закон е напишано како одат правилата за фотографирање на јавно место?
Зошто денеска, сликав во паркот дрва, (поточно гранките и паднати жолти лисја) во близика на 5-10 метри од капијата на полицијата, и кога еден полицаец ми проѓа и ме приведе, сум немал право да сликам, па ме носеше на разговор кај инспектор и ми рекоа да ги избришам сликата од дрвата.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Најдобро би било да се распрашаш кај Народниот Правобранител за ова.

Доколку си фотографирал паркови, нема ништо нелегално во тоа, од друга страна, доколку си фотографирал јавни административни објекти - седиште на општина, суд или сличен административен објект - за тоа е потребна дозвола.

Но да те приведуваат и да те изведуваат пред инспектор мислам дека е чиста глупост, кој знае каков криминал се случувал во позадина кој истите тие полицајци го прикривале и го штителе во тој момент на тоа место, а се заплашиле дека ти си дојден токму за тоа да го фотографираш.

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Фотографирање на полициски станици, касарни, воени седишта и останати важни стратешки објекти во основа се забранети за фотографирање. Фотографирање на јавни места освен ако не стои натпис со кој се забранува е слободно.

Но не гледам зошто би те носеле на разговор кај инспектор, полицаецот можел на лице место да ти укаже на тоа и да нареди да ги избришеш. Е сега ако се работело за засилени мерки на безбедност, во такви случаи можно е полицаецот да има овластување да те однесе на информативен разговор.

Проблем е што во македонското законодавство нема (сеуште) специјален закон за фотографирање на јавни места и објекти.

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Не знам и мене ми беше чудно тоа... јас ги сликав дрвата во паркот зошто имаа различни бои едното дрво црвени листови а другото жолти.. им објаснив дека тоа сум на филмска академија и дека тоа ми е задача од факултет да сликам разни колоритми и сл. знам дека не треба да има нели објекити, како што се полиција и сл. да нема лица на некои случајни минувачи... ама тоа дека сум бил на 5-10 метра од полиција и не сум смеел.. тоа најголемата глупост шо сум ја чул, ај да сум имал дел од зградата на полицијата ајде де.. ама стварно не ги разбирам.

Taki252

Активен Член
2,629
0
36
Ако зборуваш за оној парк во Штип, да таму е штипското одделение на Мвр. Ти си првата особа на која така ми направиле, бидејќи баш таму еден куп луѓе се сликаат, а го сликаат и шеталиштето и дрвјата баш поради колоритноста. Глупа селективност во секој случај, освен ако во тој момент не се случувало нешто посебно кое е зад скриени врати од јавноста.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Да не биди во темата за Game of thrones бидејќи е оф топик малку.

Имено се ближи роденденот на братучед ми кој е фан на GOT (јас ја немам гледано). Е сега серијата ја гледа, книгите ги нема читано. Што мислите дали книгите би биле добар подарок? Да не се повторува во целост содржината на серијата, па да бидат досадни? Дали има некоја книга на македонски каде што е раскажана содржината што сеуште не е емитувана?

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Missy напиша:
Да не биди во темата за Game of thrones бидејќи е оф топик малку.

Имено се ближи роденденот на братучед ми кој е фан на GOT (јас ја немам гледано). Е сега серијата ја гледа, книгите ги нема читано. Што мислите дали книгите би биле добар подарок? Да не се повторува во целост содржината на серијата, па да бидат досадни? Дали има некоја книга на македонски каде што е раскажана содржината што сеуште не е емитувана?
Серијата не оди ептен како книгата, доста големи промени имаат направено, барем во последниве сезони. Ако сака книги, супер би му било да ги добие ГОТ книгите, само не знам дали македонскиот превод е добар. Шестата сезона која ќе започне во април/мај веќе ќе биде надвор од книгите, освен ако не излезе нова книга пред премиерата. Кај нас што се излезени тие книги, веќе се случени во серијата, ама како што кажав има промени. Во книгата има голем број на ликови, па затоа некои ги нема во серијата.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Ја погледнавте ли пилот епизодата од серијата „Telenovela“ на NBC со Ева Лонгорија и Хенкарлос? :)

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Blagojche напиша:
Ја погледнавте ли пилот епизодата од серијата „Telenovela“ на NBC со Ева Лонгорија и Хенкарлос? :)
Првите две ги погледнав. Не е којзнае што, ама интересно делува. Ама англискиот на Хенкарлос особено во првата епизода беше... :luta: :off:

Инаку, во 5-та епизода ќе гостуваат Карлос Понсе и Кејт дел Кастиљо.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Ми ја препорачаа и мене ама не стасав да гледам.

Некој линк за серијава