Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Имам предлог периодов да направиме избор за најдобри серии од изминатава сезона. Мислам дека имаше нешто такво порано, колку што се сеќавам.

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Дечки размислувам да си купам Selfe stick па ме интересира дали знаете дали секој телефон може да се стави на него, (мислам на димензиите) дали лесно може да се подеси и да се прицврсти секој вид на телефон? :)

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Дали е можно да се најдат торенти од „La Voz Kids - Columbia “?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Треба да отвориме секција Хумор на форумов, во која ќе објавуваме линкови и видео клипови од К-15, Солза и смеа и сличните на нив, како и од циркузантите како Саше Паралитико Ивановски.

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Ненормален е начисто, најјако ми е кога ги оди и ги следи политичарите се' до паркинг и камерата им ја лупа во фаца. :haha: :haha: Можеби малку е психички мрднат човекот, ама такви прашања ниеден новинар освен него (ако и е воопшто новинар) немале храброст да им ги постават на функционерите (ниту новинарите од Телма, 24 и Алсат), така да тоа доволно покажува до кој степен ни е "сјебано" новинарството.

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Ако овој човек за вас е новинар тогаш јас сум кралицата елизабета. Да сум јас во ваква положба веднаш би го тужел за психичко малтретирање, а ако веќе сака да и се спротиставува на власта има и други начини да го направи тоа а не вака. Само сака да добие популарност, а пред некое време арна му беше власта кога имаше емисија, многу добро се знае кој е новинар а киј не,а кој самиот си ја лепи таа титула.

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
И јас прснав од смеење кога го прочитав ова, уште сабајлево :haha:

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
Ланското лето беше најдоброто скопско лето заради врнежите.
Сега пак почнаа пеколните температури.

:plac:

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Дечки, дали некој од вас се занимава со графички дизајн? Поточно ќе ми треба некој што ќе ми ја направи корицата за книгата, која ќе ја издавам.. Имам замисла и слики, само сакам да знам дали сето тоа може да се изведе графички, т.е. првин нацртано рачно и после преку фотошоп (претпоставувам) да се обои, среди и да изгледа професионално... Ако има некој кој го бидува за тоа, кажете да стапиме во контакт.

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
najubav напиша:
http://www.telma.com.mk/vesti/blokiranata-smetka-na-makpetrol-zakana-za-energetska-kriza
И што не замараат сега ако има енергетска криза? Што не мислеле на време пред да перат пари и незаконски да работат со префрлање пари во други друштва?
Воопшто не ги жалам, единствено што не ми се свиѓа е што подеднакво не се третираат и фирмите кои подржуваат друга политика од владејачката и оние кои ја подржуваат ВМРОвската.

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Што не мислеле на време пред да перат пари и незаконски да работат со префрлање пари во други друштва?
А постои правосилна судска пресуда за овие тврдења? И уште нешто, зошто дури во 2015 година се подигнува обвинение за наводни противпрани дејствија извршени пред 7-8 години? Можеби треба да погледнеме пошироко и да се запрашаме која е целта на ваквиот потег, а не да се правиме паднати од Марс. 9 години ги знаеме методите на МВР, Обвинителството, Судството и нивната (не)зависност.

Знаеме дека постои селективна правда во врска со ВМРО-вските и другите фирми, но ниту за тие фирми каде јавна тајна е дека работат незаконски, не можеме со сигурност да тврдиме за истото се' додека не биде изречена правосилна судска пресуда.

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Гледам никој не прашува, па јас да прашам. Што мислите за Windows 10? Нудат бесплатна инсталација за одреден рок. Да се симнува?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Windows 10 нуди 0% приватност, дури и кога воопшто не ги користиш сите нови апликации кои доаѓаат со него.

Ај што нуди 0% приватност, туку и си го пика носот во твоите приватни работи, како што се програми и видео игри кои ги користиш, а доколку открие пиратски копии, ги блокира истите. Но дури и ако користиш оригинални копии од програми и/или видео игри, сепак Windows 10 може да ти предизвика повеќе проблеми отколку да ти донесе добри решенија со поновите верзии. Општо е познат фактот дека може да се инсталираат погрешни драјвери за графичката или звучната картица доколку се врши автоматска надградба, поради што можно е да имаш проблеми со сликата или звукот на компјутерот, а можеби и нема да сакаш да користиш најнова верзија од некој програм, под претпоставка дека во таа нова верзија е отстранета некоја опција која си ја користел.

За волја на вистината, ова засега важи исклучиво само за видео игрите од Мајкрософт, но прашање на време ќе биде додека да Windows 10 почне да си го пика носот во се што имаш во компјутерот.

Но тоа што најмногу не чини кај Windows 10, е редовното инсталирање на надградби и закрпи. За разлика од сите досегашни Windows оперативни системи, кај кои што можеше рачно да се конфигурира Windows Update, Windows 10 е првиот Windows оперативен ситем кај кој оваа опција повеќе не е можна, поради што оперативниот систем 24/7 автоматски е поврзан преку Интернет со Windows Update и редовно симнува и инсталира надградби и закрпи, а некои од тие надградби и закрпи можат да го отстранат кракот на оперативниот систем - под претпоставка дека користиш пиратска копија.

Ова може да се заобиколи со инсталирање на Enterprise изданието на Windows 10, кое и понатаму овозможува рачно конфигурирање на Windows Update како кај постарите Windows оперативни системи, но за жал, остануваат активни проблемите со приватноста.

Од друга страна, Windows 10 е дефинитивно подобар и побрз и од Windows 7 и од Windows 8/Windows 8.1, поради што е на големо препорачлив за сите корисници на компјутери, но под услов да се откажат од приватноста, бидејќи овој оперативен систем е направен од глава до пети за сајбер шпионажа.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Јас две - три недели го имам инсталирано и задоволен сум. Да, побрз е а тоа за приватноста го имало и ќе го има. Демек досега не не шпионираа. Како и да е, јас немам ништо во лаптопот освен некои слики така да што сакат нека прават. Едино се плашам да не ми го откријат лажниот крак. И да го откријат, постојат програмчиња за активација на W10, нели?