ТВ Реклами

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Taki252

Активен Член
2,629
0
36
Не е Аргентинец туку Италијанец, италијански зборува.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,086
6,402
113
Филип ли е Марко ли е ? добро кое е правилното име на тој од рекламата за кока кола новиот директор?

кога отворив тука http://www.coca-cola.rs прва слика што е на сајтот е од него но со друго име и презиме овојпат српско Марко Савиќ :off:

хејтер

Активен Член
2,064
0
36
Да од Србија е.
http://www.grazia.rs/u-fokusu/u-fokusu/ ... automobila

Еве тие имаат и кампања на твитер
https://twitter.com/tamanica

Фејсбук страницата од Србија им е забранета за Македонија за да не видиме и ние.

Е како што се активни на фејсбук со лични разговори треба некој да им ги прати овие линкови.
Мислам да не ме сфатите погрешно, знаев дека е маркетинг кампања и дека овој не пишува на фејсбук, ама навистина лоша кампања.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,086
6,402
113
Да стварно глупа им е кампањата/рекламата ,немале потреба со менување на името на детето само заради македонска верзија на рекламата .

хејтер

Активен Член
2,064
0
36
Начисто ме иритира рекламава за еирвејвс мастики. Прво ме иритираше музиката, ама сега повеќе ме иритира како играат и женската со раката.
http://www.youtube.com/watch?v=HMfJsf_mCds

Еве имаат направено и 10 часа да се повторува рекламата.
http://www.youtube.com/watch?v=_ntpRWAZPHs :)

M@RKO

Добро-Познат Член
19,086
6,402
113
Глупа реклама ,за тие мастики имало и подобри реклами .

M@RKO

Добро-Познат Член
19,086
6,402
113
Cocta имаат добра реклама ,музиката ми се допаѓа ептен ме посетува на оние стари игри од Нинтендо :D

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
За толку лош пијалок, барем прават интересни реклами.

Airwaves - :ban:

Dexter26

Добро-Познат Член
4,090
413
83
^

Кокта, лош пијалок ?

Ти имаш проблем со синусите и со јазикот, батка.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,283
720
113
Сокот не е лош, но некако има чуден вкус... :) Не го сакам баш многу... :)

Missy

Активен Член
3,198
2
38
И јас мислам дека има некој чуден вкус ама не е толку лош. Додуша не купуваме никогаш само некаде по гости ако зачекам

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Dexter26 напиша:
^

Кокта, лош пијалок ?

Ти имаш проблем со синусите и со јазикот, батка.
За мене е одвратен, што има чудно тука? Како и да е, си го погодиле слоганот „Создадена поинаква“. Дефинтиивно не е за сечиј вкус.

Пепси ми е моментално најдобар од газираните пијалоци.

Кока-Кола Зеро - ужас.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,090
413
83
^

Ништо чудно, повеќе од очигледно е тоа што веќе го спомнав - дека имаш проблем со синусите и со јазикот, бидејќи во спротивно не би рекол дека Кокта е одвратен пијалок.

alek

Добро-Познат Член
787
255
63
хахаах каква врска имат синусите и јазикот со вкусот на сокот едноставно не му се допаѓа сите имат различен вкус и мене не ми се допаѓа и не само кокта туку и вопшто било каков газиран пијалок освен пиво :)

Dexter26

Добро-Познат Член
4,090
413
83
^

Синусите имаат врска со сетилото за мирис, а јазикот има врска со сетилото за вкус, а без овие 2 сетила, луѓето не можат да проценат дали нешто им се допаѓа или не.

Кога сме кај газираните пијалоци, и јас не сум некој голем љубител на истите, многу ретко пијам Швепс, не помнам кога досега од почетокот на 2013 година па наваму сум пиел Швепс, но дефинитивно многу повеќе преферирам Кокта отколку било кој пијалок кој во своето име го содржи изразот Кола, иако Скопска Пивара од пред некој ден доби второ по ред признание после 5 години од страна на Кока Кола за производство на најдобрата Кока Кола во светот, сепак не сум некој голем обожавател на тие пијалоци.

Не сум некој голем обожавател ниту на Кокта, но дефинитивно ја сметам за понормален газиран пијалок во споредба со таканаречените "лесни" варијанти на Кока Кола, на Пепси и на не знам кои други Коли. Во последно време до толку ми е дојдено преку глава од Кола пијалоците, што доколку отидам некаде на гости, или ми дојдат гости, ако за пиење има некаков Кола пијалок, ќе додадам шеќер за да се дегазира пијалокот бидејќи не можам да го поднесам.

Пивото си е посебна приказна, првите рецепти за пиво се појавиле 9500 години пред новата ера, односно пред повеќе од 11500 години, не е така лесно за комерцијализација и за уништување на формулата за производство на пиво со цел остварување на што е можно поголем профит, како што тоа го прават кај газираните пијалоци како што се Кола пијалоците, за кои не ни знаеме што содржат, производителите на Кола пијалоците тврдат дека нивните пијалоци се здрави за консумирање, а не кажуваат што содржат бидејќи тоа е нивна индустриска тајна, е ајде на ова најди му НЗС.

А пивото се добива претежно од јачмен и од хмељ, нема индустриски тајни, освен ако пивото е произведено од генетички модифициран јачмен и/или од генетички модифициран хмељ, нешто такво може да се чува како индустриска тајна, но истовремено е и штетно по здравјето на потрошувачите, поради што мора да биде објавено во декларацијата на самиот производ, за доброто на потрошувачите.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,086
6,402
113
Еднаш или два пати не се сеќавам точно сум пробал Кокта не е лошо ама сепак не е исто како и Кока кола и Пепси :)

Малку повеќе забегавме од темава а ?

Ај да се вратам јас на темата
Најглупа реклама ми е онаа на Сител за апчињата Омега Кидс плус со мечето плишано што се поздравува . Не можам да ја смислам некако ме нервира и одвратна ми е.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,283
720
113
Јас си ги преферирам соковите од нашата ни Прилепска пиварница а тоа се Пепси, Миринда од лимон и врвот на прилепската пиварница ГАЗОЗА (освежува и зближува) ... :)

Dexter26

Добро-Познат Член
4,090
413
83
^

Скопска Пивара уште од 2008 година ја ужива титулата Производител на најдобрата Кока Кола во светот, а сега во 2013 година истата титула е повторно потврдена.