Dexter26
Добро-Познат Член
- 4,074
- 406
- 83
- Автор на оваа тема
Денес, сабота, 26 март 2016, во 38-та година од својот живот, после долго боледување, почина српскиот актер, пејач и телевизиски водител Маринко Маџгаљ.
http://tocka.com.mk/4/191106/ja-izgubi-zivotnata-bitka-marinko-madzgalj-pocina-posle-tesko-boleduvanje
Ја изгуби животната битка: Маринко Маџгаљ почина после тешко боледување
21 август 1978 - 26 март 2016
Лесна му земја
нека почива во мир
R.I.P.
http://tocka.com.mk/4/191106/ja-izgubi-zivotnata-bitka-marinko-madzgalj-pocina-posle-tesko-boleduvanje
Ја изгуби животната битка: Маринко Маџгаљ почина после тешко боледување
Маринко Маџгаљ26.03.2016 | 16:27
Извор: Точка
Театарскиот и филмски актер, и еден од најпознатите водители на српските телевизиски канали, Маринко Маџгаљ, почина денес, после тешко боледување, на возраст од 37 години.
Тој е роден во 1978-та година во Белград, но своето детство го минал во Котор. Најголема популарност стекна со сериите "Рањени орао" и "Црни Груја", но и со групата "Фламингоси", во којашто пееше заедно со Огњен Амиџиќ.
Маринко имавме можност да го видиме и во улогата на водител, а публиката просто ги обожуваше претставите во коишто глумеше тој.
Маџгаљ храбро се бореше против опаката болест – рак на панкреас, но нажалост ја изгуби битката многу млад – на само 37-годишна возраст. Тој беше опериран во месец август, минатата година, поради проблеми со панкреасот, но неговата здравствена состојба не се подобри.
Маринко беше оженет со актерката Дубравка Мијатовиќ, со која има една ќерка, но последните години од животот ги помина со новинарката Лана Секулиќ.
Ателје 212 во Белград, кадешто тој беше постојан член, соопшти дека времето и местото на комеморацијата и погребот ќе бидат дополнително соопштени.
Andrija Milošević
Druže moj.Sačuvaću te.Ne brini.
Slobodno idi.
Nije ovaj tren tako kratak.
Nije vreme za sumnju.Budi mi dobar.
Išli smo jednom sami.Sve si mi rekao.
U meni je sto vulkana.
Spalio bih svu logiku sveta,samo da se jos malo igramo.
A to se ne može.
Druže moj.Budi mi spokojan.
Odbraniću te ja.
Zamrznuću osmehe,za neka bolja vremena.
Ti samo idi.
Budi siguran i smeo,
a ja ću voleti ovu suzu,
koju nikada nisam hteo.
21 август 1978 - 26 март 2016
Лесна му земја
нека почива во мир
R.I.P.