Гурман chat

• Автор на оваа тема Missy
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,472
6,710
113
A што толку гледаш цени и брендови, еве пример што купуваш, каде залавуваш во маркет ?
Купувам тоа што ми треба дома за јадење најчесто за доручкување и вечера. Јогурт, млеко, кисело млеко, сувомеснати некој работи, паштети, путер, јајца и друго.

А цени и брендови гледам за да знам кој работи колку пари се, дали има акција, сакам некогаш да пробувам работи од брендови што не сум ги пробувал и така.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,472
6,710
113
Ќе не умрат овие со млекава па сега и јогурти :off:

Beauty

Администратор
51,199
64,175
113
Помина фамата со Дубаи чоколадото, па сега ова станало вирално.
Ама на прв поглед е стварно гадно, не знам друг збор да употребам. Самата помисла дека тоа личи на коса ме одвраќа некако.

Ах ние ни Дубаи не го пробавме :smrk: :406389:

Some Special

Добро-Познат Член
15,350
21,983
113
Ама на прв поглед е стварно гадно, не знам друг збор да употребам. Самата помисла дека тоа личи на коса ме одвраќа некако.
Не знам зошто така си помислуваш кога шеќерната волна не личи на коса, а и нема некои посебни состојки туку е само еден обичен шеќер.

Beauty

Администратор
51,199
64,175
113
Значи понездраво не можеле да направат хахах
Ај чоколадо па уште толку шеќер

M@RKO

Добро-Познат Член
19,472
6,710
113
Пред некој ден го пробав ова турсково благо. Се јаде топло со топка сладолед одозгора а внатре фил од фстак. Убав вкус.

Beauty

Администратор
51,199
64,175
113
Пред некој ден го пробав ова турсково благо. Се јаде топло со топка сладолед одозгора а внатре фил од фстак. Убав вкус.

Ова во муслиманскиве слаткари претпоставувам го има ? Катмер се вика и кај нас ?

M@RKO

Добро-Познат Член
19,472
6,710
113
Ова во муслиманскиве слаткари претпоставувам го има ? Катмер се вика и кај нас ?
Да и во слаткари и во ресторани.Не знам како го викаат кај нас, веројатно е истото име.

Знам дека и Kipper маркет го продаваат само треба да го загрееш во рерна и се јаде додека е потопло. Нешто е слично на баклава