Гурман chat

• Автор на оваа тема Missy
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,417
6,672
113
Палачинка во рерна. Ваква прави мајка ми и предобра е, што е најважно нема замарање толку со седење доста време пред шпоретот и правење, вртење стандардни палачинки во тавче. Само место путер мајка ми става маслиново масло за готвење во плехот.

Од таа цела смеса палачинка се неколку онака доста поголеми парчиња палачинки зависно од плехот. Си ја мачкаш со што сакаш да ја јадеш и ја свиткуваш. Јас најмногу ја сакам со Мармалад од шипки и одозгора на свитканото парче шеќер во прав.

Beauty

Администратор
51,002
63,859
113
И мајка ми прави, ама ја мразам. На јајца ми мириса.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,417
6,672
113
И мајка ми прави, ама ја мразам. На јајца ми мириса.
A на што да мириса кога има јајца?

Мислам дека мајка ми става и ванилин шеќер но не сум сигурен бидејќи не знам воопшто дали има нешто плус минус од рецептот како во видеото.

Beauty

Администратор
51,002
63,859
113
Ма ужас, од тоа јајцата желудник ми се превртува. Па баба ми ако дојде, и прават ова демек јакиот специјалитет. А ја ќе ја однесам пред Лесковачка и и давам бургер да јаде.

Beauty

Администратор
51,002
63,859
113
Ма тоа нема поента, за мене и брокулата нема поента во пакет со Доња Боранија.

Beauty

Администратор
51,002
63,859
113

M@RKO

Добро-Познат Член
19,417
6,672
113
А какве везе ова има со гурманлуци? :haha:
Да не отварам сега само поради ова нова тема а сепак темава е за храна. Млекото е пијалок кој го пиеме најчесто со храната или го ставаме во храната.

Јас пред една недела купив од ова млеко и кога денес кажаа веќе ми беше испиено. Среќа не е беше со датумот тој како во соопштението.

Кој знае колку пиеле од тоа млеко со тој датум рок на трајност и можеби се отруле.