Хуавеи што го имав пред овој добар ми беше, сиротињски, ама добро служеше. Сега по овој циркус со забрана од Гугл не дакав воопшто да помислувам да купувам некој.Дани, за тие пари земи си Самсунг А51. Можи и овој од Стеф, ама јас сум скептик со брендови ала Хуавеи и Шаоми. Самсунг си е Самсунг, башка има супер камера и многу меморија.
Токму така. Дури имаат и свои продајни објекти, одлична стратегија направија пред 5-6 години кога влегоа на српски пазар (веројатно отприлика во исто време дојдоа и кај вас) и мислам дека тоа дава резултати.Шаоми важи за бренд кој нуди најмногу во однос цена-перформанси. Порано дури мислам дека нудеа и повеќе за парите. И не, не се пробиваат сега, туку се веќе пробиени многу одамна. Само што кај нас подоцна станаа попознати.
Jас имам Ј5 2016 и презадоволен бев од 2016 па се до сега го користам но во последно време се исцрпи целиот па денес се загрева максимално телефонот и некогаш се гаси на 20 посто батерија а потоа мора да го полниш скоро цел ден да се вклучи.Се согласувам, Стеф. Јас сум фан на Самсунг и можеби затоа сум наклонет кон нив ама сериитe што излегоја од 2018 (и 2017 е добра) па навака се добри. Еве јас користам Галакси од средна класа, поточно Ј6 2018 и сум презадоволен. Со секој нареден апдејт е се подобар и побрз. Поубаво ќе беше да имаше меморија 4/64 ама океј е 3/32 и онака имам слободни 16 гб. И јас ко НаЕден, многу си го чувам и многу си го сакам телефонот, бај д веј.
За Шаоми, исто слушам само пофалби. Нудат високи перформанси за скроз прифатливи цени. Така ќе биди дури се пробиваат, си мислам.
Инаку, Дани бирај меѓу овој на Стеф и мојот предлог. За тие пари, пресолидни телефончиња.
Затоа и не сакав да земам нов Хуавеи, иако бев сосема задоволен со минатиот телефон, иако и не беше нешто многу јак.Не се што е кинеско е срање. Ете Huawei тие понови модели се исто добри ама со немање Google го зезнаа малку.
Пушти линкче.А во оваа Ми .... верзија 4/128 е 13990. Која е таа верзија? Која верзија да ја гледам?