Dexter26
Добро-Познат Член
- 4,122
- 446
- 83
Факт е тоа дека Мекдоналдс продаваат сендвичи наменети за птици, а не за луѓе или животни, судејќи според големината на сендвичите.
Но исто така факт е тоа дека Мекдоналдс продаваат храна приготвена во околина која исполнува здравствени и хигиенски стандарди поголеми и поквалитетни дури и од Хасап (HACCP) стандардите.
Од друга страна, малите сендвичари вообичаено продаваат сендвичи со сомнителен квалитет, помфритот го пржат со старо и веќе користено масло за јадење, кечапот го прават од доматно пире што е во ред, но не се во ред најразните додатоци и емулгатори кои ги додаваат за засладувањето на кечапот, истото го прават и со мајонезот, а за потеклото и квалитетот на месото да не правиме муабет.
Единствено семејните сендвичари кои не работат во близина на фабрики, училишта или било кои други институции, односно зависат во главно од локалното население, а не од работниците или учениците, нудат поголем квалитет од овие останативе.
А алтернатива на сето ова е бурекџилницата, бели пецива и квалитетна храна колку ти душа сака, и здраво и вкусно, за геврекот, пројата (пченкарниот леб), благите и солените кифли, пиците и се разбира, бурекот, повеќе од јасно е дека се приготвени во многу поздрава и похигиенска околина во споредба со сендвичарите кои продаваат брза храна.
Но исто така факт е тоа дека Мекдоналдс продаваат храна приготвена во околина која исполнува здравствени и хигиенски стандарди поголеми и поквалитетни дури и од Хасап (HACCP) стандардите.
Од друга страна, малите сендвичари вообичаено продаваат сендвичи со сомнителен квалитет, помфритот го пржат со старо и веќе користено масло за јадење, кечапот го прават од доматно пире што е во ред, но не се во ред најразните додатоци и емулгатори кои ги додаваат за засладувањето на кечапот, истото го прават и со мајонезот, а за потеклото и квалитетот на месото да не правиме муабет.
Единствено семејните сендвичари кои не работат во близина на фабрики, училишта или било кои други институции, односно зависат во главно од локалното население, а не од работниците или учениците, нудат поголем квалитет од овие останативе.
А алтернатива на сето ова е бурекџилницата, бели пецива и квалитетна храна колку ти душа сака, и здраво и вкусно, за геврекот, пројата (пченкарниот леб), благите и солените кифли, пиците и се разбира, бурекот, повеќе од јасно е дека се приготвени во многу поздрава и похигиенска околина во споредба со сендвичарите кои продаваат брза храна.