Skopje City Mall

M@RKO

Добро-Познат Член
19,616
6,822
113
Cineplexx во Србија имаат на репертоарот добри филмови :)

Jас бев во Србија во Cineplexx во Delta city шопинг центарот ама тогаш киното се викаше Ster cinema и го гледав Drive Angry во 3D ,филмот не беше некој којзнае колку јак ,3D ефекти имаше али ептен малку :D
Киното беше премногу добро на влезот на ѕидовите имаше постери од филмовите кој се прикажуваат ,Delta city во Србија имаше доста продавници буквално да се изгубиш зјапајќи во нив ,од продавници за видеоигри,куглана,Мекдоналдс ,бутици.... :mhhh: само пари да се има и да се купува

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
334545 334545 334545 334545 334545

http://kajgana.com/carrefour-inditex-i- ... l%E2%80%9C

Истовремено, Балфин МК објавува дека еден од најголемите модни трговци во светот, интернационалната компнија од Шпанија "Inditex", во рамки на првиот современ шопинг центар во Македонија од европски размери, ќе се претстави со петте реномирани модни концепти: "Zara", "Bershka", "Massimo Dutti, "Pull & Bear" и "Stradivarius" на вкупна површина од 4.350 м2.

Само продавницата на "Zara" ќе зафаќа 2.190 метри квадратни, распоредени на два ката, што ја прави најголемата "Zara" на Балканот. И останатите 4 реномирани бренда ќе го имаат најголемиот можен концепт по квадратура - пракса замо во најголемите светски метрополи.
"Cineplexx" во рамки на "Skopje City Mall" ќе се претстави со девет кино сали опремени со современа дигитална технологија преку која македонската публика ќе го искуси најновиот "Real 3D" ефект. Планот на "Cineplexx" не е само да прикажува филмови туку и да овозможи уживање во спортски и музички настани на големото платно, повторно во "Real 3D".
Сите три компании го привршуват процесот на опремување на просторот и го дооформуваат менаџерскиот тим кој со забрзано темпо се подготвува за периодот на отворање.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,616
6,822
113
Изгледот на најмодерниот трговски центар во регионот

Трговскиот центар „Скопје сити мол“, кој ќе биде најголем на Балканот официјално ќе биде отворен во септември.

Скопје сити мол, чија изградба се уште е во тек, е лоциран меѓу двете сообраќајници Партизанска и Илинденска во скопската населба Карпош 4 на површина од 100.000 метри квадратни.

Надворешниот дел на шопинг-центарот ќе има неколку кафе-барови и места за седење.

Трите најголеми закупци на трговскиот центар од 90 милиони евра се интернационалните брендови „Carrefour“, „Inditex“ и „Cineplexx“, а со неговото отварање ќе се овозможат 2200 работни места за македонските граѓани.

Овој модерен и современ мол според сите очекувања ќе ја стави Македонија на мапата највозбудливи шопинг-дестинации во регионот.
Превземено од kurir.mk

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
^

Сакаш да кажеш "се гради", а не "ќе се гради", бидејќи во насловот на веста пишува дека "се гради", а и во самиот текст пишува дека отворањето на трговскиот центар Палма Мол е планирано за декември годинава.

Како и да е, на оваа вест не и е местото во оваа тема на форумов, треба да се премести во темата Chat или во посебна тема.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Супер и за Тетово можеби и ние ќе дојдеме на ред некогаш, а нема потреба теми за сите трговски посебни да се отвараат, можи да се смени насловот на оваа

M@RKO

Добро-Познат Член
19,616
6,822
113
Dexter26 напиша:
^

Сакаш да кажеш "се гради", а не "ќе се гради", бидејќи во насловот на веста пишува дека "се гради", а и во самиот текст пишува дека отворањето на трговскиот центар Палма Мол е планирано за декември годинава.
Последен пат ден пред велигден кога проминав таму немаше изградено ништо што значи "ќе се гради" а можеби почнале деновиве незнам :neznam: не сум бил на местото неделава за да видам

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
^

Ама според текстот, таму веќе постои објект, врз кој треба да се изврши надградба, тоа не би требало да биде тежок и долг процес.

Велиш дека таму немало изградено ништо, сигурно зборуваме за истата локација ?

Но како и да е, ти барем си бил таму, па ќе те држам за збор, јас од друга страна, не сум бил во Тетово повеќе од година дена.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,616
6,822
113
Сега го прашав брат ми (он таму оди почесто игра фудбал има таму и фудбалски мали терени балони) има се гради таму ,не сум заприметил цело време сум мислел ќе се гради во близина до сегашниот Палма Рамстор одма до Медицинска пласитка ,ама ова му доаѓа проширување на истиот објект

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
^

Самата реализација на рекламата е тапа реализирана според скопски рецепт, но самата најава е добра вест - Скопје Сити Мол се отвора на 4 октомври 2012.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,616
6,822
113
супер е рекламата мене ми се допаѓа , како за прва реклама е добра

хејтер

Активен Член
2,064
0
36
Тој со црвената коса живееше некаде блиску каде што живеев под кирија лани во Скопје. Често го гледав.
Кога го видов првиот пат ми заличи на авторот на еден стрип кој го читам на интернет. Си реков што бара овој во Македонија. :haha:
Еве го стрипот http://www.smbc-comics.com/
И еве го авторот

M@RKO

Добро-Познат Член
19,616
6,822
113
знам дека веќе ги знаете брендовите кој ни доаѓаат во овој трговски ,сепак да ги ставам тука :D

Мало разочарување Starbucks го нема на сликиве ,најверојатно нема ни да има :(

и на фејсбук Енци Менци потврдија нивна продавница

Продавницата на Chicco и Енци Менци истотака ќе го разубувуваат новиот тц City Mall... имаме подготвено изненадувања кои ќе можат да се искористат само во новата продавница.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Добро е за почеток, не може се одеднаш да се донесе.
Старбакс е многу тешка компанија да се донесе во една земја, истото го велам и за H&M, самото тоа што ја има само во две земји на овој простор, зборува дека е многу тешко да се донесе. А Старбакс го има само во Грција и Бугарија, така да ќе го сонуваме во наредните 2-3 години.

хејтер

Активен Член
2,064
0
36
Од сите брендови кои ги гледам погоре, од никој не сум купил или не сум имал потреба да купам нешто. Сите имаат цени над мојата куповна моќ. Верувам дека исто е и со најмалку две третини од Македонија.
Се разбира пред да го отворат си направиле математика и бизнис план, ама не гледам трговскиот центар да се употребува повеќе од шеталиште.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Јас во некои од овие бутици бев првпат летово во Солун. Не бев нешто воодушевена, а и настрана од попусти се скапи за мене. Бренд или не 1 блуза е една. Кога од друга продавница (и не мислам на кинеска, нека биде македонско производство и слично) можам за таа сума да купам 3-4 и да ги носам почесто и подолг период од таа една.
Доколку и кај нас има попусти како во цела Европа може и ќе ги посетувам за време на тие или ако случајно се најдам во Скопје па од радозналост да видам што има

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Најмногу што ме израдува е што изненадно влета Бургер Кинг во целата приказна. :bravobravo:

Инаку интересно е што во БК кај нас има Пепси/Миринда/7ап наместо Кока-кола/Фанта/Спрајт како што е светската практика.