Max TV

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Bobi!

Глобален модератор
6,600
0
0
  • Автор на оваа тема
Поради модернизација на телефонската мрежа на Македонски Телеком, така што добро е да знаете дека сите корисници на интернет кои мигрираат на новата платформа ќе добијат 3 месеци неограничен интернет сообраќај во рамки на пакетот кој го користат.

Доколку сеуште не сте контактирани од страна на вработените во нашиот контакт центар, а сакате да ја искористите оваа поволност обратете се на 080012345 за повеќе информации.
Поставив прашање и ми одговорија дека всушност 1ТB е границата на симнување, потоа се намалува брзината, но сепак малце збунувачки ми е ова, поради тоа што е недостапно, ќе се јавувам повторно во текот на денот. Навистина не ми е јасно, но би бил среќен доколку 3 месеци нѝ дадат ваква привилегија :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
Јака работа ќе е ова со менувањето на телефонската мрежа

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
Од фејсбукот на MaxTV
Дечки, пријателите на MaxTV секогаш први дознаваат! Од утре програмата на MaxTV ќе биде збогатена со нов детски канал! Орландо Кидс ќе се емитува целосно синхронизиран на македонски јазик! :)))

Bobi!

Глобален модератор
6,600
0
0
  • Автор на оваа тема
M@RKO напиша:
Од фејсбукот на MaxTV
Дечки, пријателите на MaxTV секогаш први дознаваат! Од утре програмата на MaxTV ќе биде збогатена со нов детски канал! Орландо Кидс ќе се емитува целосно синхронизиран на македонски јазик! :)))
Ајде барем сега околу Нова Година да не наполнат со нови програми, а и таа модерната платформа ми изгледа доста моќен потег, очекувам драстична промена на брзината на интернетот, и многу повеќе гигабајти. А ова за неограничениот што е промотивно 3 месеци неограничено ми се немат јавено, а јас постојано вртам на тој 0800 12345 и е недостапно, не знам што е проблемот. :(

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
^
и јас кога и да свртам е недостапно,само слушам музика и демек почекајте,ама ништо

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
уште една новост од ниниот фејсбук
Дечки, погодете што? Уште една новина која први ја дознваат сите фанови на MaxTV фејсбук страницата! Од денеска ќе можете да се приклучувате на фејсбук и да лајкувате директно од вашиот телевизор! Активирана ќе биде апликацијата Facebook на MaxTV! :))

Dexter26

Добро-Познат Член
4,206
537
113
^

Голема работа.

Можат да направат Фејсбук да се користи преку Интернет рисиверите за MaxTV, а никако да им текне да го средат USB - то за да можеме да ги копираме снимените содржини на USB меморија.

Кога ќе им текне, баш ме интересира.

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
^
Копирање на снимената тв содржина на USB ,па последа си ја ставиш на компјутер е добра работа ,ама не се знае можеби и тоа ќе го направат но прашање е кога

Dexter26

Добро-Познат Член
4,206
537
113
^

Не можеби, туку факт е дека ќе го направат тоа, но прашањето е кога, баш како што ти спомна.

А јас сум шворц овие денови и не можам да купам нов хард диск и нова телевизиска картичка
за да можам да снимам со појака резолуција, сегашнава телевизиска картичка што ја имам снима со резолуција 320x480, нема нови драјвери повеќе од 6 години и можам да ја користам само во Windows XP, кого го баталив пред повеќе од година дена кога преминав на Windows 7 и не планирам да се враќам на Windows XP само поради старите драјвери.

Затоа чекам Ти-Хоум да го средат софтверот на нивните Интернет рисивери за да може да се превземаат снимените содржини преку USB, еден мочан Фејсбук се фалат дека го ставиле на MaxTV, а никако да им текне да го средат софтверот за да работи со USB уреди, е тоа ме нервира. :tepam:

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
абе ајде ќе направат само да може да се гледаат слики преку USB на ресиверот ,за пренесување на снимките може само да сонуваме ,ќе се вадат со тоа дека е забрането вадење снимки од било кој тв програм..

Dexter26

Добро-Познат Член
4,206
537
113
^

Апсолутна глупост ќе биде ако им текне нешто такво.

Полесно ќе им биде да го забранат снимањето на конкретни содржини на конкретни канали, како што веќе имаат направено во повеќе наврати годинава, наместо да дозволат снимање за да подоцна забранат префрлување на снимените записи на USB меморија.

Bobi!

Глобален модератор
6,600
0
0
  • Автор на оваа тема
Аирлија нека е работата!
Добив три месеци 600 гигабајти интернет поради префрлувањето на модерната платформа!

Шоуто може да започне! :bravobravo:

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
Ги информираме корисниците на Македонски Телеком, дека согласно одлуката на Агенцијата за електронски комуникации со допис бр. 03-4721/1, од 14 ноември 2011 година, Македонски Телеком АД - Скопје ги укинува промоциите за “Еден месец бесплатен интернет пристап” и “Три месеци неограничен интернет” за корисниците кои ќе мигрираат на новата мултимедијална платформа.

Македонски Телеком ќе ги преземе сите можни чекори за обезбедување на соодветни промоции за своите корисници, притоа почитувајќи ги насоките од Агенцијата за електронски комуникации.

Не верувате еве ви линк http://www.telekom.mk/mk/news_record.asp?newsid=1194

Bobi!

Глобален модератор
6,600
0
0
  • Автор на оваа тема
Ова е тотално неодговорно! Се надевам имаат добро објаснување! Барем да нѝ го остават нам на кои веќе ни е вклучено.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Телеком и се' е можно! Како им се сруши кредибилитетот (кој и онака не им беше на високо ниво) во последните месеци тоа е чудо.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Почитувани корисници од 01.01.2012 година, Македонски Телеком е принуден да ги исклучи од својата понуда тв каналите: HRT1, SLO1, Sat1, Pro7, TRT Int, Rai Uno, France 2, опфатени со досегашниот договор за реемитување склучен со ЗАМП и останатите иматели на права.

Оваа година Македонски Телеком константо водеше преговори за продолжување на соработката, но тие завршија безуспешно пред сè поради нереалните условувања од страна на ЗАМП и останатите иматели на права, кои одат на штета на корисниците. Од тие причини, Македонски Телеком не го продолжи договорот за соработка со ЗАМП и останатите иматели на права, кој што беше со важност до 31.12.2011 година.

Сепак Македонски Телеком во наредниот период ќе работат на проширување и збогатување својата на понуда на тв канали со квалитетни и интересни содржини, водени пред сè од барањата и потребите на своите корисници.

Повеќе инфо можете да прочитате на:

http://www.maxtv.mk/mk/232/1210/Operato ... anali.html

Извадок од нивниот фејсбук профил

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
аиииииии PRO 7 ,eпа сега кај ќе гледаме Golden Globes 2012 ,се нека ни исклучат немора ни телевизија ич да гледаме ,ри се плукнам тоа законите глупи ни го уништија нашето право да гледаме тоа што си сакаме

Bobi!

Глобален модератор
6,600
0
0
  • Автор на оваа тема
Многу убаво. Кај ќе гледам Оскари ако не емитуваат на нашите?!

Кретеништа 434534

Taki252

Активен Член
2,628
0
36
Абе се нешто изведуват, но можеби МТВ ќе ги откупи па ќе ги емитува. Доколку тоа не се случи ќе треба да гниеме пред компјутерот до 5 наутро :haha: .

Крис

Администратор
4,812
11
38
Bobi напиша:
Многу убаво. Кај ќе гледам Оскари ако не емитуваат на нашите?!

Кретеништа 434534
Ќе емитуваат нашите, разговарав со Миланка, нејзините текстови за Оскари ќе одат на ТВ Пакет, тогаш ми кажа дека таа ќе се погрижи за нив и оваа година.