Max TV

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
И кај мене ништо. Проверив. Инаку, не би ме чудело. Пикбокс имаат договор со Макс ТВ од Србија или Хрватска, не знам каде беше.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Србите немаат Макс тв, хрватите имаа Макс тв и го имаат Pickbox , а се знаеше уште пред еден месец дека ќе го има и на Макс тв во Македонија затоа што еднаш го тестираа и можеше да се види во видеотеката Pickbox папката но тогаш немаше ништо во него ставено.

Ова е добро што не се они продукција која снимаат серии па затоа има серии од повеќе продукции. Ја има House of Cards, Vikings, Fargo, CSI: Cyber..

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
M@RKO напиша:
Србите немаат Макс тв, хрватите имаа Макс тв и го имаат Pickbox , а се знаеше уште пред еден месец дека ќе го има и на Макс тв во Македонија затоа што еднаш го тестираа и можеше да се види во видеотеката Pickbox папката но тогаш немаше ништо во него ставено.

Ова е добро што не се они продукција која снимаат серии па затоа има серии од повеќе продукции. Ја има House of Cards, Vikings, Fargo, CSI: Cyber..
Кај го најде? Превртев сите опции никаде нема Пикбокс, освен кога во пребарување напишеш името на серијата и ги дава епизоди, ама нормално, треба да се претплатиш.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Кај мене го има Picbox во Видеотеката одма мислам дека е после ТВ тека или пред неа беше. Како на HBO OD мене ми пишува доле дека дополнително не се наплаќа.

Изгледа само мене ми го пуштиле ова :hmm: , никој на фејсбук не искоментира нити они пишаа за таа видеотека.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
SomebodyUnique напиша:
:haha: Сигурно само тебе.
:haha: :haha: Да бе само кај мене пошо ги замарам по цел ден на фејсбук па ме почастија филмови и серии гага пред да пуштат и кај други.

Абе знам дека сигурно не е само кај мене пуштено ама чудно ми e дека никој не го примети ова вчера, а другпат кога нешто ќе стават одма пишуваат корисници по форуми и на фесбук. Дури ни Телеком не пишаа збор за ова.

Туку сликата на филмовите и сериите е доста послаб квалитет од оној на HBO OD каде приближно до HD e квалитетот.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
SomebodyUnique напиша:
Па пиши им или јави се па ќе добиеш најточен одговор. :)
Им пишав на фејсбук не ми одговорија, а повеќе пати кога им пишувам во порака ми одговараат дури и некад и моабети ќе си направиме голем.

Откако ја избришаа фејсбук станата MaxTV кога ќе им пишам по порака на Telekom.mk фејсбук страната не добивам секогаш одма одговор.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Конечно нешто добро пуштија Макс тв

Два нови филмски тв канали со превод на македонски јазик.
М1 за Start и Comfort , а М1 Gold само за Comfort.

Каналите се хрватски но имаат превод на македонски јазик. Во програма скоро исти како HBO без реклами, 24/7 доста атрактивни филмови .

Исто така на број 7 го средиа оној нивни инфо канал и сега се вртат трејлери за филмови од видеотеката и HBO исто и оние стандард информации за претплата на пакет канали. Се надевам дека конечно нема да има веќе Макс тв инфо канал после секој 10 канали туку ќе е еден .

Така да реситирајте можда сега и ќе ја добиете и Pickbox видеотеката.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Јас колку што се информирав, Pickbox е за наплата, не е „фри“. Инаку од Балканскиот пакет, ја оставија само ТВ1. А на кој канал е тој филмскиот М1?

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Blagojche напиша:
Јас колку што се информирав, Pickbox е за наплата, не е „фри“. Инаку од Балканскиот пакет, ја оставија само ТВ1. А на кој канал е тој филмскиот М1?
Пикбокс сигурно ќе се наплатува, а можеби ќе дадат промотивен бесплатен период. М1 е на 504.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
M1 каналите имаат скроз друга програмска шема кај нас во Македонија

Исти се филмовите како кај хрватската верзија само во различни денови се емитуваат.
http://www.m1film.mk/

Hook'O напиша:
Пикбокс сигурно ќе се наплатува, а можеби ќе дадат промотивен бесплатен период. М1 е на 504.

Pickbox ќе е бесплатно еден месец,а по истекот на бесплатниот период ќе може да се активира за 299 денари месечна претплата. Кај мене го има и пуштен е најверојатно само кај оние со Comfort пакет а за сите од 1 ви октомври.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Според официјалниот веб сајт на Македонски Телеком, M1 е достапна за сите корисници на Start и Comfort пакетите, а не е достапна само за корисниците на Basic пакетот.

Од друга страна, M1 Gold е достапна за само за корисниците на Comfort пакетот, а не е достапна за корисниците на Basic и Start пакетите.

http://www.telekom.mk/tv-kanali.nspx#groupItem127

Hook'O

Добро-Познат Член
1,431
61
48
Пикбокс го има сега само кај Комфорт корисниците?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Можеби го има бесплатно засега само кај корисниците на Comfort пакетот, но според официјалниот веб сајт на Македонски Телеком, PickBox ќе биде достапен само како дополнителен пакет кај сите корисници на MaxTV за дополнителна месечна претплата од 299 денари, односно нема да биде ексклузивен само за одредени корисници на MaxTV.

http://www.telekom.mk/tv-paketi.nspx

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
М1 се супер тв канали, само не ми е јасно зошто М1 gold го нарекуваат премиум канал и е ставен само за оние со Comfort кога филмовите и онака не се некој посебно од оние на М1 првиот канал, барем засега од она што видов.

Покрај филмови пред филм да почне има некој најави со водителки кој кажуваат што филм ќе почне и што филмови има месецот за да се гледаат, се тоа е на хрватски. Па затоа јас ги прашав М1 на фејсбук дали планираат целосна локализација на каналот во Македонија и они ми одговорија дека наскоро ќе направат да има и македонски најави за филмовите.

И така ќе биде како на HBO локализиран на македонски само што на овој канал филмовите се во различни термини зависно од државата, пример ако на македонската верзија го даваат The Mechanic на хрватска го даваат Assault on Wall Street

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Толку од промотивно беплатно Pickbox на Comfort а и за сите џабе се надевате нема да има гратис еден месец гага. Вчера баш да му покажам на брат ми кој дојде од одмор што има ново на Макс тв гледам го немаше и влегов кај изнајмувањето пакети таму стои за да се претплатиш.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Мinimax последниве неколку дена не го исклучуваат во 19 часот. По завршувањето на програмата на Minimax почнува програмата на Cinemania plus.

Discovery Science наскоро добива македонски превод на Макс тв
Извор авму
http://avmu.mk/images/skopje_-_Telekom_-_digitalen.pdf

Друго што приметив е дека на каналите Сител, Канал 5, Алфа, Телма, МРТ 1, Alsat M може да се премотува програмата 3-4 часа назад што имало. Тоа е можно затоа што Макс тв ја снимаат програмата и ја ставаат во видеотеката.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Ги исклучија каналите АМC и оној CBS Reality поради истекот на правото на емитување и повеќе нема да се дел од понудата тие канали.

Додека пак Tring Max со македонски превод го вратија.