Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,638
6,842
113

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
Ни границите, ни океаните не се пречка за македонската музика да стигне до најдалечните места во светот.

Чилеанскиот музичар Луис Бесера ја изведува песната Македонско девојче на хармоника.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
http://press24.mk/node/56190

Често одам во Струга и постојано викавме како Струга е еден од најнесредените градови. Затоа ова ме изненади премногу

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Јас првпат отидов во Струга пред некој месец и ми остави доста ОК впечаток. Нешто како посмирена верзија на Охрид. Многу ми се допадна кејот.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,638
6,842
113
Браво за Струга ,ми се допаѓа ова ,ама не ми се допаѓаат боиве ,ептен некој дречави ставиле светилки како за во диско.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
На денешен ден, понеделник, 23 декември 2013, после подолго боледување и проблеми со срцето, во 95-та година од својот живот, почина еден од генијалните умови на 20-от век, изумителот на оружје Михаил Калашников.

http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=5&item=33443

ПОЧИНА МИХАИЛ КАЛАШНИКОВ

23.12.2013

Пронаоѓачот на легендарната пушка АК-47, Михаил Калашников, почина денеска по подолго боледување на возраст од 94 години. Автоматската пушка го носи неговото име и најпознатата и според многу армии, најдоброто оружје од тој вид на светот.

Калашников од 17 ноември бил на интензивна нега во Ижевск поради проблеми со срцето. Токму во ова место е и фабриката што ја произведува пушката.

Калашников бил почитуван како херој на Русија. Тој бил самоук тенковски механичар.

На критиките дека создал оружје од кое загинале милиони луѓе Калашников велел создал оружје за заштита на татковината и дека не се кае, но дека му е жал што тоа е омиленото оружје и на терористите. Понекогаш давал изјави дека ќе било подобро да измислел косилка за трева и дека подобро ќе заработел.

[ ]
Михаил Тимофеевич Калашников
10.XI.1919 - 23.XII.2013

Лесна му земја
нека почива во мир

R.I.P. :(

M@RKO

Добро-Познат Член
19,638
6,842
113
DarkShadow напиша:
Почина и Ацо Конга....
RIP
Нека почива во мир.

Нема да заборавам ,лани 2012 година го најдов на фејсбук и викам ајде ќе го ставам за пријател пошо го имам гледано на телевизија од времето кога беше дел од Нокаут ,гледам слики има настапувано во мојот град ... и ме прифати за фејсбук пријател ,дента на мојот 22 ри роденден ми честитал преку порака на фејсбук .

Нити приватно се знам со него,нити ништо.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,341
801
113
Во Прилеп ни пристигнуваат рикши... :) Проект на локалната самоуправа... :)

Missy

Активен Член
3,198
2
38
На еден ден и неколку часа до Новата година, на сите ви посакувам многу среќа, здравје и успех во 2014 година на секое поле.

Имајте убав дочек на Новата година каде и да сте и со кого и да сте.

Не знам дали ќе стасам во текот на утрешниот ден да пишам нешто затоа малку порано.
Се надевам на уште поголема дружба и повеќе активни членови на форумот во нареднава година.

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Среќна Нова Година на сите. :) Многу здравје, љубов, среќа и успех.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,638
6,842
113
Нека ви среќна ,весела и со многу здравје годината 2014 .