Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Taki252 напиша:
Убаво знам што се случува во Сад и знам за нивниот национализам и како се се однесуваат тамошните конзервативци. Се согласувам со она што го кажа да телевизиите но те молам не ги поистоветувај тамошните со овие нашите. Друго секако дека кај нас пејачите пејат за оние партии за кои се определени тука да не се лажеме Јован Јованов, Ламбе и сл. знаеме дека се вмровци. Исто како со Александра Пилева и Кристина Арнаудова со сдсм.

Единствено нешто што е важно е да не ги ставаме на исто ниво нашата севкупна ситуација со онаа во Сад.
Ќе ме извиниш, но причината поради која не правам разлика помеѓу праксата на американските и на македонските јавни личности и медиуми, е бидејќи и американските и македонските медиуми ги испревртуваат, или уште полошо, ги игнорираат фактите и се занимаваат со дезинформирање, како и бидејќи и американските и македонските јавни личности за одредена сума на пари се подготвени да се стават во служба на одредена политичка страна.

Тоа што Американците се побогати, поразвиени и помасовни во споредба со нас Македонците, воопшто не ги прави поинакви во навики и во секојдневната пракса на дезинформирање ставање на себеси во служба за одреден ентитет во замена за пари.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Мене ме фрапира што буквално сите македонски јавни личности се ангажирани за кампањата на ВМРО... Музичари, актери...

@Phillip
Немам ништо против ако пејачите кои пејат во кампањата се и ангажирани во самите партии поради икс причини, но кога личности кои избегнуваат да се мешаат во полтика (Каролина, Калиопи, Елена) се под присила пикнати во кампања, тоа е срамота.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,751
6,113
113
Видеово со Иван исцелител е старо ,малку ми е заникаде тој човек.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,751
6,113
113
Среќен нека им е 8 ми Март,но не само овој ден среќен нека им е секој ден и не само на жените туку и на машкиот пол .Нека има љубов и насмевки секој ден :)

M@RKO

Добро-Познат Член
18,751
6,113
113
Незнам во која соодветна тема да го ставам ова ,па решив тука
Да Џака Накот со нова колумна овојпат на веб сајтот Централа centrala.mk ,каде пишува за 2 емисии ТВ АЛФА-ЕДЕН БАКНЕЖ и ТВ СОНЦЕ-ГАЛА ШОУ

ИДИ У КУРАЦ! ТЕЛЕВИЗИСКА
ЕМИСИЈА ЗА РАП ЕВЕРГРИНИ

ЏАКА

Генерално не глеам ТВ, освен кога праиме некоја седенка и чисто ради фудбал, онака пее ТВ-то.

Си седнуеме вчера (Среда е јбг - почна викендот) поштено у 8 саат, домаќински и одговорно, фрламе чија и салтичка и ја си шалтам по каналите од прва па се нагоре. Фрчат Лајкови, Дислаjкови, Лото девојката ги зема топките во своите раце (добро не ги зима - ама у мојата прича ги зима!) онака убаво, човек око да исплакне, па се стационира привремено каналот на Мјузик Телевижн каде што на наше изненадување иде музика! Не било кој - легендарните Бисти Бојс (3 од 1 спота) и правиме здравица за МЦА. Kој ги слушал си знае, кој ги гледал у живо-уште повеќе! Две работи од изборот на македонската домашна продукција, што се однесува до авторска програма ми оставија силен впечаток.

(1) ТВ АЛФА-ЕДЕН БАКНЕЖ (водители ВОЛКОТ и НЕАМ ПОЈМА)

(причава ми е од филмот дека музичките програми ги крстуваат по песна-имаат и емисија за фолк наречена ЗАЈДИ,ЗАЈДИ!)

Она девојчено што пее песни од македонските староградски шлагерии, секоја чест, и вокалот и интерпретацијата (само проблемот со нефацизам ист како кај онаа третата од Дестинис Чајд, значи не Бијонсе, не Кели туку...??? ме разбираш?) а нејзиниот колега Јоце П. (а него ете му го знаеме името!?!) може комотно да си раздвижи у непознат правец, Форестгамповски да оттрча каде што го носат нозете - он мене ќе ми ширел Тошизам!

Значи се е кул, го сака тоа... мислам, и ме интересира дали у далечна иднина кога Легијата ќе имаат по 60 години (тие што преживеале), ја онаков дрт, издрапан старец (мисли Дејвид Карадин у Убиј Го Бил) цел истетовиран со портрети од мртвите пријатели и посвети на плешки и раце од типот на Вечен Непребол, Стварно Беше Зен и сл. Е, дали ќе им текне да направат една емисија каде ќе се пее македонски рап, најдобрите песни од старите раперишта, и ако да, дали емисијата ќе биде крстена според една култна, староградска рапштина наречена ИДИ У КУРАЦ!?!

(2) ТВ СОНЦЕ-ГАЛА ШОУ ( водител ВЛАТКО )

Гала Шоу е срањето! Водителот/Фолк Пеачот Влатко ми е фаворит! Абе Шејмлес Селф Промотор! Гости му беа Благоја Г. и Андријана Ј., ама тоа дуо е најмалку битна во целава прича! Влатко-Царот, си го прашуе Благоја Г. онакви заебани прашања, да парафразирам:
Базе, ама признај дека кога идеш по Америки и Афстралиии многу ебеш - се збори брат, се збори! А гостинов му се правда дека се е у рамките на професионално однесуење и женаму му дишела цело време у врат и ебењето (освен роџена жена) на трети странки е немогучно!

Сеа Влатко му влегуе овде со клизачи:

Знам брат, тешко ни е (обрни внимание на множината) нас пејачите, цело време искушенија, прекрасни жени ни се фрлаат под нозе и сл. абе ЦАР!
Следно што имаш е прави Влатко муабет со Андријана, и камерманот цело време ја прати хостесата-плава (шатирана) у црно облечена (со пивско стомаче) која си кроти на десната страна на студиото, и одненадеж сликата повторно се враќа на Влатко и на Андријана како си праат муабет и ја гледаш у позадина (мисли Хот Шотс, Гол Пиштол и сл. филмови каде што у позадина - она класично дефокус, се дешаваат глупости) како оди кон Благоја Г. (кој е позициониран дијаметрално спротивно од неа) со чаша во рака и кога доаѓа до него му сипува во неговата чаша дозичка, да не му мувли сеа со нова чаша - да не му го ебе фенгшуито!

Глеадам и не ми се верува! Ако оди ова у живо тогаш е најбоље, а ако е снимка - убијте го камерманот!
Земјо Индијо!

Додуше еден Холанѓанин кој беше на гости у Скопје кај еден мој пријател веќе ја искажа својата фасцинација кон чуствителноста на Македонците и емпатијата која ја покажуваме кон ментално ретардираните, со тоа што сме им подариле цел телевизиски канал каде што си пеат и им се движат фотографиите од децата и роднините на екраните-ТВ Шутел!

ПС
Есма нека пее на Ромски, и онака сме банана држава - не ми смета. Mесто Лозано може да улетаат Боки и Фифи (ради силното Геј лоби во Европските Евровизиски Анали) и целиот спот може да се одвива на челото на Зоки Фаци (без монтажа и трикови!!)

ПМС

Владо Ј. си лапнал 2000 евра од ЗАМП, нит е автор, нит композитор, нит аранжер - да се чуди човек.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Едно прашање, кој победи во македонска Струга и македонско Кичево ?! Дали ќе има втор изборен круг ?

Beauty

Администратор
49,896
61,921
113
Како што слушнав во Струга ќе има втор изборен круг, во Кичево не. Победија албанските партии.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Бог да го прости Никола Младенов.

Вечен опозиционер, никогаш пријателски ориентиран кон ниту една власт во Македонија.

http://www.tvpaket.com.mk/zivot/2128-2013-03-27-13-06-03

Загина сопственикот на „Фокус“, Никола Младенов

27.03.2013 14:06

Автомобилот на Никола Младенов утрово бил излетан од патот во близина на Хиподром. Како настанала сообраќајната несреќа, одговор треба да даде увидот кој туку што започна, јавува Прес24.

Во сообраќајна несреќа, вчера доцна вечерта загинал сопственикот на весникот „Фокус“, Никола Младенов. Сообраќајката се случила на клучката на излезот од Скопје кај Хиподром. Според неофицијалните информации, вчера вечерта сопругата на Младенов пријавила дека не се вратил дома. Утрово неговиот автомобил бил излетан од патот во близина на Хиподром.

Автор | ТВ Пакет
Никола Младенов

1964 - 2013

Лесна му земја
нека почива во мир :(

R.I.P.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Нека почива во мир
Не знам многу за човекот, не ме интересирала политика никогаш, меѓутоа пред еден час поминав покрај местото на несреќата. Не знаев за што или кој се работи ама сепак жалосно.
Сочуство до семејството

M@RKO

Добро-Познат Член
18,751
6,113
113
Имав слушнато за името и презимето Никола Младенов,ама бидејќи не ме интересирало премногу за него не сум знаел дека е сопственик на Фокус , дури денес дознав кој бил тој Младенов.
Сепак жално , нека почива во мир.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Бидејќи Sunset Beach нема своја тема на форумов, а дефинитивно МОРА ДА ИМА, ги објавувам клипчињава во оваа тема.

Да, дефинитивно втората најавна шпица е подобра, како што со текот на епизодите (бидејќи не е снимана серијата по сезони) се менувале ликовите, втората најавна шпица има претрпено измени со ликовите, но дизајнот и музиката во позадина остануваат исти.

И како капак на се, на крајот Мајкл и Ванеса, дефинитивно мојот омилен пар од серијата. :zaljubena:

:plac: :plac: :plac: :plac: :plac:

Beauty

Администратор
49,896
61,921
113
Отворам утре тема, таму ќе коментираме, стрпи се Декстер и другите, таму утре ќе коментираме :haha:

alek

Активен Член
785
249
43
бразилецот што ја испеа пред да се раздени сега пеее и со маки сум се родила :) http://www.youtube.com/watch?v=0dk8n9XlmEo и химната ја пееее и каде сте македончиња и игри без граници човекот цел албум ќе направи од македонски песни 46566