Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Кој вели дека Германците немаат барем малку смисла за хумор ?

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Dexter26 напиша:
Некој се осмелил да биде реалистичен.

Една другарка понекогаш ми праќа линкови од типов, но досега не сум му обрнал ептен внимание, а мислам дека во иднина почесто ќе го следам.

Како и да е, секоја му чест.

http://komitamkd.wordpress.com/2012/03/19/шести-век-турско-ропство/

Шести век турско ропство
[/quote]

Одличен текст го кратам да не биди предолг постот но на тоа се однесува
Претпоставувам има некој закон за тоа што смее, колку и кога треба да се дава

Гледано Сител и Канал5
Сител и Канал 5 имаат претпоставувам утринска програма
Сител - 3 индиски серии со репризи во денот, 2-3 турски серии со репризи, американска(и) серија(ии), дневник, македонска народна приказна, лесни пари, сервајвр
Канал5 - неколку турски серии, дневник и не знам што друго
Викенд по некој филм и репризи на турски серии

Каде се детските програми, каде се музичките програми, па некои образовни или нешто слично. Мислам СРД треба во тој поглед да размислува, казнува и слично

M@RKO

Добро-Познат Член
18,749
6,113
113
Само што излезе пиратски Парада на јутјуб со добра снимка

а од одговорните на филмот парада на тој што го стави филмот му пишаја порака дека за ова ќе биде кривично гонет :mhhh:

ЕДИТ:филмот го избриша самиот качувач ,еве го неговиот фејсбук профил http://www.facebook.com/lipskamafia2

Bibliophile

Член
459
1
18
Не ја сакам музиката на Џастин Бибер, уште помалку го сакам него. Многу антипатично суштество ми е! Но ако им е желба да го видат својот идол во живо, не гледам зошто да не се организираат вака фановите? Сите ние во тинејџерските години сме имале вакви некои моменти. Им посакувам среќа со ова! :)

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Кате напиша:
Не ја сакам музиката на Џастин Бибер, уште помалку го сакам него. Многу антипатично суштество ми е! Но ако им е желба да го видат својот идол во живо, не гледам зошто да не се организираат вака фановите? Сите ние во тинејџерските години сме имале вакви некои моменти. Им посакувам среќа со ова! :)
Потпис! (за првите 2 реченици :) )

Chuck Norris once scared a baby. To this day that baby is screaming in fear... his name is Justin Bieber.

Chuck Norris was invited to a birthday party. Norris dared one kid to suck all the helium out of the balloons. Today, this kid is known as Justin.

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Мене баш не ми пречи Џастин. Нит ми прави нешто на мене ниту пак има некое влијание на мене. Детето е пример за младинава,ниту се дрогира,ниту пиши,нити сме го виделе со алкохол,со разни женски,баш дава добар пример. Донира во хуманитарни цели (бар така вика),си пее и сите го сакаат. Да сум родител,попрво би дозволила детето да ми биде фан на него,одколку на Бритни,Ријана,Гага,Минаж и ред други што денеска го „водат“ музичкиот свет. Пре би го слушала детето како пее Бејби бејби бејби оооо него ли so what if we get drunk,so what if we smoke weed,we are just having fun...

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Се што велиш си е на место, но детето е изрод, тоа е поентата, поточно, тоа е моето лично мислење, што не значи дека се совпаѓа и со твоето и со мислењата на останатите членови на форумов.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,749
6,113
113
Meне не ми смета Џастин Бибер ,ама не го слушам некако ептен песните му се тинејџерски за девојчиња

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Ама Коце е ептен интелигентен човек, ако го види ова, може да му текне да го донесе и во Скопје, исто како што планира да ни ги донесе коцката, вртелешката, панорамското тркало и ред други глупости кои му паднале на ум и кои ќе му паѓаат на ум.

http://off.net.mk/zezalici/kanta/predizvik-za-koce-0

Предизвик за Коце

Семафорите се урбани симболи прилично инертни на дизајнерски промени. Она со бројките не е лошо, ама ова е уште подобро. Нормално, додека нема гола женска на нив, пак ќе има абдали кои забораваат на тргнат на време.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83

На вестите на Сител во 16:00 часот помина овој видео клип за гужвата пред новата продавница на Нептун до новоотворената продавница на Бриколаж, какви лажговци се, тоа не ми се верува.

Наводно Македонците почнале да прават гужви пред Нептун исто како што и Кинезите правеле гужви во продавниците на Епл во Кина кога оделе да купуваат АјФони и АјПади, лага невидена, на видео клипот се гледа дека е отворен влезот на продавницата, но истовремено се забележува дека обезбедувањето не пушта никого да влезе, но тоа што не се гледа на видео клипот, се барикадите со кои обезбедувањето го блокираше влезот на продавницата, со други зборови кажано, луѓето на видео клипот не влегуваат во продавницата поради барикадите кои не се гледаат на видео клипот, а не поради наводната гужва, не ги имаше ни 200 луѓе на тој паркинг, тоа не може да се нарече гужва.

Барем до 11:30 часот кога јас си заминав од таму, продавницата на Нептун СЕУШТЕ НЕ БЕШЕ ОТВОРЕНА, иако јасно пишува дека работи од понеделник до сабота од 9:00 до 21:00 часот и во недела од 9:00 до 19:00 часот.

Да знаев дека ќе се прави ваков лажен публицитет, ќе снимев видео клип, почнувајќи со луѓето од обезбедувањето како ги поставуваат барикадите, а завршувајќи со неколкуте десетици луѓе кои не беа пуштани да влезат во продавницата, но воопшто не ни помислував дека станува збор за ваков лажен публицитет.

А со овој видео клип на Сител се прикажува како да станува збор за ненормална гужва предизвикана од огромниот интерес за продавницата и производите кои ги нуди Нептун, а во реалност станува збор за забарикадиран влез на продавница и обезбедување кое намерно не ги пушта потенцијалните купувачи да влезат во продавницата.

Невиден идиотизам.

А кога сме кај Бриколажот, тие си имаат проблеми со цените кои се неоправдано високи за македонскиот животен стандард.

Еден HDMI кабел од 1 ипол метар или од 2 метри, го продаваат по ненормална цена од над 1000 денари, додека во македонските продавници за информатичка технологија, HDMI кабел од 10 метри може да се најде и по цена од 300-400 денари.

Наводно продавале "европски" производи од германски и француски производители (Хама и не знам кои други), па од таму и "европските" цени.

Е па јас, како човек кој се занимава повеќе од 10 години со информатичка технологија, потврдувам дека и кинеските производи, барем од областа на информатичката технологија и аудио и видео опремата, се на исто ниво на квалитет, ако не и на повисоко ниво на квалитет, во споредба со овие "европски" производи кои ги продава Бриколаж.

Повеќе од 10 години користам кинески производи од областа на информатичката технологија и аудио и видео опремата и немам причини за да се жалам, а ниските цени на кинеските производи се причина повеќе зошто да не ги купувам неоправдано скапите "европски" производи на Бриколаж.

Ако една Кина која е на Далечниот Исток може да продава евтини и квалитетни производи истовремено, тогаш и една Франција и една Германија кои се наоѓаат на најмалиот континент во светот и се многу поблиску до Македонија од гледна точка на географска далечина во споредба со географската далечина на Кина од Македонија, исто така можат да го следат кинескиот пример за производство и продажба на евтини и квалитетни производи истовремено.

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Навистина со вестите на Сител, некој што не живее во Македонија може да си помисли дека тука се живее како на запад и дека тече мед и млеко. Не само што вестите се најпристрастни, туку тоа се кажува на многу лош начин и има многу неточности.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Dexter26 напиша:

На вестите на Сител во 16:00 часот помина овој видео клип за гужвата пред новата продавница на Нептун до новоотворената продавница на Бриколаж, какви лажговци се, тоа не ми се верува.

Наводно Македонците почнале да прават гужви пред Нептун исто како што и Кинезите правеле гужви во продавниците на Епл во Кина кога оделе да купуваат АјФони и АјПади, лага невидена
:sto zboris: :sto zboris: :sto zboris: :sto zboris: :sto zboris:

Не можам да поверувам! Па се гледа дека луѓе се повредуваат на видеото!

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83

Еве, некој го направил тоа што јас не го направив, дали ме читнал на форумов или од чиста случајност еднакво бил разгневен како и јас поради лажниот публицитет кој се форсира околу отворањето на новата продавница на Нептун до Бриколаж, не знам, но убаво снимил кој ја предизвика гужвата пред влезот со цел форсирање на лажен публицитет.

Инаку, и Канал 5 почнаа да го форсираат лажниот публицитет околу отворањето на новата продавница на Нептун до Бриколаж.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=89393

Колку ниско знаат да паднат македонските медиуми, тоа е чудо невидено.

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Прочитав преднекој ден еден коментар, беше нешто „до кога ке се потценува обличниот граѓанин со вакви продавници. Место да се донесат маркети како Лидл кој што ке нуди поефтини цени за храна и основни секојдневни производи, они се повише отвараат ваков стил на маркети кои обичниот човек во Македонија не може да си приушти.“ Ептен држи вода коментарот. Јас знам каква ситуација беше во моето семејство додека живеев во Македонија. Моите со две плати не можеа да си дозволат работи што тука со една плата можеш комотно да ги дозволиш. Секој пат кога ке се јавам во Македонија, тоа е главна тема, колку е скапо, како повише прогаѓа државата и како се нема за ништо. Жалосна ни е ситуацијата на држвата...

M@RKO

Добро-Познат Член
18,749
6,113
113
Што му бидна на врмевео ,денеска пукна сонце ,вчера заврна снег во Тетово :stoo: Мрдната работа

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Хмм, интересно.

Да го земеме ова во предвид кај македонските телевизии.

Дали мислите дека турските и индиските глупости се форсираат на малите екрани преку поткупување на главните уредници на телевизиите ?

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/balkan/obvinenie-protiv-direktorot-na-„nova-tv“

Обвинение против директорот на „Нова ТВ“

04.04.2012 - 12:58

Жупаниското државно обвинителство поднесе обвинение против програмскиот директор на хрватската „Нова ТВ“ Синиша Свилан, кого го товари дека три години примал мито од продукциската куќа „Кор медија“, за да обезбеди емитување на четири емисии на оваа продукциска куќа на „Нова ТВ“.

Свилан е осомничен дека на име на секоја емисија од проектот емисии „1 на 1“, „Во средина“, „Истрага“ и „Интериери“ преку посредници на рака добил по 1.000 евра.

Обвинителите сметаат дека Свилан оддавал и податоци од колегиумот на телевизијата за тоа кои содржини ги интересираат и какви содржини планираат да купат. Свилан не сакаше да го коментира обвинението.

Обвинителите бараат Свилан да ги врати 262.000 мито кои ги добил од 2004 до 2007 година, а му се заканува казна од една до десет години затвор.

Аферата со „Кор медија“ почна во средината на октомври минатата година кога повеќе луѓе од хрватските медиуми се уапсени под сомневање дека на „Кор медија“ издавале фиктивни фактури, меѓу кои и на директорот на оваа продукциска куќа Шелебај Селиер.

Синиша Свилар функцијата на директор на „Нова ТВ“ ја презеде во 2004, а во 2007 година доделена му е наградата за Најменаџер на годината во југоисточна и централна Европа.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
За турските се зборуваше дека нивниот пат до македонските телевизии се отворил преку турската дипломатија, за ширење на турска пропаганда.