Но освен своите воени способности кои ги има покажано и докажано на дело во Ирак за време на Заливската Војна од периодот 1990-1991 и за време на Ирачката Војна од 2003, генерал Демпси располага и со доста добар глас за пеење, што исто така го има покажано и докажано на дело:Темелите на Европската Унија се нишаат. Британскиот премиер Дејвид Камерон ладно одби да ги потпише измените на Лисабонскиот договор, што можеби е отворање на пат за излез на оваа земја од ЕУ. Американскиот генерал Мартин Демпси предизвика лавина реакции со неговите изјави во јавноста.
Превземено од СителСиноптичарите во петок очекуваат намалување на дневната температура до 7 степени и создавање услови за снег во утринските часови.
Хидрометеоролошките прогнози најавуваат снег во земјава пред почетокот на викендот. Синоптичарите во петок очекуваат намалување на дневната температура до 7 степени и создавање услови за снег во утринските часови. За викендот очекуваат и врнежи од дожд, но затоа од понеделник, во текот на целата наредна недела, се најавуваат снежни врнежи.
Се очекува и позначително намалување на температурите од почетокот на наредната недела. Така, утирнските температури ќе се спуштаат и до минус 10 степени, додека максималните дневни температури ќе се движат меѓу 1 и 4 степени.
Доколку овој пат се остварат прогнозите на хидрометеоролозите, подгответе се за уживање во првиот овогодишен снег.
Превземено од Teve.baViše od 100 turskih TV serija je gledano u više od 20 zemalja svijeta ove godine. Predsjedavajući Izvršnog odbora Calinos Holdinga, kompanije koja pravi 80% serija koje se izvezu iz Turske, Firat Gulken je izjavio da su turske serije potukle rekorde na Bliskom Istoku i u zemljama Sjeverne Afrike.
"Počeli smo se otvarati prema balkanskim zemljama," izjavio je Gulken, dodajući da su izvezli serije u zemlje kao što su Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Rumunija, Poljska, Mađarska, Ukrajina, te Malezija, Indonezija, Tajvan, Tajland, Singapur, Japan i Vijetnam.
Gulken kaže kako cijene serija za svaku epizodu variraju između 500 i 15000 dolara.
Тоа е им падна срамBurrows напиша:****** им матер, го избришале видеото од YouTube.
Сега ја има само песната на друг линк, настапот го нема никаде.
А на мене ми се потсмеваат кога им велам дека турските срања се штетни по здравјето и по животот.Малолетници од Гостивар на 9 и 10 годишна возраст виновни за дојавата за бомба во Царинската управа.
...
Во разговор со полицијата, малолетниците признале дека турската серија “Долина на волците” е причина за нивното несовесно однесување.
...
Антонио Крстевски
И јас од вчера. Колку што прочитав за седум дена сите ќе го имаат, автоматски на сите ќе им се активира. Додека овие седум дена е само за оние кои што не им се чекаBurrows напиша:Имам Timeline профил на Facebook.
Гледам почна да функционира по повеќе профили.