Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Имало update. Зошто не ми текна да проверам?! :religiozen:
Проблем солвд, мерси срцки. :jupi:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Дали некој има расипан вид да носи диоптер?

Јас од малав носам но ми се скршија наочарите и денес бев на преглед и ми ги ширеа зениците , два пати капки ми ставаа па сега гледам заматено Ужасно е.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
А што е идејава на постов ?

Чим шират зеници, неколку саати е матно. Тоа е нормално.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
А што е идејава на постов ?

Чим шират зеници, неколку саати е матно. Тоа е нормално.
Ме интересираше дали некој има проблеми со видот. Мојот е премногу лош.

Знам дека е нормално кога шират зеници да е матно неколку саати ама мене ми е чудно.

Сега морам пола ден да го поминам во спиење бидејќ за друго и способен не сум во ваква ситуација а спиење за мене попладне е реткост.

Уште еднаш треба да одам на краток преглед за да ми одредат на едното око оштрина во диоптерот.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Ќе издржиш, тоа нема врска со вид.

А за вид, провери во Очнана во Скопје, Систина или Белград, сигурно може да ти се намали. Не чекај цел живот да ти е толку лош како што велиш.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Ќе издржиш, тоа нема врска со вид.

А за вид, провери во Очнана во Скопје, Систина или Белград, сигурно може да ти се намали. Не чекај цел живот да ти е толку лош како што велиш.
Веќе бев на преглед за вид денес. Како што и пишав овде таму ми ширеа зеници со капки. Прегледот траеше скоро два саати. Прво на апарати гледање очи па потоа погодување букви и бројки со менување диоптери па капки ставање, потоа мирување мижење па уште една доза капки, мирување мижење и пак потоа гледање на апарат и пак погодување букви и бројк.

И сега пак морам за два дена да одам пак на краток преглед.

Нема зезанција со вид. Премногу гледам во екрани и од тоа се расипал доста видот.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Ама ја зборам за операција за намалување на диоптрија.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Па колку време си бил со овие стакла без заштита пошто велиш доста ти се расипал видот?
Една ипол година некаде од лето ги носев 2020. Ама сега кога бев го проверија диоптерот и ми рекоа лош бил. Тогаш бев кај друг доктор кој имаше до некаде лош преглед. Моја лош избор. Ајде тогаш купив таму оквир наочари и решив исто таму да правам преглед.

Но јас и од одамна имам лош вид. Секогаш едното ми е око ми е со цилиндар диоптер. Не гледам добро на далеку.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Ама ја зборам за операција за намалување на диоптрија.
Не би правел тоа. Јас ова апаратот кога дувна во очи и какпкиве кога ми ставаа имав онаква реакција како да ми боцкаат со игла онакво стресување и нагло тргање а кој знае што би било да правам операција.

Добро и тоа што некако го издржав.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Ама кој вика им фали? Тоа е топ, но ако ти се влошува, зашто да не операција ? Безболни се, 2022 сме.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Ама кој вика им фали? Тоа е топ, но ако ти се влошува, зашто да не операција ? Безболни се, 2022 сме.
Знам технологија напредна. Имам во фамилија што правеле операции на очи за да не носат очила со диоптрија но сепак јас да си признаам сум плашлив.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113

Кој беше од Свети Николе да лапа гага карти? Касно го гледам мејлов, али може не се потрошени картиве.

Delux

Добро-Познат Член
688
850
93
Сега кога видов дека @anonimen ја гледа Greys's Anatomy 17 - 18 сезони веќе, ме интересира, која е најдолгата серија што ја имате гледано?
За мене беше Smallville (10 сезони по околу 22-24 епизоди просечно). Моментално не ми текнува друга подолга да сум гледал. Се сеќавам дека дури 8 сезони добро се држеше таа. Само последните две ги гледав ради реда.