dallavera
Добро-Познат Член
- 3,664
- 4,308
- 113
Али интересното е што на друг профил што го користам за заебанции си ги прикажува објавите без проблем.Па или тоа или да провериш ако треба апликацијата да се ажурира.
Али интересното е што на друг профил што го користам за заебанции си ги прикажува објавите без проблем.Па или тоа или да провериш ако треба апликацијата да се ажурира.
Некој баг е веројатно во прашање.Али интересното е што на друг профил што го користам за заебанции си ги прикажува објавите без проблем.
Ме интересираше дали некој има проблеми со видот. Мојот е премногу лош.А што е идејава на постов ?
Чим шират зеници, неколку саати е матно. Тоа е нормално.
Веќе бев на преглед за вид денес. Како што и пишав овде таму ми ширеа зеници со капки. Прегледот траеше скоро два саати. Прво на апарати гледање очи па потоа погодување букви и бројки со менување диоптери па капки ставање, потоа мирување мижење па уште една доза капки, мирување мижење и пак потоа гледање на апарат и пак погодување букви и бројк.Ќе издржиш, тоа нема врска со вид.
А за вид, провери во Очнана во Скопје, Систина или Белград, сигурно може да ти се намали. Не чекај цел живот да ти е толку лош како што велиш.
Немаш заштита за од екран на наочарите?Премногу гледам во екрани и од тоа се расипал доста видот.
На последните што ми се скршија не ставив и се зафркнав премногу.Немаш заштита за од екран на наочарите?
Па колку време си бил со овие стакла без заштита пошто велиш доста ти се расипал видот?На последните што ми се скршија не ставив и се зафркнав премногу.
Една ипол година некаде од лето ги носев 2020. Ама сега кога бев го проверија диоптерот и ми рекоа лош бил. Тогаш бев кај друг доктор кој имаше до некаде лош преглед. Моја лош избор. Ајде тогаш купив таму оквир наочари и решив исто таму да правам преглед.Па колку време си бил со овие стакла без заштита пошто велиш доста ти се расипал видот?
Не би правел тоа. Јас ова апаратот кога дувна во очи и какпкиве кога ми ставаа имав онаква реакција како да ми боцкаат со игла онакво стресување и нагло тргање а кој знае што би било да правам операција.Ама ја зборам за операција за намалување на диоптрија.
Што им фали на луѓево што носат наочари со диоптрија? И со наочари пак си функционираат.Ок, живеј во 14 век. Бог да чува
Знам технологија напредна. Имам во фамилија што правеле операции на очи за да не носат очила со диоптрија но сепак јас да си признаам сум плашлив.Ама кој вика им фали? Тоа е топ, но ако ти се влошува, зашто да не операција ? Безболни се, 2022 сме.