Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Да, ама јадни се веќе
Па што е тука јадно :haha:

Ок, разбирам дека од една страна делува фејк, но наивно е да се очекува да се потенцираат лоши страни на продукти.

Веројатно не знаат подобри рекламни кампањи да осмислат, но за медикаменти и не треба некаква креативна кампања, туку да се фокусира на проблем и решение на проблем, а кое дава тој лек.

Мислам дека тоа кај вас и не е толку лошо, кај нас беа секакви ретардизми со обиди за некакви креативни кампањи, а на крај испаднаа ужасни, и тоа за некакви си Афрички шљиви, Лубеници, Флобиани, Булардии итн итн.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Ама тие реклами нели се забранија пред две три години ?

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Ок за лекови, ама Анонимен мислам збори за оние сирупи, лекарства што се како Топ Шоп реклами и кои... немам појма дали се здравствено сигурни и лекарски пропишани, или се некои надрилекарства.
Се' мислам дека забранија такви реклами, може грешка сум.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Јас би забранил реклами за секакви лекови, оти така ги купуваат без препорака од лекар и можат потенцијално да си ја влошат ситуацијата.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Изгласано да се носи маска на отворено, задолжително.
Што мислите за ова?

• Божее
Реакции: alek

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
И јас не гледам поента.
Но мислам карантин, и затварање на кафичи ресторани нема да има во МК. Тоа би било погубно за економија. Друго е Германија каде све се затвора во ноември, а друго е МК. Затоа не смее да се дозволи тоа, дај нека намали контакти овој народ и ќе биде добро се.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
И јас не гледам поента.
Затоа не смее да се дозволи тоа, дај нека намали контакти овој народ и ќе биде добро се.
Тоа тешко да се случи, друг е менталитетот и нивото на образованост тука, друг е на Запад.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Откако залади бидејќи носам наочари со маската почна да ми се замаглуваат стаклата на наочарите.

Јас секако до сега почесто носев и надвор маска барем додека се движам бидејќи не знам кој се ќе ме застане и јас му дишам или тој/таа може да ми дише и кашла. Со доста познати луѓе некогаш и ја вадам маската.

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Тоа тешко да се случи, друг е менталитетот и нивото на образованост тука, друг е на Запад.
Секако, но јас би додал и третиот фактор - држава, во тие земји се знае некаков ред. Овие балкански земји се циркуз, не држава.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Леле, Марко, ма ти си гение човече !!!! :smeenje: :smeenje: :smeenje: :smeenje: :smeenje: :smeenje:
Што кажа смешно па да се изнасмееш? Дека носи маска на отворено?
Па и јас носам, уште од март. Зашто знам што глуп народ постои во земјава.