Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Откако залади бидејќи носам наочари со маската почна да ми се замаглуваат стаклата на наочарите.

Јас секако до сега почесто носев и надвор маска барем додека се движам бидејќи не знам кој се ќе ме застане и јас му дишам или тој/таа може да ми дише и кашла. Со доста познати луѓе некогаш и ја вадам маската.
Поддршка за нас слепите што носиме ќороскопи и ни се замаглуваат! Досеа не се најде некој иноватор да измисли брисачи за очила! -_-

Што кажа смешно па да се изнасмееш? Дека носи маска на отворено?
Па и јас носам, уште од март. Зашто знам што глуп народ постои во земјава.
+1 И јас носам секаде и секогаш.
Ок, еднашка само ја извадив маската за ептен кратко и тогаш пролетаа од оние новопечените џандарчиња и сакаа да пишат казна, ама средивме тоа по брза постапка некако хаха.
Инаку да, носам маска оти не знаеш шо сорта ќе ме застане или ќе помине покрај мене... Све е то радиоактивно.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Поддршка за нас слепите што носиме ќороскопи и ни се замаглуваат! Досеа не се најде некој иноватор да измисли брисачи за очила! -_-

+1 И јас носам секаде и секогаш.
Ок, еднашка само ја извадив маската за ептен кратко и тогаш пролетаа од оние новопечените џандарчиња и сакаа да пишат казна, ама средивме тоа по брза постапка некако хаха.
Инаку да, носам маска оти не знаеш шо сорта ќе ме застане или ќе помине покрај мене... Све е то радиоактивно.
Имам извадено и јас маска на отворено, еднаш, кога седнавме со другарче на клупа у парк. Други луѓе немаше у радиус од 5-6 метри од нас. Инаку постојано носам.

Глупо ми е ко ќе прочитам, зошто да носам маска на отворено кога сум сам. А они шетаат по улички и сокачиња и се разминуваат на 2 сантими со луѓе.
Ама биле сами. :haha: какви паметњаковичи, мајко мила.

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Глупо ми е ко ќе прочитам, зошто да носам маска на отворено кога сум сам. А они шетаат по улички и сокачиња и се разминуваат на 2 сантими со луѓе.
Ама биле сами. :haha: какви паметњаковичи, мајко мила.
Лол, како да пак живееме во некакви мегалополиси па на дневно ниво се разминуваме со милијарда луѓе.

За други не знам, но јас не одам по некакви гужви, кога се наоѓам помеѓу голем број на луѓе, носам маска, кога не, не носам. И не знам што е толку тешко да се разбере.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Лол, како да пак живееме во некакви мегалополиси па на дневно ниво се разминуваме со милијарда луѓе.

За други не знам, но јас не одам по некакви гужви, кога се наоѓам помеѓу голем број на луѓе, носам маска, кога не, не носам. И не знам што е толку тешко да се разбере.
+1

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Море за овој народ, освен казна од 100 евра а не по 20на за неносење маска, ја би и да се мава со шипка по бубрези :)
Толку имам да кажам само...

Пола луѓе што ги знам или прележале или сеа мака мачат со короната... Некои и по вторпат фаќаат :) И не се зафркавам, со тест, со све позитивно по втор пат... Само вториот пат е со пет дена зафркнации, не е подолг периодот наводно.

И да, ја се штитам колку можам, но ради радиоактивни племиња во маало, општина, град... Е ради нив може да го јадам...
А да, не дај Боже да закачам, а ус пат да знам од кого... Има да го цркнам заразувачот и не се зафркавам...

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Абе само цел месец затворени да седиме, не маски на отоврено, на затворено...

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
О божсачувај ристоибогоројцаисвитесфети да помилуваиспасинас...
Ќе затворале они недела, две, месец... Така е тоа, сипи напиј се... Плукни - залепи...
Како на докторите на економски науки не им текна ваква мерка, браос...
А страшно е што не читам првпат овде, читам на многу места а и слушам за жал па ми крварат ушите и ми гребе нешто у малиот мозок...
Оно со отворено све, на чекор пред колап и крахираме, ќе сме се затворале...

Немојте живти све и овде да слушам да сме се изолирале ко држава ко Северна Кореја и да сме живееле и ќе немало да зависиме од никого и ништо хахаха.

Бидете малце реални, вклучете мозочните виуги, не мора да сте експерти, малце логика.. На времето имаше предмет логика во трета средно...

И затворањата на другите држави не значи дека ништо живо нема да работи, ама кој да објаснува кога само наслови читате или квази новинарчињата (што прелетаа по министерствата) куцкаат нешто што едвај го превеле од третокласен портал.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Нам ни помина времето за затворање. Според мене, требаше уште кога стигна во Европа вирусот да затворевме граници за странски државјани, а нашиве што се враќаа од странство да одеа во задолжителен државен карантин од 14 дена во некој навреме опремен објект во некое погранично место со полициско обезбедување, па дури потоа да се пуштаат во дома ако немаат симптоми или ако имаат негативен тест.

Сега веќе е доцна.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Полициски часови и повеќето работи затварање нема да доведат до згаснување на вирусот, можеби ќе спречат одреден период да нема заболени и здравството да олабави и здивне тој период. После отворање пак ќе се шири вирусот меѓу луѓето. Вирусот ќе си постои тој засекогаш.

Моментално маските, да нема многу групирање, дистанца, и хигиена се опциите за да се справуваме со вирусот колку можеме. Ќе треба време додека дојдат масовно тие вакцини и да ослабне вирусот за да се вброи како не толку опасен вирус.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Што е со овој митрополит, не сфаќам :neznam: Милион народ на погреб, а ретко кој со маски. Па ова зар никој не го осуди? Цццц

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Што е со овој митрополит, не сфаќам :neznam: Милион народ на погреб, а ретко кој со маски. Па ова зар никој не го осуди? Цццц
Е да е тоа најголем проблем... луѓе уште го бакнуваат неговиот леш :religiozen:

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Цццц ете ги тие двојни аршини. Како што кажа Стеф, од балканска циркузијада полошо нема. Какви мерки, какви бакрачи, овие земји се комплетно несериозни и смешни. Смешни земји!