Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Unfaithful

Нов Член
132
0
0
Со некои професори не може да се излезе на крај :ehh: Стрикно еден пример,имаме професорка која што важи за најдобра помеѓу учениците.Не дека е кој знае колку квалитетен професор,меѓутоа со повеќето,поточно скоро со сите е слаткоречива,фина и спремна да излезе во пресрет.Меѓутоа јас сум изгледа исклучок,од некои за мене несватливи причини сум и антипатичен,иако не сум проблематичен,а успехот ми е повеќе од солиден.Не дека со мене е строга,знаеме и фино да си направиме муабет,меѓутоа кога се работи за оцена,навистина сум оштетен.На пример додека повеќето бираат лекција по своја желба,и за читање од учебник им става пет,моите зададени и добро одговорени лекција ми ги оцени со 3,со изговор дека сум учел на час,и помеѓу часови,иако не знам што е толку важно каде учам кога тоа што го учам е научено.Вистина е дека дома не фаќам книга,но нема ниту потреба,доволно е да ја прочитам лекцијата еднаш и тоа е тоа.Од друга страна пак ми е сеедно,не ги сваќам оцените пристрасно како некогаш,меѓутоа ете,се случува некогаш да бидам изиритиран од некоја неправедна постапка на некој професор.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Видете го ова
http://kurir.mk/magazin/zanimlivosti/24610-Luda-kineska-matematika

Оваа година ќе доживееме четири необични датуми: 1.1.11: 11.1.11: 1.11.11: 11.11.11 и тоа не е се!

Ако ги соберете последните две бројки од годината на раѓање и бројот на години кои ќе ги наполните оваа година, ќе добиете збир 111.
Тоа важи за сите!!!
На пример: Јован е роден 1957 година и оваа година полни 54 години од животот. Значи 57+54=111.
Олга е родена 1974 година и оваа година полни 37 години од животот. Значи 74+37=111.
Дали ви се допаѓа? Според кинескиот Фенг-шуи оваа година е година на парите. Оваа година најзначаен месец е октомври. Тој ќе има 5 недели, 5 понеделника и 5 саботи. Нешто вакво се случува еднаш во 823 години. Токму тие години се нарекуваат „вреќи со пари“.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
  • Автор на оваа тема
Мене ова ми е превисоко. Не ми се допаѓа :rolleye:

Losteech

Администратор
663
0
0
Photoshop :rolleye: (првиот пат кога пишав не беше пишано дека е)
И нема така да изгледа, нозете ќе бидат на другата страна поставени, бар според тоа што го прочитав на build.mk. И пропорциите - нормално, ќе бидат други. :)

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
А мислите туку-така ќе поминеше поставувањето? Избори одат, треба и да се рекламираат малку луѓето. Кога ќе се поставува сигурно ќе има сечење ленти, говори итн.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Мислам, но не сум сигурен, споменикот беше во Македонија уште пред еден месец. Додека се шетав, таму некаде до некоја од овие новиве згради што се градат од Скопје 2014 имаше нешто коњ и човек, си помислив но тоа така си помина. Можеби сум требал да го сликам па да Ви го покажам. Иначе убав е спомеников овде !!!

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Phillip напиша:
Споменикот на Александар е поставен:

Uploaded with ImageShack.us
монтажа е, ама вака ќе изгледа
Сега проверив на интеренет, има камера од плоштадот и баш поминува покрај постаментот на Александар, и нема ништо поставено, уште се работи нешто
Плус пишува долу со мали букви: „монтажа е, ама вака ќе изгледа“

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Е браво. Којзнае колку пари потрошиле за ова чудо. Не знам што ќар ке имаме од ова.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
YouTube присилно ќе ги едуцира прекршувачите на авторски права

Видео сервисот ќе ги праќа прекршувачите во Училиште за авторски права. Ако корисникот добие опомена за прекршување на авторско право YouTube ќе го присили корисникот да мора да го прегледа Copyright School видеото, кое е анимиран едукативен 4.5 минутен цртан со Happy Tree Friends. По видеото корисникот ќе мора да одговори на мал квиз да „покаже дека може да посвети внимание и да ја разбере содржината“ пред да продолжи да закачува видеа. за да ги тргне опомените . Со три опомени се банира корисникот од сајтот.
„Бидејќи законите за авторски права можат да бидат комплицирани, едукациајта е критична со цел да се осигура дека корисникот ги разбира правилата и продолжува да игра по нив.“, вели YouTube.
Кампањата за почитување на авторските права е доста логичен потег на YouTube. Сајтот сака да има оригинална содржина и да ги привлече големите музички и видео студија да го користат за своја содржина без потреба да се расправаат за авторски права.

http://www.youtube.com/watch?v=InzDjH1-9Ns&feature=player_embedded

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Е баш имаат сличности,али со оглед на тоа што и на ЈК и е украдена,така да и оваа сигурно од првичната песна ја позајмила:rolleye: У секој случај,грда песна:off:

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Лејди Гага да не забега малку со песниве случајно?

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Опаа видете што ми се отвори, ама после ми се врати на нормала, само неколку минути беше вака:

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Дај Боже, само и регистрацијата да биде бесплатна, и квалитетот на каналите да биде подобар

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
јако е новово зулу еве ја веб страната многу јака е се регистрирав
http://beta.zulu.mk
ама како што гледам уште е во изработка пошо не ми се улкучуваат каналите само си прави loading и ништо

http://www.shnajder.com/ видете колку добри маички има на сајтов башка и македонски се а и може да си ги купите со картичка или со уплатница