Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
По не знам кој пат, вакви работи во Вести од светот на теленовелите, Декстере, не овде!

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Јасно и гласно.

Мислев дека бидејќи не е новост, не му е местото во таа тема, но од сега па понатаму така ќе биде.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,746
6,109
113
Добро што е со времево, пролет сме или зима ?

Во Тетово се истури од врнење снег како да сега доаѓа зимата. Страшно одвратно време.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Петокот и битолско сабајлето врнеше снег и тоа врнеше како да е зимата на прагот а не пролетта.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,746
6,109
113
Утре се прославува христијанскиот празник велигден па ме интересира дали во другите градови има некој обичаи ?

Во Тетово жените со полна трпеза и црвени јајца пречекуваат гости од фамилијата и блиски познаници, на гости одат само машкиот дел од семејството. Се седнува на трпеза на малку моабет ,малку мезе и се така додека не поминеш кај сите кој ти се блиски. Пред излегување се подарува јајде а во денешно време и парички за помалите.

После сето тоа идими дојди ми празнување секој дома седнува на празничен фамилијарен богат ручек каде има јагнешко, салати и ред други работи.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
И во Прилеп се посетуваат роднини и пријатели. Дома останува домаќинката најчесто додека таткото со децата или младите сами шетаат без разлика млади/постари. Најчесто се практикува да има некој во куќата т.е да не е затворена.

Исто се дава јајце, пари ретко барем во мојата околина.

Исто има и фамилијарен ручек.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Ми треба идна информација, односно потврда: Дали ГРАФ ЗЕПЕЛИН и ХИНДЕРБУРГ се различни летала или станува збор за едно исто летало?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Станува збор за две различни летала, произведени од една иста германска фирма - Цепелин, односно Zeppelin.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Веста за протестите пред Собранието на Република Македонија пристигна и до Аргентина.

Чекајќи да завршат вестите Telenoche на аргентинскиот Канал 13 (El Trece) пред почетокот на денешната епизода на Esperanza mía, го изгледав крајот на вестите од светот во 80 секунди La vuelta al mundo en 80 segundos, каде што меѓу вестите од светот ги спомнаа и протестите во Македонија и прикажаа еден од видео клиповите на YouTube на кои се гледаат протестите пред Собранието. За некој ден или за некоја недела, ќе го објават видео клипот од La vuelta al mundo en 80 segundos и на YouTube.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Ме интересира дали е возможно да се симнуваат (даунладираат) видеа од dailymotion?