Кемал Монтено21.01.2015 | 13:20
Сараевскиот пејач починал во Загрепската болница, а се претпоставува дека настанале компликации по трансплантацијата на бубрег.
Пејачот Кемал Монтено починал денес во 67-та година од животот, во 11 часот.
Оваа информација од синот на Монтено, Џани, пред неколку минути ја потврдил и пејачот Халид Бешлиќ, неговиот голем семеен пријател, пишува српски Kurir.
Менаџерот Гане Прецикоза потврдил дека пејачот починал утрово во болница, по компликациите добиени по трансплантација на бубрегот.
Пејачот бил сместен во Загрепскиот клинички центар, поради зголемена температура која не се стабилизирала со денови.
Сараевскиот пејач, кој кон средината на декември по повеќегодишно чекање направил трансплантација на бубрегот, неколку денови пред Божиќ добил зголемена температура. Наместо во Шпанија, каде што требало да отпатува на краток одмор, Кемал повторно заминал во болница.
Потсетуваме, Кемал Монтено пред две години преживеал инфаркт, а со години одел на дијализа, по што следела трансплантација на бубрег во декември.
Извор: Точка
Amparo Baró, la actriz que daba vida a Jacinta en 'El Internado', ha fallecido este jueves a los 77 años según ha confirmado su representante. La actriz llevaba años apartada de los focos tras una larga enfermedad que finalmente no ha podido superar.
Види вака според некои информации би требало, 10 денари од збор али сеа дека ова ќе е електронска форма на книгата би требало да е исто... Инаку подобро би ти било да си ја издајш во тврда форма (книга), затоа што таму се подруги работите и условите. Најчесто за тврда форма важно е колкава е книгата (страници) и колку примероци, тоа е најважното и би те коштало околу 1.500 евра. За електорнскиве не сум запознаен воопшто затоа што тоа е сосема друг вид на издаваштво, но си мислам дека цената е 10 денари од збор, не сум сигурен, препрашај. Среќно!!aleksCASKA напиша:Дали некој знае како се одредува или колку од прилика е цената на еден збор?
Еве вака. Завлегов во еден проект и ќе се пишуваат е-книги, па ми бараат да си одредам цена по збор, за делото. Пр. за дело од 10.000-15.000 збора, колкава сума би му дошло тоа? Некој да не знае?