^
Ич не ми делува на ужас на мене лично, напротив, ме потсетува дека Тони Михајловски има одлична смисла за хумор.
Речиси никогаш не излегувам во нечија одбрана, но во овој случај ќе кажам дека Тони Михајловски е актер кого го плаќаат за да ја забавува публиката.
Ако некој е виновен бидејќи Тони Михајловски прифатил да ги забавува пвеводбениците на нивната конвенција, тогаш тоа се продуцентите и режисерите кои ги доведоа актерите и актерките до денешното дереџе - да интерпретираат турски глупости наместо да настапуваат на македонската театарска сцена или на македонското филмско платно.
Во вакви околности, нормално е актерите и актерките да прифатат било каков ангажман, без разлика на какви реакции ќе наидат после конкретниот ангажман. Дали ќе бидат дочекани со цвеќиња и овации или со дрва и камења, не ги интересира, бидејќи продуцентите и режисерите ги довеле до денешното дереџе.
Тони Михајловски несомнено си има свои негативни карактеристики како актер и како јавна личност, но било какво етикетирање на него како предавник или полтрон на некоја политичка партија е продавање магла.
Чисто колку за потсетување, и за Каролина Гочева во 2002 велеа дека е ВМРОвка бидејќи пеела на митинзите на ВМРО-ДПМНЕ во текот на изборната кампања за редовните парламентарни избори 2002.
А ако направиме листи на пејачи и пејачки кои ги пееја Резултати сега, Македонија има сила, Македонија знае и ред други, и ги етикетираме како полтрони на ВМРО-ДПМНЕ, тогаш бајаги полтрони ги имаме во Македонија.
Така да, кога парите се во прашање, политиката и идеологијата си летаат низ прозор.