Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

TVman

Добро-Познат Член
17,391
14,038
113
Значи има и втор круг за градоначалници?
Да, затоа што во првиот круг победникот нема апсолутно мнозинство (минимум 50% од гласачите). Во некои градови нема да има втор круг.

Beauty

Администратор
53,266
67,676
113
Сдсм не ни била социјал демократска партија, најголем грабеж во 90ти е од Сдсм со приватизацијата и народ оставен на улица, за да продолжи со глупи договори со Бугарија и Грција. Нема тука никаква идеологија, баш смејурија.
А Левица има левичарска идеологија иако методите малку и наликуваат на крајна десница.
Мислам ќе поминат години и години додека не се роди соодветна опозиција на Вмро. За жал, така ми изгледа ситуацијава

Steff

Добро-Познат Член
37,441
49,647
113
Да, затоа што во првиот круг победникот нема апсолутно мнозинство (минимум 50% од гласачите). Во некои градови нема да има втор круг.
Па да

Ние во СРБ ради Вучиќ заборавивме што е тоа втор круг :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
20,624
7,626
113
Ок а уште некоја или само овие две се виновни за све лошо од 1991 до денес?
Па не знам дали од 91ва до денес ама во ДУИ е Али кој во војната 2001 година бил во учките, СДСМ во време на Бранко се испозатворија фабрики, Заев ја дотепа државата и капак на све се смени името.

Steff

Добро-Познат Член
37,441
49,647
113
Па не знам дали од 91ва до денес ама во ДУИ е Али кој во војната 2001 година бил во учките, СДСМ во време на Бранко се испозатворија фабрики, Заев ја дотепа државата и капак на све се смени името.
Тоа не е одговор на моето прашање

Steff

Добро-Познат Член
37,441
49,647
113
Па не знам јас сум роден 90та и не се разбирам многу политика
Така и мислев

Не се разбираш ама се разбираш дека овие се најлоши и за нивни лоши работи знаеш а за другите не знаеш

Зошто тие другите сепак се лажни патриоти а ти на тие глупости паѓаш

Beauty

Администратор
53,266
67,676
113
Хр вовела задолжителен воен рок. Добро озбилни се ?
Како никој не се буни таму, не сфаќам ?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,141
463
83
Хр вовела задолжителен воен рок. Добро озбилни се ?
Како никој не се буни таму, не сфаќам ?
Ќе си запишеш факултет и ќе понављаш секоја година по 2 или 3 пати и додека да наполниш 30 години ништо од воената обврска.

Или ќе направиш операција за продолжен раст како што прават сега некои: намерно кршење на двете колена за да се отворат коските, 6 месеци имобилизиран(а) во гипс и уште 6 месеци физикална терапија и рехабилитација. За возврат ќе пораснеш 2 см или повеќе и ќе избегнеш воена обврска.

А дека подготвуваат топовско месо за војна против Русија, а евентуално и против Иран и Кина, да, подготвуваат.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,624
7,626
113

Some Special

Добро-Познат Член
16,266
23,345
113

Го немам гледано гостувањето, но читам дел од коментарите
So sto go rasturi bre pa na site prasanja i odgovori, kade toa zaglavi .sto pa tolku vi smeta negovata vistina.korekten nikogo ne navredi i ne imenuva nikogo i ne odbi sorabotka ili ne prati zakani kako drugive sto velat glasajte za nas inaku tesko vas aj malku piglednete od realnata strana i deka e mlad i iskren i neiskvaren za da znae pred Caci da se izligavi i odgovori na predhodno spremni prasanja

Да не беше обратно
Амар ја растури Цаци како "сарма"

Па пуштете да го слушнеме и Амар што одговара не вака кај што збори само Славица ебаве тоа ботовите

А дали 'Цаци' ќе ја подготват вака и кога Орце ќе и биде гостин? Очигледен е обидот да се обезвредни пред се Амар а потоа и Левица и да му помогнат на Владиниов кандидат по секоја цена..... Скопјани, бирајте мудро и сами..

Caci gi utepa barajki gi listovite so napisanite prasanja ama se zeznala toj veli ne taa veli jas taka najdov ama kasa popara napravi so listovite a deckovo si odgovori na sekoe prasanje.bez toa da glumi ludilo na semoken kako ovie sto ispotrosija eden kup pari za spotovi bozemski Ceca se.

Прашањава некако нарачани како да се од некој. Ни таа не може да ги прочита.

Orce bese kako domakin na Sitel,Amar kako begalec barale nesto sto nee covekot kriv za da go ocrnat.
Zatoa vo idnina opozicijata koga ke dojde na vlast mora da gi restartira vakvite mediumi.
Kade drzavata gi plaka a rabotat za partija,i tuka ne treba da imaat milost.
Gledajte kako rabotat kordinirano,Alfa,Sitel ,Kanal 5.
Okolu debatnite emisii,isti eksperti nezavisni ama za dpmne.
I gi saltaat na mediumite.
Sotir spie vo tie mediumi,Nikovski itn.
Nekogas vikaat dvajca demek nezavisni a dvajcata za dpmne.
Takov i ovoj odnos na Sitel sprema Amar.
Cela drzavna masinerija mediumi protiv Amar.Mediumi novinari podanici na dpmne i tuka nema vistina.

Ova namerno li napravi samo taa postavuvase prasanja i odgovarase zasto go pokanila koga ne mu dade da odgovara Amar e kulturen covek i ja ostavi da se blamira zenata sramota

postavuva prasanje i samata si odgovara

Mk zabava... Koj smesen i platen vmro portal... Gledate li momceto kolku izdrazano gi podnese site provokacii od novinarkata, so mislese deka ke go nadmudre... Ama, Amar izgleda ne e kako ostanatite namesteni gosti. So prethodno dogovoreni prasanja i odgovori...