TVman
Добро-Познат Член
- 17,386
- 14,035
- 113
Да, затоа што во првиот круг победникот нема апсолутно мнозинство (минимум 50% од гласачите). Во некои градови нема да има втор круг.Значи има и втор круг за градоначалници?
Да, затоа што во првиот круг победникот нема апсолутно мнозинство (минимум 50% од гласачите). Во некои градови нема да има втор круг.Значи има и втор круг за градоначалници?
Најчесто има, кога ниеден од кандидатите нема 50% +1 од гласовите.Значи има и втор круг за градоначалници?
Тоа е тоаМислам ќе поминат години и години додека не се роди соодветна опозиција на Вмро. За жал, така ми изгледа ситуацијава
Ок а уште некоја или само овие две се виновни за све лошо од 1991 до денес?СДСМ и ДУИ се партии кој треба да си поднесат стечајна постапка.
Па даДа, затоа што во првиот круг победникот нема апсолутно мнозинство (минимум 50% од гласачите). Во некои градови нема да има втор круг.
Па не знам дали од 91ва до денес ама во ДУИ е Али кој во војната 2001 година бил во учките, СДСМ во време на Бранко се испозатворија фабрики, Заев ја дотепа државата и капак на све се смени името.Ок а уште некоја или само овие две се виновни за све лошо од 1991 до денес?
Тоа не е одговор на моето прашањеПа не знам дали од 91ва до денес ама во ДУИ е Али кој во војната 2001 година бил во учките, СДСМ во време на Бранко се испозатворија фабрики, Заев ја дотепа државата и капак на све се смени името.
Па не знам јас сум роден 90та и не се разбирам многу политика ама за мене се едни од најлошите парии тие две.Тоа не е одговор на моето прашање
Така и мислевПа не знам јас сум роден 90та и не се разбирам многу политика