Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

TVman

Добро-Познат Член
17,386
14,035
113
Значи има и втор круг за градоначалници?
Да, затоа што во првиот круг победникот нема апсолутно мнозинство (минимум 50% од гласачите). Во некои градови нема да има втор круг.

Beauty

Администратор
53,196
67,589
113
Сдсм не ни била социјал демократска партија, најголем грабеж во 90ти е од Сдсм со приватизацијата и народ оставен на улица, за да продолжи со глупи договори со Бугарија и Грција. Нема тука никаква идеологија, баш смејурија.
А Левица има левичарска идеологија иако методите малку и наликуваат на крајна десница.
Мислам ќе поминат години и години додека не се роди соодветна опозиција на Вмро. За жал, така ми изгледа ситуацијава

Steff

Добро-Познат Член
37,345
49,542
113
Да, затоа што во првиот круг победникот нема апсолутно мнозинство (минимум 50% од гласачите). Во некои градови нема да има втор круг.
Па да

Ние во СРБ ради Вучиќ заборавивме што е тоа втор круг :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
20,594
7,603
113
Ок а уште некоја или само овие две се виновни за све лошо од 1991 до денес?
Па не знам дали од 91ва до денес ама во ДУИ е Али кој во војната 2001 година бил во учките, СДСМ во време на Бранко се испозатворија фабрики, Заев ја дотепа државата и капак на све се смени името.

Steff

Добро-Познат Член
37,345
49,542
113
Па не знам дали од 91ва до денес ама во ДУИ е Али кој во војната 2001 година бил во учките, СДСМ во време на Бранко се испозатворија фабрики, Заев ја дотепа државата и капак на све се смени името.
Тоа не е одговор на моето прашање

Steff

Добро-Познат Член
37,345
49,542
113
Па не знам јас сум роден 90та и не се разбирам многу политика
Така и мислев

Не се разбираш ама се разбираш дека овие се најлоши и за нивни лоши работи знаеш а за другите не знаеш

Зошто тие другите сепак се лажни патриоти а ти на тие глупости паѓаш