Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Па што не поведеш ете револуција? Или задоволен си со се' што ни се нуди последниве години, конкретно последниве месеци.

Јас ни вооружен, ни никаков отпор сама не давам. Затоа во науката има лидери и следбеници, јас сум следбеник, немам лидерски способности. А револуциите ги воделе луѓе со лидерски компетенции.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Па што не поведеш ете револуција? Или задоволен си со се' што ни се нуди последниве години, конкретно последниве месеци.

Јас ни вооружен, ни никаков отпор сама не давам. Затоа во науката има лидери и следбеници, јас сум следбеник, немам лидерски способности. А револуциите ги воделе луѓе со лидерски компетенции.
Значи од политичарите кои не повикуваат на отпор, одеднаш целиот твој фокус падна врз мене бидејќи јас не сум повел револуција ?

Убаво прашав вчера: Се читате ли воопшто што пишувате ?

Додека се занимаваш со префрлување на одговорноста на трети лица - овој/оној/оваа/онаа е крив(а), нема да го дочекаш таквиот отпор.

Сега кога ја спомна науката, повторно си даде автогол, бидејќи ете ти го доктор Роберт Малоун - креаторот на технологијата за мРНК вакцините - кој убаво спомна кои се последиците од вакцините кои се создадени со неговата технологија, а истовремено не се соодветно и доволно испитани за да бидат одобрени за масовна употреба. Тој е лидерот од светот на науката, но неговиот совет очигледно на тебе не ти е задоволителен, бидејќи тој е еден, а хиените кои го линчуваат и го цензурираат ги има стотици, ако не и илјадници, а на тебе приоритет за наредново лето ти е да можеш да си фатиш џаде за Србија, Гејлада и други места, а не да се замараш со последиците врз твоето здравје од несоодветно и недоволно испитани биохемиски супстанци.

Ете ти уште еден пример за кој не прочитав како тастатурска воинка да објавеше барем еден коментар во поддршка на масовните протести низ Мелбурн и Австралија каде што им испратија војска на улица бидејќи на луѓето им се смачи од живеење во домашен притвор бидејќи Скотот Морисон така одлучил, а таквите политики на масовен карантин не вродија со никаков плод. Единствено резултираа со масовен изборен пораз на Морисон на редовните парламентарни избори во Австралија кои се одржаа пред недела дена.

Малку поназад, повторно од научна гледна точка, кога би знаела нешто за историските настани од 20-от век - повторно таа проклета историја - би знаела дека најголемите научни достигнувања во историјата на човештвото не ги постигнуваат таканаречените лидери како што ти ги нарекуваш, туку ги постигнуваат луѓето со идеја и со одлучност да ја реализираат таквата идеја.

Хенри Форд не го измислил автомобилот, но ја создал индустриската лента за масовно производство на автомобили која до денешен ден е во функција во современото производство на автомобили. Своевремено Форд изјавил дека ако ги прашал луѓето што тие сакаат, нивниот одговор најверојатно би бил: побрзи коњи, а не масовно произведувани автомобили. Форд не бил научен лидер, ниту следбеник, туку син на фармери, а фармерите кон крајот на 19-от и почетокот на 20-от век не се занимавале нешто многу со образование и научни и технолошки иновации.

Томас Едисон, чија што компанија Генерал Електрик до денешен ден е еден од најголемите индустриски и технолошки гиганти во САД, наставничката го вратила од училиште со писмо до неговата мајка, во кое и` објаснила дека не можат да го образуваат нејзиниот син бидејќи бил ретардиран - несомнено станувало збор за научен заклучок, од каде инаку би знаеле дека детето е ретардирано. Но мајка му на Едисон не го оставила својот син на милост и немилост на судбината, туку дома го школувала, а се останато е веќе позната историја - само што треба да ја прочиташ.

За Никола Тесла и наизменичната струја која јас и ти до денешен ден ја користиме, и потазе за Стив Вознијак и персоналниот компјутер преку кој ти го водиш твојот тастатурски хероизам, ќе те оставам самостојно да поднаучиш по нешто.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Јас искрено ниту ги знам фациве, ниту ми притребале. :406389:
Не навлагам во истории, немам време, се гледа напред, а не назад. Тоа назад ниту ќе ме храни, ниту ќе ми овозможи убави услови. Ќе учам ја допрва за Морисон, Форд, Малоун... како па да не.

Верувам во западот, во западните идеологии, во демократијата, во западњачките лидери и не планирам да се оптеретувам повеќе. Постојат избори каде се гледа гласот на народот, но во една ваква ситуација како сегашната, потребни се очигледно вонредни избори. И поддршка ќе дадам на протестот на 18 јуни. Доколку ништо не се смени, за две години ќе се почека кога ќе се изборите и овие две години ќе се издржи. Моќта ми е толку.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Јас искрено ниту ги знам фациве, ниту ми притребале. :406389:
Не навлагам во истории, немам време, се гледа напред, а не назад. Тоа назад ниту ќе ме храни, ниту ќе ми овозможи убави услови. Ќе учам ја допрва за Морисон, Форд, Малоун... како па да не.

Верувам во западот, во западните идеологии, во демократијата, во западњачките лидери и не планирам да се оптеретувам повеќе. Постојат избори каде се гледа гласот на народот, но во една ваква ситуација како сегашната, потребни се очигледно вонредни избори. И поддршка ќе дадам на протестот на 18 јуни. Доколку ништо не се смени, за две години ќе се почека кога ќе се изборите и овие две години ќе се издржи. Моќта ми е толку.
Е па тоа е твојот проблем, не само твој, туку и на речиси сите тастатурски воини на денешницата - сте немале време да се замарате со историја, требало да се гледа напред, а не незад. Благодарејќи на таквите како вас историјата секогаш се повторува, прв пат како трагедија, а втор пат како фарса.

Моќта ти е далеку поголема отколку што можеш да замислиш, но ти и твоите тастатурски истомисленици не сакате да се замарате со искористување на нејзиниот потенцијал - немате време за тоа.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Битно ние јаките нели, на Русија санкции и удривме :off: Ох мизеријо северна

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Главна сум на 18 јуни !!! Прв ред!
И не за поддршка на ВМРО, туку контра протест за овој хаос и неспособност што владее

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Лелеее ми се гади од циганска раја. Ми се повраќа!

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Ама од кај да исплаќа нашава влада кога нема пари? НЕМА :406389:
Ништо не може да направат овие, неспособни се, нема пари, џабе.

Овие па Сител, нај просрпска тв евер. :406389: 334545

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Е вака треба да се настапува, за се'. Ваков пристап на медиум е за пофалба - критика, а не само глупо информирање

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
А заборавивте да кажете и дека вашите газди и директор присуствуваа

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
А заборавивте да кажете и дека вашите газди и директор присуствуваа
Терористичка, мафијашка и апашка партија. Таа кокошката Теута го испокраде Тетово и никому ништо. Да даде господ последен да им е овој јубилеј.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Мене не ми е јасно зашто и како САД и ЕУ ја поддржуваат, која е целта? Што фајде имаат од ДУИ и Косово?

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Што фајде имаат од Косово?
Воени бази за НАТО, како што. Полесно им беше да ги финансираат албанските терористи за да ја исполнат целта од да соработуваат со будали како Милошевиќ кој се удираше по гради како да е Тито, а всушност беше курац на бициклу.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Анастасија на апарати !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Почнува мојот нов живот - јас, Спешл, Стеф, Питер, Маријана и Далавера цимери :190950: :190950: :190950:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Стварно ова? :lilee: