Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Искрено не ми се веруваше дека ова го направил Ламбе. Човекот барем по интервјуа ми делуваше таков како ни на мравка да не згазнал она бубаче мирно.

На Телма сега слушнав викаат го признал делото.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Така е.

Лудаци, до раб на лудило не доведоа.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
И не ми е јасно како за други некој случаеви не се најдени вака експресно сторителите?

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Што не ти е јасно, ове се послушници на другите. Штом ЕУ земја бара да се реши тоа, експресно ќе се реши. Нормално ЕУ не ја интересира за внатрешни работи како болницата и автобусот, но за ова, Бугарија крена галама. Со вакви потези уште толку расте омразата кај народот, имам впечаток.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Не му требало ова на Ламбе ама љјде да почекаме нека си се изјасни он јавно што и како се случило.

Не го оправдувам јас чинот на палење нечив оојект но не го ни оправдувам тоа што го отворија овој центар за култура кој го носи името на некој контроверзна историска личност а народот македонците се ослетливи на таквите историски случувања, сега со политиката уште повеќе.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Ма бегај, како некои вампири доаѓаа на отворање , се шетаа како Господ во туѓа земја. Поголема провокација од тоа нема, а никој не им реагираше. Народов е на раб не само на лудило, туку да ескалира тоа, осеќам.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
...

Народов е на раб не само на лудило, туку да ескалира тоа, осеќам.
Осеќаш или посакуваш ?

Бидејќи верувај ми, најлошо е кога дозволуваш одредени работи кои те засегнуваат индиректно - значи не директно - да влијаат лично врз тебе.

Затоа и јас не се секирам многу кога те учам историја дали ќе извлечеш поука од лекцијата или не, ниту сум историчар, ниту сум професор по историја, само сум човек кој учи од историјата и со свои очи и уши сведочи на нејзиното повторување, додека ти и таквите како тебе немате време за важните поуки од историјата.

Ќе ти помине и ова, не се секирај, еве веќе почнаа туристичкиве агенции со аранжмани за летово кое дефинитивно прерано дојде.

Како и да е, секоја му чест на Ламбе Алабаковски за неговото дело за татковината, му должиме именување со неговото име на улицата на која се наоѓа тој гнасен ентитет наречен клуб.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Шу бе, ме имате споделено, а не ме пингате? :406389:

Нек се угоде, нек тргне против татарите и балистите... :lilee:

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Ај бе музичари, поддржете го, не бидете смотани, јавни личности сте, имате општ. одговорност.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Овој твит добива сосема ново значење тука во мојов крај, оти ние велиме „ламба/ламбе“ за некој што не е баш бистар. :406389:

Не сме баш бистри што сѐ трпиме.
This looks like

Sono fuori di testa, ma diverso da loro
E tu sei fuori di testa, ma diversa da loro
Siamo fuori di testa, ma diversi da loro
Siamo fuori di testa, ma diversi da loro, no

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
што го отворија овој центар за култура
Ова не е никаков центар за култура, зборуваме за смрдлив клуб кој е отворен со целта да провоцира (таа гнасотија поради која е отворен тој клуб е позната како негатор на македонскиот идентитет и нација) и да глорифицира фашист.

Тоа што Ламбе го стори е антифашистички потег, колку и да е кривично дело, тоа во 2022 година во никој случај не смееше да биде отворено. Раце да му се позлатат.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Ај бе музичари, поддржете го, не бидете смотани, јавни личности сте, имате општ. одговорност.
Еве ти ситуација во која ти лично можеш да придонесеш за националните интереси на македонскиот народ.

Контактирај ги Авалон и твојата битолска миленичка да излезат отворено и јавно во одбрана на Ламбе Алабаковски, нека одржат хуманитарен концерт на Широк сокак за собирање на финансиски средства за неговата адвокатска одбрана.

Препорачај и` на твојата битолска миленичка да облече маичка со натпис "Никогаш Северна, секогаш Македонија" на концертот.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Прво, то е фашистичка шупа :)
Второ, во борба македонски народе, против балистичките качаци и татарскиве фашисти. ;)

Може да го прават будала, ваков-онаков, има повеќе храброст (да не кажам нешо друго дека има хаха) од добар дел на политичари во фиронм. :)

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Нема шанси од неа, и таа и Елена се пазат, личен интерес.

Само Калиопи и Андријана од женските се јаки и јавно кажаа што поддржуваат.