Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Phillip

Добро-Познат Член
2,090
354
83
14 страни машала, насекаде околу нас е политика, посебно сега. И на кајгана знам беше забранета политика, сеа има цел подфорум. :406389:

Допрва треба и избори лелее, ќе не остават ли некогаш на раат?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Не би да го бранам Пендаровски, ама тој нели прогласи НОВА вонредна состојба?

Тој (ако не се лажам) сочека еден ден откако помина рокот на првата вонредна состојба, па потоа објави нова.
Техникалија е во прашање веројатно, така што мислам дека ова не е ПРОДОЛЖЕНА вонредна состојба.
Тоа го велам и јас, Стево си прогласи втора вонредна, ама има уставна дилема, дали е легално тоа. Он самиот индиректно кажа дека можеби го прекршува Уставот... Но тоа е, имаме вишок документ, наречен устав т.е. тоалетна хартија.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113

Phillip

Добро-Познат Член
2,090
354
83

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Исто и на Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања при УКИМ.

Ништо ново, тоа говори за сајбер безбедноста на државните институции... А лозинките што им се, оф мори мајко ако ги гледате... Особено онаа cicecice хахаха.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
@JeftoMKD
Кажувај новости? Кафичите? :406389:
Ох хахах... Периодов сум кнап, неам толку пристап до такви информации, а и моите извори што се, некако малце се прераспределени или остранети, но кога и да имам инфо, знаеш шефице дека оддавам строго доверливо тајна хаха.

Phillip

Добро-Познат Член
2,090
354
83
Ох хахах... Периодов сум кнап, неам толку пристап до такви информации, а и моите извори што се, некако малце се прераспределени или остранети, но кога и да имам инфо, знаеш шефице дека оддавам строго доверливо тајна хаха.
Мислиш не се на власт повеќе.

Околу КоРоНаВа, моментално сум у Скопје после два месеци и мене ми е исто освен по маркетите. каде има малку крипи атмосфера. Кафичи и продавници не ми фалат многу ама дефинитивно се потребни. :406389: Не знам уопште како издржавме без кафани, кладилници, молови...

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,104
113
Ќе отворат кладилници а спорт нема скоро и воопшто.

Моловите во бутиците немаат сега нова роба аи не смее да се пробува.

Кафаните и кафиќите ќе имаат некакви си мерки од кој ќе немаш многу мерак за седење, пиење кафе, сок, алкохол или јадење.

Разбирам треба да се работи ете и јас од предходниот понеделник отворив бутик но слабо луѓе купуваат. Во моловите кај што се продава спортска опрема патики, тренерки сигурно е останата есенската роба а еве се ближи лето и ректо кој набавува сега рооба нова колекција бидејќи нема сеуште секаде отворено граници.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Ма главно да работат, мислиш на оние зависници од кладилница им е гајле дали има или не спорт, тие ќе се кладат и на Корона ако треба.

Phillip

Добро-Познат Член
2,090
354
83

Моловите во бутиците немаат сега нова роба аи не смее да се пробува.

Кафаните и кафиќите ќе имаат некакви си мерки од кој ќе немаш многу мерак за седење, пиење кафе, сок, алкохол или јадење.
Ќе почнати фудбалските лиги наскоро. Последно прочитав дека Бундес лигата треба да почне околу 15ти мај.
Околу продавниците можеби ќе има некои контроли и ред. Погледнав слика на стори пред Зара во Холандија чекаат ред по 20 души на дистанца. Значи не се откажуваме од облеката. :ehh:
А во кафаните очекувам да биде дива лига освен ако нема 24/7 инспекција.

Уствари најбитно е колку време траат, не какви ќе бидат мерките или евентуалната „нова“ нормала. Патем не ви се чудни рекламите од владата околу „враќање во новата нормала“? :confused:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,104
113
Бидејќи работам бутик па за тоа и највеќе му ја мислам.

Ако почнат заради тие мерки да откажуваат свадби ќе опадне работата и на рестораните и бутиците со свечени фустани, одела. Исто така и на оние кој шијат венчаници и одела ќе опадне работата.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Мислиш не се на власт повеќе.

Околу КоРоНаВа, моментално сум у Скопје после два месеци и мене ми е исто освен по маркетите. каде има малку крипи атмосфера. Кафичи и продавници не ми фалат многу ама дефинитивно се потребни. :406389: Не знам уопште како издржавме без кафани, кладилници, молови...
Ах брат, долга и широка е, не смеам да зборам премногу, но да, моите извори не се на власт, за подоцна ќе видиме, кога кажувам дека е ограничено - ограничено е, но небитно... 8-)

А за кафичи, јбг, се навикнавме хахах А коцкарници и такви чуда, среќа никогаш не сум влегол...

А за тие што имаа закажано свадби оваа година, имам да кажам само дека животот им дава втора шанса. :D
Е потпис! Урлам аххахаа...
И мене ми даде животот втора шанса, ама не за свадба, за нешо друго требаше да се деси хахаха... :haha:

kristijan10

Добро-Познат Член
3,468
4,936
113

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Абе @Steff и @PeterGriffin аплициравте за 100 евра?
Хејтавте до небо, а вчера откако сте аплицирале, нигде ве нема :406389:
Аха а додека Вучиќ краде од нас тоа е добро а кога ние аплицираме за 100 евра тоа е лошо ццц не коментирам повеќе.

Јас вчера аплицирав како и секоја друга сиротиња, нормално :406389: