Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
@JeftoMKD
полицискиот час уште е од 16 часот или од денеска е од 19 часот? Помина тој предлог за од 19 часот?

И ова некој се заебава со денес само 7 заразени? :haha: Како 7 кога до пред некој беа 107 дневно.
Уште е од 16 часот.
За промените се чека одлука на Влада, ама нема уште ништо. А и се шушка од наредна недела да биде така ама ќе видиме. Ако има промена, ќе известам овде.

Со заболените, 7 се оти толку се тестирале за викенд и празници.
Денес се тестираат а во четврток- петок ќе скокне бројката.

Beauty

Администратор
49,891
61,908
113
  • Автор на оваа тема
Уште е од 16 часот.За промените се чека одлука на Влада, ама нема уште ништо.
Aма битно втор пат оваа влада зголемија акциза за нафта, денеска.
Во светот се намали нафтата како никогаш досега, ама битно тука каде што блескаме, нафтата рипа.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Aма битно втор пат оваа влада зголемија акциза за нафта, денеска.
Во светот се намали нафтата како никогаш досега, ама битно тука каде што блескаме, нафтата рипа.
Бидејќи се економски неписмени... :off:
Што да ви кажам, иако немам економски завршено, доволно сум писмен да знам дека ако поскапи акцизата за 3 денари, ќе рипнат цените на сите продукции што подлежат на транспорт...
Наместо да се намалат цените на продукците и транспортните услуги, тоа ќе пораснат...
Додуша не, еве ќе ја цитирам Нинче Груперче велејќи дека нема да поскапи цената на нафтените деривати за 3 денари, туку ќе поефтини за 17 наместо за 20 денари... :off: Или како шу вика: имаме најниски цени за нафта во регионот... Да, ам со платите шу праиме? :neznam: Тие да не се па највисоки у регионов случајно аххаха... Додуша да, М-нав (чинам беше) имала вишок пари и мислам дека за по 400 евра ќе ги зголеми платите од по 2.000 евра шо ги дава...
Тевдо Данска враќај се брааат, сФе ти е простено чоек... :rolleyes:

И да, наместо сега да се прават нафтени резерви, нешто што патем и го немаме ( :) ), они си играат играчки (да не употребев друг израз)...

Beauty

Администратор
49,891
61,908
113
  • Автор на оваа тема
Тевдо Данска враќај се брааат, сФе ти е простено чоек...
Тоа беше професор. Економист во буквална смисла.
А не Нина Групер со нејзините купончиња за викенд на Халкидики и депилација на цело тело.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Тоа беше професор. Економист во буквална смисла.
А не Нина Групер со нејзините купончиња за викенд на Халкидики и депилација на цело тело.
Ах, ни Тевко не е тоа што е... Првпат коа станал министер сфатил дека има нето и бруто поврат на ДДВ... :off: Ама ако треба да бирам меѓу неа и Нинче, ах, него би го земал да среди...

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Леле, бугарски европратеници се бунат зашто ,,Трето полувреме" одел на ТВ и тоа за Велигден.

Абе на нив им се меша ли некој што како им оди :off: :haha: До филмот дошла работава хахаха.
Тоа е стара вест. Уште кога излезе филмот во кино се бунеа дека биле грешно претставени, они не биле окупатори.

Се муабетеше и дека во договорот за добрососедство со Блгарија што го потпиша СДС, имало точка дека филмот ќе се стави у бункер и нема да се прикажува веќе никаде и некогаш. Не знам колку е точно, али не би ме чудело да е.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Тоа е стара вест. Уште кога излезе филмот во кино се бунеа дека биле грешно претставени, они не биле окупатори.

Се муабетеше и дека во договорот за добрососедство со Блгарија што го потпиша СДС, имало точка дека филмот ќе се стави у бункер и нема да се прикажува веќе никаде и некогаш. Не знам колку е точно, али не би ме чудело да е.
Њама тази работа ахахахха ок, океј, не мора одма да ме спалите на клада поради источниот дијалект на македонскиот јазик или пак официјалниот јазик согласно уставот на република с.

А татариве, може да бараат, ама шипки да добијат... Ок, ако се смени власта шипки, со сегашнава едно плус две барања гратис добиваат.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Со сегашниве, не би ме чудело да се забрани филмов и уште неколку каде е прикажана блгарската окупација на Македонија

Beauty

Администратор
49,891
61,908
113
  • Автор на оваа тема
Значи... Алиса, те молам да намалиш со апчињата :haha: :haha: :haha:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Да пишам ексклузивитет до кој дојдов сега. :)
Татарите со анексот во извештајот од ЕК, бараат да се раскине договорот за добрососедство.
Откако ќе се раскине, ќе се блокира и ќе се бара да се направи нов, по примерот на Преспанскиот, а секако, со нивни многу полоши услови што ги има со сегашниот бугарски, но и преспански договор. :)
Член 11 од договорот го овозможува тоа, но ќе видиме како нашиве копита ќе изиграат.

Beauty

Администратор
49,891
61,908
113
  • Автор на оваа тема
Не е веќе таа ситуација како пред 3 години кога народот имаше доверба и стигна шокот таканаречен Преспански договор. Сега народов и на ладно дува. Бар јас така мислам...

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Не е веќе таа ситуација како пред 3 години кога народот имаше доверба и стигна шокот таканаречен Преспански договор. Сега народов и на ладно дува. Бар јас така мислам...
Јас ви кажав, ви пишав, но верувајте дека работите на терен, работите во заднина, работите што народот ги мисли и тие работи што се сервираат, се тотално различни од сите агли.
Премногу е сериозна и комплицирана целата ситуација. Останува да видиме како ќе се изменаџира овој настан.

ps: а да, Австрија не го објави ова случајно. ;)

Transporter

Активен Член
521
222
43
Коа гледам СДССМ како досега ја менаџираше меѓународната политика и особено дипломатијата во насока на тие договори... мав ни е работата.

Beauty

Администратор
49,891
61,908
113
  • Автор на оваа тема
36 години ли имал?

Западноевропски медиуми шпекулирале дека веќе е мртов, не мора да испадне така.