Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
  • Автор на оваа тема
Сериозни се со донацииве за ДДВ ?
1000 и нешто денари да донирам? Сериозно?

Прво украдените пари и милијардите нека се донираат, па потоа и мојот ДДВ на рака ќе им го однесам.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Сериозни се со донацииве за ДДВ ?
1000 и нешто денари да донирам? Сериозно?

Прво украдените пари и милијардите нека се донираат, па потоа и мојот ДДВ на рака ќе им го однесам.
И повеќе од сериозни хахахаха.
Од кампања дека здравството со донации го крепиме, до тоа, функции на државата преку донации го крепиме. :)
Која иронија, ах...
Ни денар, ја би да ми се вратат и тие некои ситни дени што ми ги должат од тој мој ддв... :haha:

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
  • Автор на оваа тема
Србија од четврток до понеделник оди во карантин.
Мислам дека и нас не чека ова. Иако е малку нелогично, со оглед дека овој викенд ни ја дадоа саботата до 15 часот ... :confused:

Some Special

Добро-Познат Член
15,184
21,630
113
Малку простор да се даде од четврток до понеделник, веднаш ќе биде искористен за некаква собиранка. Кога некој е неразбран, неразбран е. Па уште зеле и слики објавуваат каде и колку луѓе се собрани. Едни па и лајв се пуштаат додека се журкаат за време на полициски час. Индиректно кажано: "Нас никој ништо не ни може"...

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Е од така, вака!

Народ што не се разбира од збор, вака ќе го третираат. Дека деактивирав фејсбук, не следам многу новости ама ми кажаа дека Филипче рекол оти после 1ви мај ќе ги намали рестрикциите ама нивното "опстojување", ќе зависело од однесувањето на граѓаните. Епа, погодете што следува.

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
  • Автор на оваа тема
Во Србија се укинува вонредна состојба, се укинува полициски час, се отвараат кафичи... ајдееее.
Па нели таму има голема заразеност, не ми е јасно.

Или идат избори, па затоа.
Ај и ние веднаш по Србите. :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Мислам дека и кај нас ќе биде ова. Пред некој ден Пендаровски на телевизија беше не знам точно која телевизија и рече дека најверојатно нема да продолжува вонредна состојба а и мислам и кај нас изгледа сакаат изборите да се одржат. Така да или ќе остават да заврши продолжението на вонреднава состојба без да ја продолжат пак или ќе ја укинат пред почеток на јуни.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ќе биде интересно да се следи... Ние ги следиме србиве, србите ги следат хрватите...
Но како и да е, сметам дека не сме ние народ што треба да го пуштиш од синџир, треба сепак да имаме одредени ограничувања и после вонредната состојба која истекува на 16ти.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Србија им дава ваучери на народот за летово одмори во својата земја да си имаат. Колку што разбрав тие ваучери се платен одмор од државата.

Some Special

Добро-Познат Член
15,184
21,630
113

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Де ајде, при мене жив, они за други би гласале... Ако не па од првиот владин состав некого да вратиме... :off:
Кога ќе идам у кампања, има да ви платам за ширење пропаганда, а после тоа... Се знае, некое директорско столче ако ме изгласате :haha:

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Де ајде, при мене жив, они за други би гласале... Ако не па од првиот владин состав некого да вратиме... :off:
Кога ќе идам у кампања, има да ви платам за ширење пропаганда, а после тоа... Се знае, некое директорско столче ако ме изгласате :haha:
Имам принтскрин од постов, да не биде после „ама јас, ова-она“. :406389:

Ќе се најде. :406389:

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
  • Автор на оваа тема
@JeftoMKD
дај кажи некоја новост од Влада, што е план со полицискиот час, со меркиве?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Имам принтскрин од постов, да не биде после „ама јас, ова-она“. :406389:

Ќе се најде. :406389:
Ќе се вадам на сечено-лепено-монтирано, од странски непријателски служби ахаххаа

@JeftoMKD
дај кажи некоја новост од Влада, што е план со полицискиот час, со меркиве?
Ќе се продолжи до 7 за викенд, не знам дали е поминато на седница на Влада. Ќе се разлабавува, ќе се разгледува за аеродромите изгледа се отвораат, а за ресторани и кафичи ќе биде шо ќе биде, интересно...
Но сепак периодов бидејќи немам толку пристап до информации, не можам да ве известувам толку често, за жал.

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
  • Автор на оваа тема
Мене веќе сето ова ми прераснува во неверојатен хаос од глупости.
Не знам што да кажам, стварно се осеќам како затвореник веќе со секакви уредби, казни за ова, казни за она ....

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Останува да се види како ќе биде на лидерската а потоа на Советот за безбедност.
Тоа ќе биде клучно за идните чекори на власта.

И да, кој ви е крив што не сте во Топанско, па да си шетате на раат туку се плашите од казни ахахха :haha:

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
  • Автор на оваа тема
Каде во Топанско, ако не е тајна? Ќе пријавам сега, не за тебе секако, него за тие, знаеме кои.:406389: Не може тие да се шетаат кај и кога ќе им текне. Сега и џамиите им се отварале :off:

Не знам, ме нервираат маските, тие постојани пресови, препукувања, муабети во главно за ова.... крај нема ова и се' поврзано со пандемијава ми иде на живци веќе. Во последниве 15 дена ама милион неточни и различни статии има за кога отворале плажите во Грција и Црна Гора. Многу ми е гајле кога отварале, нека почекаат точна информација, а не секој ден различно.