Мобилни оператори

• Автор на оваа тема Burrows
  • Датум кога е започната темата

Some Special

Добро-Познат Член
15,171
21,597
113
И што добива МTEL од виртуелниов оператор?
Ги презема сите негови корисници.
Со згаснувањето на Лајка ќе згаснат и најефтините мобилни пакети. Мтел веќе ги промовира нивните нови припејд пакети кои се поскапи од тие на Лајка.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Ги презема сите негови корисници.
Со згаснувањето на Лајка ќе згаснат и најефтините мобилни пакети. Мтел веќе ги промовира нивните нови припејд пакети кои се поскапи од тие на Лајка.
Ок тоа. Мене ме интересира што корист има виртуелен оператор да купи друг виртуелен оператор? Нели MTEL во Македонија е виртуелен мобилен оператор?

Some Special

Добро-Познат Член
15,171
21,597
113
Ок тоа. Мене ме интересира што корист има виртуелен оператор да купи друг виртуелен оператор? Нели MTEL во Македонија е виртуелен мобилен оператор?
Да и тој е виртуелен.
Користа е таа што ја пишав погоре. Полесно може да се пробиеш на пазарот кога имаш база на клиенти, отколку самостојно да ги стекнуваш малку по малку.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Да и тој е виртуелен.
Користа е таа што ја пишав погоре. Полесно може да се пробиеш на пазарот кога имаш база на клиенти, отколку самостојно да ги стекнуваш малку по малку.
Да ама пола од тие што се сега на Lyca можеби ќе се незадоволни а пола задоволни. Незадоволните ќе заминат и така бројката на база на клиенти во Lyca ќе се намали.

Some Special

Добро-Познат Член
15,171
21,597
113
Тоа допрва ќе треба да се види. Затоа е битно какви цени ќе имаат и каква услуга ќе понудат.