Екскурзии, патувања...

• Автор на оваа тема Missy
  • Датум кога е започната темата

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
LucasScott напиша:
Да, одлично беше. Видов се што можеше да се види за тој периот. Парис е прекрасен. Најмногу впечаток ми остави Монтмартре, преубав крај полн со душа. Се надевам дека еден ден сите ќе имате можност да го посетите.
Јас немав можност таму да отидам (во Монмартр) ама во следна прилика обевезно одам. Се качи на Ајфел? Јас преку ноќ се искачив и глетката беше незаменлива..Ахх како сакам сега да сум таму :ehh:

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
Не се качив на Ајфелова имаше огромен ред на луѓе кои чекаа да го сторат тоа. Следна прилика.

Rebellious angel

Член
691
1
16
И јас кога бев имаше премногу луѓе, ама само кај лифтовите. Ние се качивме по скали до вториот кат, па со лифт до третиот. :) Штета што имаше премногу ветер, ама преубав е погледот, а и самото чувство додека се качуваш. :) Би сакала и преку вечер да се искачам. :)

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Јас кога бев лифтовите не работа до втори, па по скали до втори и со лифт до трети како Ана. Навечер беше и прекрасен поглед има, најубави искоство ми беше тоа..Па и до нас еден пар имаше, и дечкото ја запроси девојката тогаш леле ние девојчињата се стопивме од што беше убаво :D

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Леле Ана Марија, романтики. Јас да бев ( се надевам некогаш и ќе одам )ќе се изнаплачев сигурно тука. Повеќе и од девојката од парот ако плачела :)
Инаку кога сме кај патувања/одмори што спремате/што носите најчето со вас?
Мојот список воглавно зависи каде одиме и колку долго. Ама во секој момент имам:
- документи ( лична карта, пасош, здравствена книшка, легитимација студентска ( ако сме во МКД и има попусти за студенти на одредени места ама искрено ја немам искористено ) и одредени дозволи ако ми биле потребни
- пари, мобилен, апарат, полначи
- гардероба - летна, пролетна/есенска, битно секогаш повеќе од потребно плус шминка минимално ( пудра, маскара, сјај за усни), крем за сончање итн
- карти, неколку книги, можи и друштвени игри ако е за на одмор и крстозбор

за екскурзија или еднодневни патувања ранец со малку храна и вода, една-две блузи за променување ако е потребно, плус некои од работите што ги пишав претходно

и за одмор во камп или слично каде што мора да подготвуваме и храна, во зависност од договорот, тоа што е во мој дел планирано за носење

M@RKO

Добро-Познат Член
19,080
6,395
113
Јас се вратив од мојот одмор од Грција ,требаше веќе неделава да сум одамна дома ама татко ми инсистираше да останеме уште една недела ,малку досадно ми беше бидејќи бев со мојте родители и нивни пријатели а јас немав мое друштво, ама добро поминав не беше лошо

имав доста сончање пливање ,што е најважно го прескокнав топлиот бран во Македонија ,но едно што лошо ми се деси е што го повредив прст на левата нога во камењ трќајќи по топлиот песок на плажа :off: но сепак лесно поминав :D

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Утре одам на одмор во Грција со екипа.
Ќе престојувам 16 дена, така да се читаме на 5 август.

:mhhh: :mhhh:

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Вечерва поаѓам на одмор во Бугарија со друштво. 10 дена ќе бидам таму, така да се читаме на 9-ти август. :)

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Среќен пат и убав помин

Ние имаме многу идеи за Албанија, Грција и слично ама дали и која ќе се исполни не знам
За ова лето поминавме 2 недели Струга и Охрид

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Пишав за нашите идеи и последно ни е ако најдиме сместување да одиме Паралија на неколку дена како најблиску. Па малку помош за ова ако имате одено или е-маил/страна од некои апартмани приватни од таму може да ми пратите во порака

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
I am back.
:) Колку само мислења за 16 дена... доста работа ме чека наредниве денови :D :D

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
Се вратив од одмор. :) Имав многу добар провод во Сончев Брег. Задутре ќе одам со моите во Грција.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,283
720
113
Се читкаме на 23 август . . . Одам да се одморам малку на нашето море - Охрид, Љубаништа . . . Поздрав се до четврток . . . :)

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Дојдов во Македонија, се прошетав до Грчка, па уште малку одмор низ Скопјево и за некоја недела се враќам назад... Дома си е дома..

M@RKO

Добро-Познат Член
19,080
6,395
113
Деновиве (најверојатно задутре или утре) одам за Грција со мојте на уште еден одмор со уште една фамилија со кој сме ептен блиски а мене уопште не ми се иде ,ама мора да им направам чест. Така да се читаме наредниот Понеделни или Недела