Екскурзии, патувања...

• Автор на оваа тема Missy
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,080
6,395
113
Пред неколку часа се вратив денеска од мојот последен дел од одморот во Грција .Си поминав убаво со многу пливање,шетање,одмарање... Ставам крај на летото за оваа година и сега се препуштам на есента ,повеќе работни обврски а и дружба со вас форум пријателчиња :)

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Ќе одите некаде на одмор?

Јас првиот утре со друштво седум дена во Грција на првиот крак, имав ептен голема желба на островот Скијатос, али не се организиравме за таму, ништо од плановите. Во август изгледа подалеку уште 10 дена во Атина кај роднини, и таму малку на море, некако се поглупо ми е во Кавадарци, и општо и во Скопје ми е уште попразно во лето, едвај чекам малку настрана, полнење на батерии :)

M@RKO

Добро-Познат Член
19,080
6,395
113
Jас бев во јуни во Грција - Лептокарија, не дека сакав но ајде реков ќе одам со мајка ми и татко ми. Највеќе отидовме ради татко ми кој имаше некој проблеми со ногата па мораше да плива.

За друг додатен одмор сеуште немам планирано.

alek

Добро-Познат Член
787
255
63
јас во грција немам отидено ниту пак планирам нешто се договараме со друштвото да одиме во италиа во lido di jesolo ама сеуште не се знае :)

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
Традиционално - Грција. По Тасос, Закинтос, Крф и Скијатос, годинава на Лефкада од 20 август.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
LucasScott напиша:
Традиционално - Грција. По Тасос, Закинтос, Крф и Скијатос, годинава на Лефкада од 20 август.
:606675:

Мене уште Лефкада и Скијатос ми останаа, го прекршив редоследот ваљда некогаш понатаму, додуша во Лефкада ако имам сериозна врска догодина би отишол со девојка.

Тасос сум бил пред може десетина година со моите, сега е попопуларно него порано. Закинтос лани - забава до бесвест. Крф го посетив само градот, кога бев во Парга 2008 на еден ден отидовме тура до Крф, ептен е убав главниот град, други места не сум посетил на островот.

Јовица, 2015 маркирај го Санторини :406389: така оде редоследот, после Миконос па доста ти е Грција :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
19,080
6,395
113
Лефкада беше брат ми едно лето. Гледав слики има добри плажи, тиркизно море..

Тиркизно море,сонце,плажа за правење фотки и одмарање очи е предобро :ehh:

Blagojche

Добро-Познат Член
4,283
720
113
Јас веќе недела дена сум во Копер, Словенија. Останувам уште 4-5 дена тука.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Јас бев 10тина дена на Крф. Заради работата веројатно нема повеќе освен во викенд некаде низ Македонија или најблиските места низ Грција

M@RKO

Добро-Познат Член
19,080
6,395
113
Точно тоа дека во Охрид е празно летово и дека Нескафе во Охрид е 150 денари ?

Beauty

Администратор
50,354
62,800
113
Па така пишуваше по порталите, а за дали е празно или не, рано е да се каже. Во Охрид сезона почнува по 20 јули и трае до кај 5 август.

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Да започниме со организирање на летни одмори - можи и времево ќе се поправи :) .

Размислувам меѓу Скијатос, Тасос и Лефкада (напомена без сопствено возило и возачки дозволи).

Одморот ми е крај на август, така да секое искуство е добредојдено

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
Скијатос бев 2013, Лефкада 2015. Одличен избор кој остров и да го избереше. Лефкада има поубави плажи, но магијата на Скијатос е неверојатната природа која го опкужува.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,080
6,395
113
Можеби сум пишал тука но ајде пак ќе пишам.

Брат ми беше на Лефкада не се сеќавам која година но по сликите што видов има одлични плажи со тиркизно море. Фотографии ептен добри имаше направено и ептен добро поминал со девојката и друштвото одлеле на разни плажи. Имало плажа на која имало многу скали и било таму предобро

Еве слика од гугл што најдов од таа плажа
http://images24.snimka.bg/005342347.jpg?r=0

Он бил кога нема многу гужви некаде после летната сезона и скоро и да немало никој на плажите. Уживанција.

Би сакал јас да одам таму но здравје некогаш .

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Лукас, ако не ти е проблем пиши за некое места за посетување на Скијатос. Засега ми е фаворит. И кај бевте сместени?

Најголем проблем за Лефкада ми е превозот. Сите агенции до каде што прашав викаат најдобро е со сопствен превоз. А проблем плус е што никој од друштвото нема возачка дозвола, т.е дел од нас веќе земаме часови, но никој не би се осмелил веднаш да вози во странска држава.

Taki252

Активен Член
2,629
0
36
Колку знам Лефкада сите плажи биле далеку од населените места и морало да се патува постојано. Значи мора автомобил. Едно од поскапите места во Грција, но затоа и едно од најубавите.
Но дали си размислила за Калитеа? И таму е многу добро, мене лично ми е многу убаво.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Екипо заминувам во вторник на апсолвентска екскурзија 19 дена, па се гледаме нешто потаму.

Во врска со избраните песни од Евровизија, источниот блок ќе биде претставен по 17 април.

334545

Beauty

Администратор
50,354
62,800
113
Убаво да си поминеш, пиши и од таму нешто :904400:

За песните, дај објави уште некоја денес-утре, да имам материјал за на сајт.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Beauty напиша:
Убаво да си поминеш, пиши и од таму нешто :904400:

За песните, дај објави уште некоја денес-утре, да имам материјал за на сајт.
Австралиската ја објавив, со што го заклучувам западниот блок.

Ако треба утре да го почнам источниот блок па ако најдам време да го завршам? Или не е така итно?

Beauty

Администратор
50,354
62,800
113
Уште колку останаа до крај? Само источен блок?