Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Ма дома кај ќе видиш нешто друго? Треба други луѓе, ветерче, сонце, коктелче, шмекање итн. Плус воздухот е друг таму, има некоја релаксирачка енергија отколку во градови кои не излегуваат на вода.

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
А тоа дека било популарно место за одмор во Европа не е никаков фактор, Милоше Црњански. Светот е отиден у курац у голема мера така што ај ќе земеме нешто што е популарно и дека е квалитетно. Важи.
Никој не збори дека е квалитетно, туку се ти фати за тоа дека таму одат само Срби и Македонци што не да не е вистина, него везе са животом нема. Цела Европа оди таму, дали за лето, дали за празници, кај западноевропски и скандинавски држави Грција е една од најпопуларните земји за одмор и тоа е факт. Квалитет е релативна и субјективна категорија, популарност може да се измери.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,102
113
Нема архитектура, стар град, градби, архитектура, стари локалитети, интересни улички, појасно е сега?

На Медитеран излегува, а нема ни М од медитеран.

Вода имам и дома, ако сакам да се сончам можам и дома или да уживам во музиче и ручаче во дворче.

Едино може Санторини, Миконос нешто да се види, мада и таму е за викенд макс.

Нормално дека Санторини и Миконос го имаат тоа што ти го зборуваш и дека може таму да се види тоа.
Се зависи и каде сакаш, што сакаши колку имаш буџет за да шеташ.

Мене ми се допаѓа и Лефкада затоа што има природни убавини и тиркизно море.

А ова што предходниот пост го пишав е одмор стрикно заради пливање море и сончање, да нема тормозење цело време вожња за да гледаш стари градби, архитектура особено кога си и во придружба и со помали деца а и со постари луѓе.

Delux

Добро-Познат Член
688
850
93
Да идете во Неа Пори, е како да сте во Србија. Дури и по продавници и ресторани, продавачи и келнери знаат српски. Значи буквално каде да се завртеш се слуша српски.
Марко најверојатно збореше за некое од тие места.

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Дајте некое лудо место како Будва што беше порано, со стотици клубови, ресторани, плажи, насекаде да ечи музика, да има луна паркови, многу млади луѓе, не да биде некоја пензионерштина од место.

Delux

Добро-Познат Член
688
850
93
Дајте некое лудо место како Будва што беше порано, со стотици клубови, ресторани, плажи, насекаде да ечи музика, да има луна паркови, многу млади луѓе, не да биде некоја пензионерштина од место.
Закинтос (само за луна парк не се сеќавам)

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Ау не, вака нешто не. :406389: Ова личи на Београд или некоја друга метропола, не на летна дестинација.

Будва бре беше врв, овие Грци дефинитивно не знаат за спектакл, таму одиш во прошетка на тоа гламурозно шеталиште, никакви автомобили, мотори, улици, еден миг гледаш во море, потоа гледаш во Трокадеро, Малтез, Рафаело итн, па во лунапарк, па во Стариот граТ, па во луксузни хотели, па во ресторани со секакви јадења, па во гироси, пица, скара, па ечи музика од секаков тип итн итн.

Ова чудо наречено Закинтос само улица една, ниту море се види, ниту има кај да шеташ, ако се запијаниш може некој да те удри со колата. Освен клубови само некои задни маркети и сувенири, од јадење само Мек :off:

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Никој не збори дека е квалитетно, туку се ти фати за тоа дека таму одат само Срби и Македонци што не да не е вистина, него везе са животом нема. Цела Европа оди таму, дали за лето, дали за празници, кај западноевропски и скандинавски држави Грција е една од најпопуларните земји за одмор и тоа е факт. Квалитет е релативна и субјективна категорија, популарност може да се измери.
Па оди зашто има монденски места. Не идат у јебени први крак ко Македонците и Србите.

А вчера 90 Македонци и Срби беа во местово. Еден поинаков воздух и други луѓе ко што лупета Даница, абе што да ти кажам.

Златен Јадран југословенски. Само летаат Хрватите со цените, инаку од Хрватска не би мрднал.

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Не идат у јебени први крак ко Македонците и Србите.
Тоа да, Паралија и слична бедурија :406389: една година одев во Грчка во некакво небитно место пред 15 години и си реков никогаш повеќе.

Златен Јадран југословенски. Само летаат Хрватите со цените, инаку од Хрватска не би мрднал.
Да, сите ја фалат Хрватска, значи еден лош збор за нивна ривијера немам слушано.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,102
113
Да идете во Неа Пори, е како да сте во Србија. Дури и по продавници и ресторани, продавачи и келнери знаат српски. Значи буквално каде да се завртеш се слуша српски.
Марко најверојатно збореше за некое од тие места.
Јас бев во Јерисос.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,102
113
Да, сите ја фалат Хрватска, значи еден лош збор за нивна ривијера немам слушано.
Јас една година со мојте бев во Корчула а еднодневно бевме и до Дубровник, Вела Лука родното место на Оливер Драгојевиќ.

Премногу убаво.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
Тоа да, Паралија и слична бедурија :406389: една година одев во Грчка во некакво небитно место пред 15 години и си реков никогаш повеќе.
Хорор, страх, ужас, крај

На Лефкада, Кефалонија, Итака е преубаво. И Парга, Крф..

Од Хрватска и јас не би мрдал, ама како што се никакви цените морам да си кажувам збогум на неколку години :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,102
113
ТVman не знам зошто кога си цитирал пост од Steff за Парајлија а пишува дека е мој пост :406389:

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
ТVman не знам зошто кога си цитирал пост од Steff за Парајлија а пишува дека е мој пост :406389:

Може нешто при бришење имам згрешено, секогаш по грешка со прстите кликнам на "цитат" и милион цитати ми се појават на пост.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,102
113
Буквално мојот одмор беше од дома земено за јадење за доручкување паштети, мајонез, сувомеснати, кашкавали, јогурт, млеко, патлиџани, салати.. а дел купувавме во Лидл по нешто храна и пиво. За ручек најчесто или гиро или нешто се готвеше. Не земавме лежалки на плажа.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Одмор и готвење јадење не идат заедно, ама ај.
Треба да им е срам на луѓево да го кажат тоа. Ако не можеш да си приуштиш да јадеш ко човек, ич не иди. Ако си циција, уште помалце не иди.