Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,891
61,910
113
Луѓе, тие што се од Скопје, го знаете ли Љубе лигавиот? Чисто прочитав некој статус за него, па ме интересира дали е жив тој човек и дали уште се понаша како порано?

kristijan10

Добро-Познат Член
3,468
4,936
113
Луѓе, тие што се од Скопје, го знаете ли Љубе лигавиот? Чисто прочитав некој статус за него, па ме интересира дали е жив тој човек и дали уште се понаша како порано?
Љубе лигавиот во Јасак елма? :haha:

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Луѓее, укината државната матура :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:
На времето јас кога одев на школо, воведоа екстерно, потоа воведоа државна матура, кога тргнав на факултет за малку ќе воведеа државен испит. :406389:

Сега укинато екстерно, нема државен испит, од денеска и матура укината.

И вие сте ми биле ученици, а пола учебна година дома ја отседовте. :406389:

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
На времето јас кога одев на школо, воведоа екстерно, потоа воведоа државна матура, кога тргнав на факултет за малку ќе воведеа државен испит. :406389:

Е не, како тебе цела ли да седеме :406389: :406389: :406389: :haha: :haha: :haha:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93

Ќути бре, две години у средно полагав екстремно, воа де, екстерно математика и историја...
У трета математика 2ка, а пази сеа: го изгубиле онлајн тестот.. Па им појдов у МОН па од таму во ДИЦ и ќе ги запалев со се медиуми... После тоа следуваше експерсно као демек пронаоѓање на тестот откако им реков да се облечат поубаво за пред медиуми ахаха... Историја добив 4ка ради прашања за шпоните и урлав дур полагав и после тоа у канцеларија со тие од ДИЦ за прашањата и ме уверуваа дека нема да ги рачунаат... Ама кренав раце кога ги објавија резултатите, оти стварно не можев да се расправам...
А во четврта, 3 математика и 5 историја...

Мхм, знам, психо сум бетер од некои членови овдека хахаха... Од секогаш сум бил страв и трепет у дадени прилики, ко и ден денешен...

Од друга страна, прва генерација бевме што полагавме филозофија и срамота, 2че добив (многумина паднаа чоеку, ја бев еден од неколкуте што воопшто положија предметот)... Професорката немаше поим како да не' спреми и беше претешка, ако не грешам лани немале филозофија есеј и полесни прашања имало...
Исто македонски знам дека било олабавено полагањето, ама не знам во кој дел...

А за на факс испит, е тоа беше фатална грешка на Грујо... Иако не протестирав сепак бев против тоа чудо... Ма да за некои копита, требаше така... Имав случај каде што колега и јас имавме ист број поени, на колегата му пишаа 8ца, мене 6ка... :) Или За 2 поени не добив 9ка, но затоа друг колега со, цитирам: „леле професорке колку ви е убав кабинетот“ од одење да моли за шугаво 6че доби златна 10ка... :)

Beauty

Администратор
49,891
61,910
113
А бараат странски универзитети државна матура ?

Beauty

Администратор
49,891
61,910
113
Дај нека заврши ова, ДОСТА беше.
Значи на сите ни стана јасно дека ова нема да исчезне и тоа е. Кој се зарази, тоа е.
Нека отворат кафичи, фирми, трговски, ајде време е. Јефто има најава?

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
А за на факс испит, е тоа беше фатална грешка на Грујо... Иако не протестирав сепак бев против тоа чудо... Ма да за некои копита, требаше така... Имав случај каде што колега и јас имавме ист број поени, на колегата му пишаа 8ца, мене 6ка... :) Или За 2 поени не добив 9ка, но затоа друг колега со, цитирам: „леле професорке колку ви е убав кабинетот“ од одење да моли за шугаво 6че доби златна 10ка... :)
Па, реално секакви не` има(ше) по факултетиве. :406389:

Не дека јас сум сега некој што знае англиски како кралицата Елизабета, ама според тоа какви колеги имаше на Англиски во Штип, јас сум го измислил англискиот... :406389:

Some Special

Добро-Познат Член
15,182
21,626
113
Точно, секакви има. И студенти, и професори. Еве една ситуација ќе издвојам - го гледаш некој во прелиминарни резултати паднат, а во конечни резултати со 60/70 и кусур поени со плус дополнителни. И ова се дешава во континуитет. Самите си се издаваат. :)

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Дај нека заврши ова, ДОСТА беше.
Значи на сите ни стана јасно дека ова нема да исчезне и тоа е. Кој се зарази, тоа е.
Нека отворат кафичи, фирми, трговски, ајде време е. Јефто има најава?
Неофицијална најава е дека после втора половина на Мај ќе се отвора, а 100% ќе биде излекувано и нема да имаме нови случаи некаде 19 Јуни. Не, не се смејте, точни датуми има во одредени документи, јас го пренесувам колку што смеам.
Насловено како When will covid-19 end? за Македонија стои следново: end 97% - 14 Мај, End 99% - 24 Мај и 100% е на 19 Јуни 2020 година.
За следни чекори во владава, засега немам подетално инфо, оти ни они самите не знаат... Можно е уште од наредната недела да се донесе по некоја одлука за тргање на одредени забрани, но пак ќе речам, ова е неофицијално со кое јас располагам.

Па, реално секакви не` има(ше) по факултетиве. :406389:

Не дека јас сум сега некој што знае англиски како кралицата Елизабета, ама според тоа какви колеги имаше на Англиски во Штип, јас сум го измислил англискиот... :406389:
Брат, не дека имам превисок просек на политички, 8 и кусур, ама тоа е така бидејќи не сум се умилкувал и упикувал и немав врски кај одредени професори... Мито немаше, ама индиректни судири на интерес имаше за жал...
Срамота е да си студент во втора година и да не знаеш Претседателот дали дава амнезија или амнестија... Чисто информативно, амнестија дава Собранието, Претседателот дава поединечно помилување...
Да не редам други стручни дефиниции кои треба да си ги знаеме како Оче наш а колеги немаа поим...
Или да ми речеш ја сум политиколог и не глеам вести и не читам портали... Тоа е ко да речеш ја сум доктор, ама не препишувам лекови...

Точно, секакви има. И студенти, и професори. Еве една ситуација ќе издвојам - го гледаш некој во прелиминарни резултати паднат, а во конечни резултати со 60/70 и кусур поени со плус дополнителни. И ова се дешава во континуитет. Самите си се издаваат. :)
Имав ситуација, на нет да имам океј оцена, а на хартија кај една лепотица да е малце помалку... Ама добро, ја бар добив некоја оцена, имавме случај кај што коелга џабе дојде оти бил паднат иако на сајтот имаше резултат дека е со 7ца...

А имаше и таква кои не дошле на факс, но се бунеа зашто имаат 0 поени од активност а јас имав 11 од можни 10... Ок, океј де, бубалица бев за најголем дел од предметите... Освен тие шо ми беа за дипломатија и меѓународни ЕУ односи... ахаха.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Неофицијална најава е дека после втора половина на Мај ќе се отвора, а 100% ќе биде излекувано и нема да имаме нови случаи некаде 19 Јуни. Не, не се смејте, точни датуми има во одредени документи, јас го пренесувам колку што смеам.
Насловено како When will covid-19 end? за Македонија стои следново: end 97% - 14 Мај, End 99% - 24 Мај и 100% е на 19 Јуни 2020 година.
За следни чекори во владава, засега немам подетално инфо, оти ни они самите не знаат... Можно е уште од наредната недела да се донесе по некоја одлука за тргање на одредени забрани, но пак ќе речам, ова е неофицијално со кое јас располагам.
Oд каде може да се знае дека баш тој ден ќе заврши целава ситуација со вирусов? Не е вирусот на копче Delete па ајде на тој и тој ден во толку и толку часот ќе кликне некој и ќе го избрише да може да си функционираме нормално во животот.

Beauty

Администратор
49,891
61,910
113
Србија , Бугарија и Грција кога пуштаат кафичи?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Oд каде може да се знае дека баш тој ден ќе заврши целава ситуација со вирусов? Не е вирусот на копче Delete па ајде на тој и тој ден во толку и толку часот ќе кликне некој и ќе го избрише да може да си функционираме нормално во животот.
И јас би го поставил ова прашање како секој лаик, но потоа ќе се присетам дека има многу поголеми умови што учеле, специјализирале и имаат искуство со пандемии и такви чуда, па не го треснале датумот туку така. :)
Сакам да речам, има доволно објаснувања и поткрепи зошто се тие датуми ставени, не се онака од ракав истресени...

Србија , Бугарија и Грција кога пуштаат кафичи?
Е тоа не знам (ако се онесува прашањето кон мене конкретно). Ја сум си за домашен терен, не сум за меѓународно хаха.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Јефто, слушам избори ќе сме имале кон крајот на јуни.
Ќе биде, кога, не се знае, рано е сепак... СДС на нашата земја сака 28ми, ДУИ и ДПМНЕ не сакаат...
ЕУ и ОБСЕ исто така не сакаат, Венецијанска вика после 60 дена...
Имајте на ум дека ако се на 28ми јуни, ќе нема кој да ги мониторира од амбасади и ќе немаат легитимитет, ќе се праи изборен криминал.
Останува да се види, пак ќе речам, прерано е сега да се мисли за избори, треба да се види за економијава што да се прави...
ps: доста е инфово, толку можам.