Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Steff

Добро-Познат Член
33,985
45,549
113
Аха значи досадно.

Такви лајт серии не би гледал. Сакам возбудливи серии со јаки приказни или пак ситкоми како Frasier со урнебесни ненормални ликови, а не да гледам серии каде е централна тема отворање на кафе по вонредна состојба.

TVman

Добро-Познат Член
16,775
13,198
113
Мене ми требаше нешто вакво. 46 ја откажав, предосадна ми стана.

dallavera

Добро-Познат Член
3,667
4,309
113
Па главната доаѓа во Рио и дознава дека ја изневерува мажот. Се среќава со стари пријателки, решава да не тагува и заедно се договараат да отворат кафуле. Главната ваљда пејачка ќе биде по најавите, серијата е всушност за bossa nova бранот во музиката и неговата популарност во Бразил. Интересно е да се види начинот на живеење во тоа време, а и кадровите се прекрасни.

Не се којзнае колку брзо одвиваат настаните, ама топла е и пријатна за гледање.
Малце утна. Значи главнава женска е од Сау Паулу, богаташка, т.е. татко и е богат, омажена со некој си лик со кој треба да отворат ноќен клуб во Рио. Оди она во Рио, една недела пред отворање и прц дознава дека мажот и и ја испразнил сметката, ја изневерувал и ништо не направил со клубот. И татко и ја вика да се врати, ама она решителна сака да се докаже во тој машки свет и да го отвори кафичот со уште една женска (црнкиња). И натаму има уште триста настани и ликови, али има доволно простор тамам за да ги запознаеш сите. Не се само нафрлани.

anonimen

Добро-Познат Член
11,557
11,254
113
Дечки, имате ли корисрено webmoney?
Знаете ли како одат работите?

TVman

Добро-Познат Член
16,775
13,198
113
Малце утна. Значи главнава женска е од Сау Паулу, богаташка, т.е. татко и е богат, омажена со некој си лик со кој треба да отворат ноќен клуб во Рио. Оди она во Рио, една недела пред отворање и прц дознава дека мажот и и ја испразнил сметката, ја изневерувал и ништо не направил со клубот. И татко и ја вика да се врати, ама она решителна сака да се докаже во тој машки свет и да го отвори кафичот со уште една женска (црнкиња). И натаму има уште триста настани и ликови, али има доволно простор тамам за да ги запознаеш сите. Не се само нафрлани.
Да, ете и ми се допадна ова за расната дискриминација како споредна тема. Вистинско уживање е серијава 334545

Steff

Добро-Познат Член
33,985
45,549
113
Да, ете и ми се допадна ова за расната дискриминација како споредна тема.
И тоа исто беше во многумина бразилски серии, особено во серии од Гилберто Брага. Еве и сега во Amor de mae е исто една од теми.

dallavera

Добро-Познат Член
3,667
4,309
113
Ако го сакаш Бразил, тие пејзажи, тој преубав јазик, нивната музика која е толку едноставна, а толку емотивна, тогаш мора да ја гледаш серијава.

Ако не спаѓаш у категорија луѓе што сакаат нешто од горенаведениве, тогаш не ја ни почнувај.

Заеби муабети сега за теми. Серијава не е за сите.

Steff

Добро-Познат Член
33,985
45,549
113
Ако го сакаш Бразил, тие пејзажи, тој преубав јазик, нивната музика која е толку едноставна, а толку емотивна, тогаш мора да ја гледаш серијава.
Па да, имам изгледано милијарда бразилски, ама сето тоа не ми е доволно за да гледам некоја серија.

Тоа може да биде само плус, ама ликови и дејство се ми најбитни во серии. Џабе и Бразил и пејзажи и музика и јазик ако серија нема ништо друго освен тоа да понуди.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,985
6,303
113

alek

Добро-Познат Член
787
255
63
Ми се гади од вакви луѓе болни за слава, зошто мора да се снима дака на некој му дал патики, ако сакаш да помогниш помогни а не вака, а прво да ви кажам и овие што просат не се за жалење, не сите ама голем дел од нив, пред некој ден ми бараа пари и му викам дојди кај мене на лозије да ми помогнеш за 3/4 часа ќе ти дадам 500 денари не сакаше, ги мрзи по лесно им е да просат.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,985
6,303
113
Ми се гади од вакви луѓе болни за слава, зошто мора да се снима дака на некој му дал патики, ако сакаш да помогниш помогни а не вака, а прво да ви кажам и овие што просат не се за жалење, не сите ама голем дел од нив, пред некој ден ми бараа пари и му викам дојди кај мене на лозије да ми помогнеш за 3/4 часа ќе ти дадам 500 денари не сакаше, ги мрзи по лесно им е да просат.
Jaс еднаш се возам во кола со мојте и низ прозор ги гледам тие што просат и едниот во рака мобилен и си зборува цело време со некој.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,985
6,303
113
Со среќа месеци на детската слобода :406389:

Шала на страна се надевам од септември образованиево ќе се врати како што си било пред вирусов да седнат децата на школските столчиња и клупи.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
725
1,547
93
Вие сте вработени, самиот збор ви кажува дека треба само да работите, не да одмарате. :406389:
Бреееј, цццц, ај да се мењаме, да бидам без приход ама у основно а ти зимај платава и работи место мене... Може? :lilee: