46 ја откажав, предосадна ми стана.
Малце утна. Значи главнава женска е од Сау Паулу, богаташка, т.е. татко и е богат, омажена со некој си лик со кој треба да отворат ноќен клуб во Рио. Оди она во Рио, една недела пред отворање и прц дознава дека мажот и и ја испразнил сметката, ја изневерувал и ништо не направил со клубот. И татко и ја вика да се врати, ама она решителна сака да се докаже во тој машки свет и да го отвори кафичот со уште една женска (црнкиња). И натаму има уште триста настани и ликови, али има доволно простор тамам за да ги запознаеш сите. Не се само нафрлани.Па главната доаѓа во Рио и дознава дека ја изневерува мажот. Се среќава со стари пријателки, решава да не тагува и заедно се договараат да отворат кафуле. Главната ваљда пејачка ќе биде по најавите, серијата е всушност за bossa nova бранот во музиката и неговата популарност во Бразил. Интересно е да се види начинот на живеење во тоа време, а и кадровите се прекрасни.
Не се којзнае колку брзо одвиваат настаните, ама топла е и пријатна за гледање.
Да, ете и ми се допадна ова за расната дискриминација како споредна тема. Вистинско уживање е серијаваМалце утна. Значи главнава женска е од Сау Паулу, богаташка, т.е. татко и е богат, омажена со некој си лик со кој треба да отворат ноќен клуб во Рио. Оди она во Рио, една недела пред отворање и прц дознава дека мажот и и ја испразнил сметката, ја изневерувал и ништо не направил со клубот. И татко и ја вика да се врати, ама она решителна сака да се докаже во тој машки свет и да го отвори кафичот со уште една женска (црнкиња). И натаму има уште триста настани и ликови, али има доволно простор тамам за да ги запознаеш сите. Не се само нафрлани.
И тоа исто беше во многумина бразилски серии, особено во серии од Гилберто Брага. Еве и сега во Amor de mae е исто една од теми.Да, ете и ми се допадна ова за расната дискриминација како споредна тема.
Па да, имам изгледано милијарда бразилски, ама сето тоа не ми е доволно за да гледам некоја серија.Ако го сакаш Бразил, тие пејзажи, тој преубав јазик, нивната музика која е толку едноставна, а толку емотивна, тогаш мора да ја гледаш серијава.
Jaс еднаш се возам во кола со мојте и низ прозор ги гледам тие што просат и едниот во рака мобилен и си зборува цело време со некој.Ми се гади од вакви луѓе болни за слава, зошто мора да се снима дака на некој му дал патики, ако сакаш да помогниш помогни а не вака, а прво да ви кажам и овие што просат не се за жалење, не сите ама голем дел од нив, пред некој ден ми бараа пари и му викам дојди кај мене на лозије да ми помогнеш за 3/4 часа ќе ти дадам 500 денари не сакаше, ги мрзи по лесно им е да просат.
А ние со работа што сме, башка 24/7, кога одмор?Честитки до учениците на форумот. Од денеска веќе нема да одите на школо.
Вие сте вработени, самиот збор ви кажува дека треба само да работите, не да одмарате.А ние со работа што сме, башка 24/7, кога одмор?
Бреееј, цццц, ај да се мењаме, да бидам без приход ама у основно а ти зимај платава и работи место мене... Може?Вие сте вработени, самиот збор ви кажува дека треба само да работите, не да одмарате.
Може.Бреееј, цццц, ај да се мењаме, да бидам без приход ама у основно а ти зимај платава لا يمكنني فعل ذلك Може?
Јефто е арапски шеик???Ова арапското не ти го разбрав.
Да. Изгледа. Штом така лесно се откажува од платата, значи има големи резерви.Јефто е арапски шеик???