Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Аха значи досадно.

Такви лајт серии не би гледал. Сакам возбудливи серии со јаки приказни или пак ситкоми како Frasier со урнебесни ненормални ликови, а не да гледам серии каде е централна тема отворање на кафе по вонредна состојба.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Мене ми требаше нешто вакво. 46 ја откажав, предосадна ми стана.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Па главната доаѓа во Рио и дознава дека ја изневерува мажот. Се среќава со стари пријателки, решава да не тагува и заедно се договараат да отворат кафуле. Главната ваљда пејачка ќе биде по најавите, серијата е всушност за bossa nova бранот во музиката и неговата популарност во Бразил. Интересно е да се види начинот на живеење во тоа време, а и кадровите се прекрасни.

Не се којзнае колку брзо одвиваат настаните, ама топла е и пријатна за гледање.
Малце утна. Значи главнава женска е од Сау Паулу, богаташка, т.е. татко и е богат, омажена со некој си лик со кој треба да отворат ноќен клуб во Рио. Оди она во Рио, една недела пред отворање и прц дознава дека мажот и и ја испразнил сметката, ја изневерувал и ништо не направил со клубот. И татко и ја вика да се врати, ама она решителна сака да се докаже во тој машки свет и да го отвори кафичот со уште една женска (црнкиња). И натаму има уште триста настани и ликови, али има доволно простор тамам за да ги запознаеш сите. Не се само нафрлани.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Дечки, имате ли корисрено webmoney?
Знаете ли како одат работите?

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Малце утна. Значи главнава женска е од Сау Паулу, богаташка, т.е. татко и е богат, омажена со некој си лик со кој треба да отворат ноќен клуб во Рио. Оди она во Рио, една недела пред отворање и прц дознава дека мажот и и ја испразнил сметката, ја изневерувал и ништо не направил со клубот. И татко и ја вика да се врати, ама она решителна сака да се докаже во тој машки свет и да го отвори кафичот со уште една женска (црнкиња). И натаму има уште триста настани и ликови, али има доволно простор тамам за да ги запознаеш сите. Не се само нафрлани.
Да, ете и ми се допадна ова за расната дискриминација како споредна тема. Вистинско уживање е серијава 334545

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Да, ете и ми се допадна ова за расната дискриминација како споредна тема.
И тоа исто беше во многумина бразилски серии, особено во серии од Гилберто Брага. Еве и сега во Amor de mae е исто една од теми.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Ако го сакаш Бразил, тие пејзажи, тој преубав јазик, нивната музика која е толку едноставна, а толку емотивна, тогаш мора да ја гледаш серијава.

Ако не спаѓаш у категорија луѓе што сакаат нешто од горенаведениве, тогаш не ја ни почнувај.

Заеби муабети сега за теми. Серијава не е за сите.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Ако го сакаш Бразил, тие пејзажи, тој преубав јазик, нивната музика која е толку едноставна, а толку емотивна, тогаш мора да ја гледаш серијава.
Па да, имам изгледано милијарда бразилски, ама сето тоа не ми е доволно за да гледам некоја серија.

Тоа може да биде само плус, ама ликови и дејство се ми најбитни во серии. Џабе и Бразил и пејзажи и музика и јазик ако серија нема ништо друго освен тоа да понуди.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113

alek

Активен Член
785
249
43
Ми се гади од вакви луѓе болни за слава, зошто мора да се снима дака на некој му дал патики, ако сакаш да помогниш помогни а не вака, а прво да ви кажам и овие што просат не се за жалење, не сите ама голем дел од нив, пред некој ден ми бараа пари и му викам дојди кај мене на лозије да ми помогнеш за 3/4 часа ќе ти дадам 500 денари не сакаше, ги мрзи по лесно им е да просат.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Ми се гади од вакви луѓе болни за слава, зошто мора да се снима дака на некој му дал патики, ако сакаш да помогниш помогни а не вака, а прво да ви кажам и овие што просат не се за жалење, не сите ама голем дел од нив, пред некој ден ми бараа пари и му викам дојди кај мене на лозије да ми помогнеш за 3/4 часа ќе ти дадам 500 денари не сакаше, ги мрзи по лесно им е да просат.
Jaс еднаш се возам во кола со мојте и низ прозор ги гледам тие што просат и едниот во рака мобилен и си зборува цело време со некој.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Со среќа месеци на детската слобода :406389:

Шала на страна се надевам од септември образованиево ќе се врати како што си било пред вирусов да седнат децата на школските столчиња и клупи.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Вие сте вработени, самиот збор ви кажува дека треба само да работите, не да одмарате. :406389:
Бреееј, цццц, ај да се мењаме, да бидам без приход ама у основно а ти зимај платава и работи место мене... Може? :lilee: