SomebodyUnique
Добро-Познат Член
- 6,400
- 3,140
- 113
Не. Што телефон имаш?За кешот не ви стигнува нотификација на неколку дена за чистење? Со редовно чистење нема да се насобира.
Не. Што телефон имаш?За кешот не ви стигнува нотификација на неколку дена за чистење? Со редовно чистење нема да се насобира.
Xiaomi Redmi Note 3Што телефон имаш?
Постојано ажурирај се', од апликации до самиот софтвер т.е. верзија на андроид ако има можност.Ме интересира дали имате вклучено автоматски ажурирања на апликациите на Плеј Стор? Дали се намалува меморијата со тоа?
Чоек, 1,5 гига за една година? Ја може над 2 гига за недела дена праавев хахаха.Чисти кеш. Една година што не чистев имаше може 1,5 гб што непотребно ми фаќаше меморија.
Секојдневно чистење праам... Порано не чистев па се собираше и до 2 гига неделно како што реков...За кешот не ви стигнува нотификација на неколку дена за чистење? Со редовно чистење нема да се насобира.
И да, можеби одреден дел од глупостите да се исчистат со само еден обичен рестарт на телефонот (не фабрички ресет).Кај мене мислам дека автоматски еднаш неделно прави оптимизација телефонот ама нотификација не ми излегва.
Реално немам којзнае што инсталирано. Инста, фејс, А1 апликацијава, Ватсап и уште една ап што ми требаат за работа, Дуолинго и НБА. Минимализам.Постојано ажурирај се', од апликации до самиот софтвер т.е. верзија на андроид ако има можност.
Освен што носат нови опции, често се и ради безбедност на апликациите. Секако, има низа случаеви кога со апдејтот апликацијата дури и ја намалила својата големина и се ослободил простор во телефонот.
Митот дека со апдејт се намалува меморијата на телефонот, е смешна.
Чисти го често кешот, најчесто фејсбук, инста, твитер и слично зафаќаат највеќе. Сега не знам која да ти ја препорачам нај-нај, но AVG Cleaner е океј донекаде.
Чоек, 1,5 гига за една година? Ја може над 2 гига за недела дена праавев хахаха.
Секојдневно чистење праам... Порано не чистев па се собираше и до 2 гига неделно како што реков...
И да, можеби одреден дел од глупостите да се исчистат со само еден обичен рестарт на телефонот (не фабрички ресет).
Да почнеме: фб, месенџер, инста, твитер, вибер, ватсап, телеграм, сигнал, скајп, гугл дуо, а1, стопанска, нлб, нлб пеј, ддв, бонус кард, такси мк, јсп, експлор тв, еир кер, фејсбук едс, фб пејџ менаџер, гугл аналитикс, вифи аналајзер, спидтест, еџ, придружник за поврзување на телот со комп., офис (ворд, ексел, паврпоин секое поединечно) и секако, ВПН ради безбедност.Реално немам којзнае што инсталирано. Инста, фејс, А1 апликацијава, Ватсап и уште една ап што ми требаат за работа, Дуолинго и НБА. Минимализам.
Ние што сме на работа, најрано у сабота ќе го славиме... До тогаш ќе рмбаме до 5 саат и у 6 може и ќе се приберем дома хаха...Среќен прв ден на кафичите
На сите што го слават
Е па сакаш кафе у кафиќ. Наздравје бричење.Јас поминав на редот.
На масите има "дезинфекционо" средство т.е. го наполнале со антибактериски течен сапун. Се намачкав и сиот со пена се направив.
Четворица ако се од исто семејство, двајца ако не се.А по колку е дозволено на маса? По двајца?
Е шо, лични карти ли ќе бараатЧетворица ако се од исто семејство, двајца ако не се.
Така викаа.Е шо, лични карти ли ќе бараат
Да, и тоа многууу се почитува.Четворица ако се од исто семејство, двајца ако не се.