Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Кај мене мислам дека автоматски еднаш неделно прави оптимизација телефонот ама нотификација не ми излегва.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ме интересира дали имате вклучено автоматски ажурирања на апликациите на Плеј Стор? Дали се намалува меморијата со тоа?
Постојано ажурирај се', од апликации до самиот софтвер т.е. верзија на андроид ако има можност.
Освен што носат нови опции, често се и ради безбедност на апликациите. Секако, има низа случаеви кога со апдејтот апликацијата дури и ја намалила својата големина и се ослободил простор во телефонот.

Митот дека со апдејт се намалува меморијата на телефонот, е смешна.

Чисти го често кешот, најчесто фејсбук, инста, твитер и слично зафаќаат највеќе. Сега не знам која да ти ја препорачам нај-нај, но AVG Cleaner е океј донекаде.

Чисти кеш. Една година што не чистев имаше може 1,5 гб што непотребно ми фаќаше меморија.
Чоек, 1,5 гига за една година? Ја може над 2 гига за недела дена праавев хахаха.

За кешот не ви стигнува нотификација на неколку дена за чистење? Со редовно чистење нема да се насобира.
Секојдневно чистење праам... Порано не чистев па се собираше и до 2 гига неделно како што реков...

Кај мене мислам дека автоматски еднаш неделно прави оптимизација телефонот ама нотификација не ми излегва.
И да, можеби одреден дел од глупостите да се исчистат со само еден обичен рестарт на телефонот (не фабрички ресет).

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Изгледа си во право. Јас имам приметено дека "помазно" ми работи телефонот откако ќе го рестартирам.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Постојано ажурирај се', од апликации до самиот софтвер т.е. верзија на андроид ако има можност.
Освен што носат нови опции, често се и ради безбедност на апликациите. Секако, има низа случаеви кога со апдејтот апликацијата дури и ја намалила својата големина и се ослободил простор во телефонот.

Митот дека со апдејт се намалува меморијата на телефонот, е смешна.

Чисти го често кешот, најчесто фејсбук, инста, твитер и слично зафаќаат највеќе. Сега не знам која да ти ја препорачам нај-нај, но AVG Cleaner е океј донекаде.

Чоек, 1,5 гига за една година? Ја може над 2 гига за недела дена праавев хахаха.

Секојдневно чистење праам... Порано не чистев па се собираше и до 2 гига неделно како што реков...

И да, можеби одреден дел од глупостите да се исчистат со само еден обичен рестарт на телефонот (не фабрички ресет).
Реално немам којзнае што инсталирано. Инста, фејс, А1 апликацијава, Ватсап и уште една ап што ми требаат за работа, Дуолинго и НБА. Минимализам. :406389:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Реално немам којзнае што инсталирано. Инста, фејс, А1 апликацијава, Ватсап и уште една ап што ми требаат за работа, Дуолинго и НБА. Минимализам. :406389:
Да почнеме: фб, месенџер, инста, твитер, вибер, ватсап, телеграм, сигнал, скајп, гугл дуо, а1, стопанска, нлб, нлб пеј, ддв, бонус кард, такси мк, јсп, експлор тв, еир кер, фејсбук едс, фб пејџ менаџер, гугл аналитикс, вифи аналајзер, спидтест, еџ, придружник за поврзување на телот со комп., офис (ворд, ексел, паврпоин секое поединечно) и секако, ВПН ради безбедност.
Имам уш некоја апликација, претежно од самиот телефон, но небитно, овие набројаниве ги користам секој ден

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Среќен прв ден на кафичите :406389:

На сите што го слават :haha:
Ние што сме на работа, најрано у сабота ќе го славиме... До тогаш ќе рмбаме до 5 саат и у 6 може и ќе се приберем дома хаха...

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Јас поминав на редот. :lilee:

На масите има "дезинфекционо" средство т.е. го наполнале со антибактериски течен сапун. Се намачкав и сиот со пена се направив. :off:
Е па сакаш кафе у кафиќ. Наздравје бричење. :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
А во Скопје во кафиќите даваат маски?
Зарем не носи секој своја маска?

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Четворица ако се од исто семејство, двајца ако не се.
Да, и тоа многууу се почитува.

Баш поминав денес покрај нив. Очигледно зависи кој си, законот не важи исто за сите.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Согласно закон за заштита на лични податоци, келнери не се овластени контролори за да видат доверливи податоци.
Нек ми побара, има да го запознаам фино со санкции...
Да земам да лупам до Уставен за уредбава, ќе се чешаат у Влада...

Ако не па шанкерите брисеви да ни земаат чоече...